Μία ξεχωριστή επίσκεψη πραγματοποίησε το Νηπιαγωγείο μας την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024 στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου το οποίο μας επιφύλασσε μία ζεστή και υπέροχη υποδοχή με δράσεις και δραστηριότητες στο φιλόξενο και ωραίο περιβάλλον του σχολείου. Την χαρούμενη ατμόσφαιρα συνόδευσαν μουσικοί με υπέροχες μελωδίες. Τα παιδιά μας έπαιξαν στην αυλή μαζί με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, ζωγράφισαν, στόλισαν δέντρα, χόρεψαν.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Διευθύντρια του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου κ.Κρυστάλλη Λουκάκη καθώς και όλες τις εκπαιδευτικούς του σχολείου για την ξεχωριστή αυτή εμπειρία.
20 Νοεμβρίου 2024 Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Μία ξεχωριστή εμπειρία είχαμε την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2024 στην online επικοινωνία μας με τα συνεργαζόμενα σχολεία του έργου μας.Η συγγραφέας του βιβλίου “Η μπουγάδα του Αη Βασίλη” (ΕΚΔ. Παπαδόπουλος) κ.Ιωάννα Κυρίτση-Τζώτη μας διάβασε με τον γλαφυρό της τρόπο την ιστορία του βιβλίου. Απολαύσαμε την αφήγηση και την επικοινωνία μαζί της καθώς και με τους φίλους μας από τα σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου.
Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024 είχαμε online επικοινωνία με τα συνεργαζόμενα σχολεία του έργου μας.Γνωριστήκαμε, τραγουδήσαμε, παρουσιάσαμε τους/τις ήρωες/ηρωίδες των παραμυθιών μας. Περάσαμε πολύ ωραία και χαρήκαμε πολύ με αυτή την ουσιαστική επικοινωνία.
Μία πολύ καλή επικοινωνία είχαμε οι συνεργάτες/συνεργάτιδες του έργου μας την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024 με περιεχόμενο τον προγραμματισμό των επόμενων δραστηριοτήτων.
Δημιουργούμε τον ήρωα μας, το Γκρούφαλο
από το βιβλίο “Το Γκρούφαλο” της Τζούλια Ντόναλντσον (ΕΚΔ.Πατάκη)
Γνωρίζουμε τους συνεργάτες μας.
Ζωγραφίζουμε τον/την αγαπημένο/αγαπημένη ήρωα/ηρωίδα από ιστορία, παραμύθι και παρουσιάζουμε στο έργο την ομάδα μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτό το έργο.
Η ενεργοποίηση των παιδιών για το έργο μας έγινε με τη συμμετοχή στην Code Week 2024 και τη δραστηριότητα
“Με τον ήρωα οδηγό το βιβλίο ψάχνω για να βρω!”
που αναφέρεται σε γνωστούς ήρωες/ηρωίδες της παιδικής λογοτεχνίας
Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στο eTwinning έργο “Όχι άλλη αδιαφορία στων βιβλίων την αγωνία” μαζί με σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου.
“Όχι άλλη αδιαφορία στων βιβλίων την αγωνία”
“Πολλοί ήρωες των παραμυθιών αναμεσά τους ο Κοντορεβιθούλης, η μάγισσα Φρικαντέλα, ο εγωιστής γίγαντας, κατεβαίνουν σε απεργία, διαμαρτύρονται γιατί τα παιδιά δεν διαβάζουν πια βιβλία, μένουν μόνα τους στα ράφια των βιβλιοθηκών λυπημένα και σκονισμένα. Ασχολούνται μόνο με ηλεκτρονικά παιχνίδια σε ταμπλετ, υπολογιστές και κονσόλες. Οι χαρακτήρες των βιβλίων δεν κάνουν πια παρέα στα παιδιά και δεν ταξιδεύουν μαζί σε φανταστικούς κόσμους. Οι ήρωες των παραμυθιών ζητούν τη βοήθεια των παιδιών για να διώξουν τη τεχνολογία από τη ζωή των παιδιών. Είναι τελικά όμως η τεχνολογία υπεύθυνη για όλα δεινά των ηρώων μας; Ή μήπως μπορεί αυτή να γίνει βοηθός τους και να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα τους; Τα παιδιά καλούνται να συνεχίσουν την ιστορία, προβληματίζονται και διερευνούν τρόπους να βοηθήσουν τους ήρωες των παραμυθιών, αλλά με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Διερευνούν νέους τρόπους δημιουργίας ιστοριών με παλιούς και νέους ήρωες ώστε να συνδυαστεί η παραδοσιακή προφορική αφήγηση με φωτογραφίες, βίντεο, κινούμενη εικόνα, ήχο, μουσική και κείμενο. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ψηφιακών αφηγήσεων η οποία μπορεί να αποτελέσει μέσο για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ΤΠΕ και για την μάθηση στο πλαίσιο των διαφόρων γνωστικών αντικειμένων, ενώ υποστηρίζει την ανάπτυξη σύγχρονων ικανοτήτων όπως η συνεργασία, η επικοινωνία, η δημιουργικότητα και η καινοτομία (Σεραφείμ & Φεσάκης, 2010)” (από το σκεπτικό του έργου μας).
