25η Μαρτίου 2021-τηλεκπαίδευση

Συγκίνηση και περηφάνια στη διαδικτυακή μας γιορτή για την μεγάλη επέτειο! Χρόνια πολλά!

 

Η διαδικτυακή γιορτή τα είχε όλα. Ποιήματα, τραγούδια, προβολή βίντεο.

Χρόνια πολλά σε όλους!

  

Τι νιώθω όταν ακούω τον εθνικό ύμνο

 

Ζωγραφίζουμε από την ιστορία της 25ης Μαρτίου.

Κρίνος

 

Παρατηρήσαμε  τα χαρακτηριστικά και τα ρούχα που είχαν οι Ήρωες του 1821 και τους ζωγραφίσαμε

  

 

Τα  “Τσολιαδάκια” μας

 

 

  

Μιλήσαμε για την Ελληνική σημαία και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

6 Μαρτίου-Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying), όπως και ο όρος «θυματοποίηση» (victimization) χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι και ομαδικό φαινόμενο, καθώς δεν αφορά μόνο το μαθητή που εκφοβίζει και εκείνον που εκφοβίζεται, αλλά και όσους είναι παρόντες ή γνωρίζουν την ύπαρξή του, δηλαδή τους παρατηρητές, οι οποίοι μπορεί να είναι είτε μαθητές είτε ενήλικες.

Διαβάσαμε μια σχετική ιστορία και συζητήσαμε στην παρεούλα έχοντας στόχο να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι να ζητάμε βοήθεια όταν νιώθουμε ότι αντιμετωπίζουμε μια δυσάρεστη κατάσταση. Δεν είναι ένδειξη αδυναμίας να συζητούμε το πρόβλημά μας. Δεν σωπαίνουμε, μιλούμε.

Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό. Θέλουμε αγάπη, φιλία, παιχνίδια και συνεργασία!

Let’s play every day March 2021

awarded-etwinning-school-label-2020-21

Το καλύτερο παιχνίδι που μπορεί να έχει ένα παιδί είναι ΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ που θα καθίσει στο πάτωμα να παίξει μαζί του !!!

Ο Μάρτιος προτρέπει τους γονείς μας να εμπλακούν στο πρόγραμμά μας “Let’s play every day”. Καλούνται να ανατρέξουν στην παιδική τους ηλικία και να παίξουν με τα παιδιά τους αγαπημένα  παιχνίδια από εκείνη την εποχή.

 

 

 

3ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου 5-3-2021

Αγαπημένοι μας γονείς,

Στα πλαίσια του eTwinning έργου μας «Let’s play every day» σας παρακαλούμε να ανατρέξετε στα παιδικά σας χρόνια και να θυμηθείτε το αγαπημένο σας  παιχνίδι. Στη συνέχεια να το παίξετε με το  παιδί σας σε όποιον χώρο θέλετε και να φωτογραφίσετε την δραστηριότητα. Στο τέλος της δραστηριότητας ενθαρρύνετε το παιδί να ζωγραφίσει τη διαδικασία.

Παρακαλούμε γράψτε το παιχνίδι με δικά σας λόγια:

  • Ονομα παιχνιδιού:———————————————————
  • Κανόνες παιχνιδιού(πώς παίζεται–————————————

Ο Σύλλογος Διδασκόντων 3ου Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου

9 Mαρτίου 2021 είχαμε μια πολύ φιλική online επικοινωνία με τα παιδιά του  Uzun köprü Demokrasi ilkokulu, σχολείου της Τουρκίας. Παίξαμε τον “Τροχό” ένα από τα συνεργατικά online παιχνίδια του έργου μας και διασκεδάσαμε πολύ εμείς από το σχολείο και οι φίλοι μας από τα σπίτια τους καθώς είναι σε περίοδο τηλεκπαίδευσης. Ευχαριστούμε την κ.Νεριμάν Τεμιζέλ και τους μαθητές /μαθήτριές της με τους γονείς τους για την ωραία μας επικοινωνία.

Ρεθεμνιώτικα Νέα- Προσφορά παιδικών μασκών

Με μεγάλη χαρά παραλάβαμε από τα  “Ρεθεμνιώτικα Νέα”  μάσκες για τους μαθητές του νηπιαγωγείου μας. Το συνοδευτικό φυλλάδιο με πολύ ωραίο και παιγνιώδη τρόπο μας υπενθυμίζει τους τρόπους προφύλαξης από τον Covid-19 και  προτείνει δημιουργικούς τρόπους ψυχαγωγίας στο σπίτι.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

 

 

Π.Ε.Κ.Ε.Σ. ΚΡΗΤΗΣ Διαδικτυακή δράση με ψυχολόγους Χαμόγελου του Παιδιού-Σεξουαλική αγωγή



Λήψη αρχείου

World Children’s Council March 2021

awarded-etwinning-school-label-2020-21

Συμμετέχουμε στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας νερού που είναι στις 22 Μαρτίου κάθε χρόνο. Μέσα από το έργο μας θα ασχοληθούμε με το νερό και την έλλειψή του. Για την παγκόσμια ημέρα ζωγραφίζουμε το πολύτιμο αγαθό της Φύσης γνωρίζοντας πως το νερό είναι τόσο παλιό όσο και η Γη μας και απαραίτητο για τη ζωή στον πλανήτη μας.

πατήστε:το μήνυμα για την παγκόσμια μέρα του νερού προς τα παιδιά εδώ

Ο συνεργατικός μας λογότυπος 

Το συνεργατικό σήμα του έργου μας. Το σχολείο μας συμμετέχει με τη δημιουργία 2 γραμμάτων του σήματος: HAPPILY KIDS VILLAGE

Γίναμε ομάδες για τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούμε στο έργο μας. Τα θέματα μας  είναι: η Στέγη, η Τροφή, το Νερό και το Παιχνίδι από τα δικαιώματα των παιδιών. 

