ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ WEBINAR:”Η κλιματική αλλαγή στον πλανήτη γενικά και στη Νάξο ειδικότερα”

Την Πέμπτη 4/4/2024, οι μαθητές/ριες του Ε1΄τμήματος του σχολείου μας παρακολούθησαν το webinar με θέμα «Η κλιματική αλλαγή στον πλανήτη γενικά και στη Νάξο ειδικότερα». Το webinar υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος  Erasmus + ,στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας την τρέχουσα σχολική χρονιά με θέμα «Acting Greener in Schools through Digital Narratives” και αφορά την κλιματική αλλαγή.

Συνδεθήκαμε διαδικτυακά με την Δρ. Δρ. Μsc Νίκη Ευελπίδου, καθηγήτρια στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κα Ευελπίδου μας μίλησε για την κλιματική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο, πού οφείλεται και πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Αναφερθήκαμε στην παγκόσμια υπερθέρμανση και στο ρυθμό ανόδου της θερμοκρασίας της Γης τις τελευταίες δεκαετίες. Είπαμε ποιοι παράγοντες ελέγχουν το κλίμα : η ηλιακή ακτινοβολία, το φαινόμενο της λευκαύγειας και το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Μέσα από παιγνιώδεις τρόπους τα παιδιά κατανόησαν επιστημονικούς όρους και ενθουσιάστηκαν με την κατάκτησή τους αυτή. Έπειτα, μιλήσαμε για τις φυσικές καταστροφές και προτείναμε λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Στη συνέχεια, αναφερθήκαμε στο νησί μας και στο πόσο μας έχει επηρεάσει η κλιματική κρίση. Η κα Ευελπίδου μας ένα παραμύθι της , το οποίο θα εκδοθεί στο άμεσο μέλλον. Ο τίτλος του είναι «Πού πήγε η άνοιξη:» και έχει να κάνει με την κλιματική κρίση στη Νάξο και συγκεκριμένα πώς αυτή έχει επηρεάσει το φυσικό περιβάλλον στην περιοχή της Γρότας και της Πλάκας. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν , αλλά και προβληματίστηκαν συγχρόνως.

Ακολούθησε διάλογος και οι μαθητές/ριες έθεσαν ερωτήσεις και απορίες στην κα Ευελπίδου. Συνειδητοποίησαν ότι «από τους μικρούς μπορεί να ξεκινήσει η αλλαγή».

Ευχαριστούμε θερμά την κα Ευελπίδου για την τόσο ζωντανή και ενδιαφέρουσα παρουσίαση!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!!!