Στόχοι
Ανάπτυξη δεξιοτήτων δημιουργικής σκέψης, κριτικής σκέψης, συνεργασίας και καλλιέργεια δεξιοτήτων γραμματισμού, αναγνωστικές στάσεις και κίνητρα ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν με διαδικασίες ανάπτυξης ψηφιακών παραγόμενων
Οι μαθητές/-τριες θα ανακαλύψουν εναλλακτικές μορφές βιβλίων, όπως είναι τα ηλεκτρονικά και τα ηχητικά βιβλία, δημιουργώντας την δική τους ψηφιακή αφήγηση. Επίσης, με τη χρήση ψηφιακών μέσων θα δημιουργήσουν έντυπα εικονογραφημένα βιβλία .
Να αποκτήσουν επικοινωνιακές δεξιότητες (ερευνούν ένα θέμα, αναλύουν, συνθέτουν και παρουσιάζουν πληροφορίες, οργανώνουν τις ιδέες τους και συνεργάζονται)
Να μάθουν να χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες επικοινωνίας (δημιουργία και επεξεργασία, εικόνων, βίντεο, ήχο, αναζήτηση στο διαδίκτυο)
Να βελτιώνουν τις προφορικές και γραπτές επικοινωνιακές τους δεξιότητες καθώς και δεξιότητες υψηλής σκέψης (high-order skills) όπως η συλλογή, επεξεργασία πληροφοριών και η επίλυση προβλημάτων.
Να αναπτύξουν Δεξιότητες μάθησης (4cs -(Κριτική σκέψη, Επικοινωνία Συνεργασία, Δημιουργικότητα) Δεξιότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης
Να προωθήσουμε θετικές αναγνωστικές στάσεις και συνήθειες καθώς και να δημιουργήσουμε αναγνωστικό κίνητρο
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν μαζική και δυναμική εκδήλωση της λαϊκής αντίθεσης στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών που έλαβε χώρα στην ελληνική επικράτεια τον Νοέμβριο του 1973. Η εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου με κατάληψη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών από φοιτητές και σπουδαστές και η οποία κλιμακώθηκε σε αντιχουντική εξέγερση, καταλήγοντας σε αιματοχυσία το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, ύστερα από μια σειρά γεγονότων αρχής γενομένης με την είσοδο άρματος μάχης στον χώρο του Πολυτεχνείου και την επαναφορά σε ισχύ του σχετικού στρατιωτικού νόμου που απαγόρευε τις συγκεντρώσεις και την κυκλοφορία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ο αγώνας των φοιτητών του Πολυτεχνείου και τα συνθήματα τους μας εμπνέουν και μας διδάσκουν.
Ξεκίνησε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024, ώρα 16.30, το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο του eTwinningμε τίτλο «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.
Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning με την παρουσίαση δύο έργων στα οποία συμμετείχαμε και υλοποιήσαμε με την ομάδα συνεργατών από Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία και Ισπανία κατά το σχολικό έτος 2022-23.
Το Αρκάδι αποτελεί κορυφαία πράξη του απελευθερωτικού αγώνα των Κρητών, σύμβολο ηρωισμού και θυσίας. Είναι το σημαντικότερο επεισόδιο της Κρητικής Επανάστασης του 1866. Η προσέγγισή του έγινε μέσα από την αφήγηση του ιστορικού γεγονότος, εποπτικό υλικό , φωτογραφίες και κείμενα της εποχής καθώς και σχετικά videos.
Στη φετινή γιορτή μας για την επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου είχαμε την τιμή και τη χαρά να επισκεφτούν το Νηπιαγωγείο μας μέλη του παραδοσιακού Συλλόγου “ Ακρήτες” για να μας παρουσιάσουν και να θαυμάσουμε την κρητική φορεσιά, τα όπλα, το μαχαίρι αλλά και κοσμήματα της εποχής και το ρόλο τους στην καθημερινότητα και τους αγώνες του κρητικού λαού για την ελευθερία του.
Τα Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο μας με την κ.Εύα Γεωργούδη.
Τα παιδιά συμμετέχουν σε ευχάριστες-παιγνιώδεις ομαδικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στην οικοδόμηση και την ενδυνάμωση τής αυτοπεποίθησής τους θέτοντας εύκολους στόχους και τη δημιουργία καταστάσεων όπου η χρήση των Αγγλικών είναι απαραίτητη.
Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας εκτίθενται σε ακούσματα που έχουν στόχο να προκαλέσουν το ενδιαφέρον τους και να αποτελέσουν κίνητρο για μάθηση. Μαθαίνουν Αγγλικά μέσα από μικρές ιστορίες, τραγούδια, παιχνίδια ρόλων και παιχνίδια μνήμης, ζωγραφική και άλλα. Αποκτούν μια ρουτίνα που τα βοηθάει να αισθανθούν ασφάλεια και να έχουν θετική στάση για την ξένη γλώσσα που διδάσκονται.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή