Δημοσιεύθηκε στην Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Επισκέψεις - Εκδρομές

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο πάρκο Κεφαλόβρυσο – Α’ και Δ’ τάξη

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων οι μαθητές της Α’ και Δ’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο πάρκο Κεφαλόβρυσο στις 12/6/2024.

Το πρώτο κομμάτι της εκδρομής αφορούσε στον πρώτο θεματικό κύκλο των Εργαστηρίων με θεματική «Ζω καλύτερα-Ευ ζην» και υποθεματική «Οδική Ασφάλεια». Αρχικά οι μαθητές επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής όπου σε συνεργασία με την Τροχαία Καρπενησίου ξεναγήθηκαν στους χώρους του πάρκου ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες Κυκλοφοριακής Αγωγής. Έγινε συζήτηση για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για τα μέτρα ασφαλείας στο αυτοκίνητο,  τη σήμανση της τροχαίας και τον τρόπο που θα πρέπει να προφυλάσσουν τον εαυτό τους όταν κινούνται στο δρόμο με το ποδήλατό τους.

Το δεύτερο κομμάτι της εκδρομής έλαβε χώρα στο πάρκο του Κεφαλόβρυσου και αφορούσε στον 2ο θεματικό κύκλο των Εργαστηρίων με θεματική «Φροντίζω το περιβάλλον» και υποθεματική « Οικολογία-Τοπική φυσική κληρονομιά». Οι μαθητές αφού χωρίστηκαν σε μικτές ομάδες, κλήθηκαν να αναγνωρίσουν συγκεκριμένα φυτά της περιοχής και να τα καταγράψουν σε φύλλα εργασίας. Στη συνέχεια έπρεπε να βρουν την ονομασία τους και πληροφορίες για αυτά με τη βοήθεια της τεχνολογίας και συγκεκριμένα με την χρήση της εφαρμογής  Plantnet. Τελικά μέσα σε κλίμα συνεργασίας και με παιγνιώδη τρόπο όλες οι ομάδες κατάφεραν να ανακαλύψουν τα φυτά του τόπου τους!

IMG 6051IMG 6050

IMG 6049 IMG 6048

IMG 6047 IMG 6046

IMG 6045 IMG 6044

IMG 6042 IMG 6041