Διαδικτυακή επίσκεψη κάναμε στην ΣΤ’Δημοτικού του συστεγαζόμενου 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου για να παρουσιάσουμε στους μαθητές και τις μαθήτριες το έργο μας και να πάρουμε συνέντευξη. Σε πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα συζητήσαμε και καταγράψαμε τις απόψεις και τις ιδέες τους για τα θέματα του έργου μας. Τους/τις ευχαριστούμε όλους/ες και τον δάσκαλό τους κ.Γιώργο Ασπρούλη για την ζεστή φιλοξενία.

 

Την Πέμπτη 18 Μαρτίου συνδεθήκαμε με την Β’ τάξη του 3ου Δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου και  αφού τους παρουσιάσαμε το έργο μας τους “πήραμε” συνέντευξη για θέματα σχετικά με αυτό. Η δασκάλα τους κ. Μαρία Μώρου και όλοι οι μαθητές ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά. Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία!

Ζωγραφίσαμε τους εαυτούς μας για να συμμετέχουμε στο συνεργατικό λογότυπο που θα δημιουργηθεί για το έργο μας.

 

Το αγγλικό γράμμα Y ζωγραφίσαμε για να συμβάλλουμε στη δημιουργία του λογότυπου του έργου μας. Η φράση HAPPILY KIDS VILLAGE θα δημιουργηθεί από τα παιδιά των συνεργαζόμενων σχολείων. 

Την Τρίτη 9 Μάρτη 2021 είχαμε επικοινωνία με τα παιδιά του σχολείου της Τουρκίας σε κλίμα φιλίας και συνεργασίας.

 

Η παρουσίαση του β’ τμήματος που προβλήθηκε στην online επικοινωνία μας με τα παιδιά σχολείου της Τουρκίας. Τα παιδιά μας παρουσιάζουν τη χώρα, τη σημαία μας, την πόλη, το σχολείο μας και βέβαια τον εαυτό τους. 

Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στη δημιουργία του ευτυχισμένου χωριού για τα παιδιά του κόσμου.

Την Τρίτη 9 Μάρτη, το 1ο τμήμα του νηπιαγωγείου μας, επικοινώνησε με συνεργαζόμενα σχολεία της Τουρκίας και της Ελλάδας. Μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τα βίντεο των άλλων σχολείων και να προβάλουμε και το δικό μας για να γνωριστούμε καλύτερα.

 

Πρόσκληση για την πρώτη online συμμετοχή τους στο “Παγκόσμιο Συμβούλιο Παιδιών” έλαβαν τα παιδιά μας.

Τις σκέψεις μας για το έργο και την ιστορία που διαβάσαμε αποτυπώσαμε στον συνεργατικό online χάρτη ιδεών του έργου μας.

Διαβάζουμε την ιστορία με την οποία ξεκινά το έργο μας και εκφράζουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ιδέες μας.

Διαβάσαμε την ιστορία και συζητήσαμε τι είναι αυτό που κάνει τα παιδιά λυπημένα και τί χαρούμενα. Ενθουσιαστήκαμε με την ιδέα της “δημιουργίας” ενός παιδικού χωριού και αναζητήσαμε πάνω στην υδρόγειο σφαίρα το κατάλληλο μέρος για να φτιαχτεί!

O Mάρτιος ξεκίνησε με το ερωτηματολόγιο αρχικής αξιολόγησης του έργου “World Children’s Council” από τα παιδιά.

Μάρτιος 2021

Η σκάλα της αγάπης



Λήψη αρχείου

Το ουράνιο τόξο

πατήστε την εικόνα

Καιρός -καιρικά φαινόμενα

 

27 Μαρτίου 2021- Ώρα της Γης

 

22 Μάρτη – Παγκόσμια μέρα Νερού

 

“Ο Βοριάς και ο Ήλιος”

“O Μάρτης και η μάνα του”

“Τον γνωρίζετε τον Μάρτη ,τον τρελό και τον αντάρτη;

Ο Μάρτης στο ποίημα ταλαιπωρεί την μάνα του με τις απότομες εναλλαγές του καιρού! Οι μαθητές μας το αποτύπωσαν με τις εξαιρετικές ζωγραφιές τους !

 

 

 

 

 

Καλή Σαρακοστή!

Η Σαρακοστή και ο χαρταετός μας στην τηλεκπαίδευση.

 

Αποκριά

    

 

   

  

Χορέψαμε με το Γαϊτανάκι την “Μπαμπόγρια ” και τον “Χαραλάμπη”

  

“Παντρεύουνε τον κάβουρα”

Τσικνοπέμπτη 2021

 

 

Καλώς το καρναβάλι

Κέρασμα για την Τσικοπέμπτη από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Ευχαριστούμε πολύ!Και του χρόνου!

“Μάρτης ή Μαρτιά”

Σύμφωνα με το έθιμο, από την 1η ως τις 31 του Μάρτη, τα παιδιά φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον «Μάρτη» ή «Μαρτιά»…
Το βραχιολάκι αυτό, σύμφωνα με την παράδοση, το φοράνε κυρίως τα παιδιά για να μην «καούν» και να προστατευτούν από τον ανοιξιάτικο ήλιο….

Το βγάζουν στο τέλος του μήνα, ή το αφήνουν πάνω στις τριανταφυλλιές (Rosa) όταν δουν το πρώτο χελιδόνι, για να τον πάρουν τα πουλιά και να χτίσουν τη φωλιά τους….