Ο Νοέμβριος για το έργο μας κλείνει με ένα χρήσιμο και ενδιαφέρον σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Ευχαριστούμε τη συνιδρύτρια του έργου μας Nerinam Temizel για την οργάνωση και τη φιλοξενία.
Συζητήσαμε το όνομα που προτείνουμε σαν Νηπιαγωγείο για τη μασκότ του έργου μας, τα παιδιά πρότειναν πρωτότυπα ονόματα και τα περάσαμε σε φόρμα Google.Η φόρμα δόθηκε μέσω της ομάδας μας στο Viber και με τη βοήθεια των γονιών τους ψήφισαν το όνομα Αστερόφωτη. Το μεταφέραμε στα Αγγλικά και το παρουσιάσαμε στους φίλους, συνεργάτες του έργου μας. Περιμένουμε με ανυπομονησία να ψηφίσουμε για το τελικό όνομα της μασκότ. Καλή επιτυχία, Αστερόφωτη, Starlight!!!
Ασφάλεια στο διαδίκτυο στην online εκπαίδευση εξ’αποστάσεως την Τρίτη 24 Νοέμβρη 2020.
Το έργο μας συνεχίζεται στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση online.Eπικοινωνία για την πορεία του έργου είχαμε με τους συνεργάτες στην πλατφόρμα Zoom το Σάββατο 21 Νοέμβρη 2020.
Η μασκότ και το όχημά της προϊόν επικοινωνίας και συνεργασίας των παιδιών και των εκπαιδευτικών των συνεργαζόμενων σχολείων Ελλάδας, Τουρκίας και Ρουμανίας.
Τα παιδιά των συνεργαζόμενων σχολείων του έργου μας και εμείς επιλέξαμε το αεροπλάνο σαν μέσο για το ταξίδι στο νησί των σχημάτων.Το αεροπλάνο χωρίστηκε από την ομάδα των σχολείων μας σε 6 κομμάτια και εμείς ζωγραφίσαμε στο εργαλείο colorillo το δικό μας κομμάτι.
Μία πολύ ζεστή οnline επικοινωνία είχαμε με τα 2 σχολεία της Ελλάδας και 2 της Τουρκίας του έργου “Journey to shapes island” στο eTwinning live την Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2020.
Ετοιμάσαμε τον πίνακα αναφοράς στο έργο μας κόβοντας γεωμετρικά σχήματα και ζωγραφίζοντας τις σημαίες των χωρών των συνεργαζόμενων σχολείων.
Συμμετέχουμε στην αρχική αξιολόγηση του έργου από τα παιδιά συμπληρώνοντας το αντίστοιχο ερωτηματολόγιο.
Γνωρίζουμε το έργο και τους συνεργάτες μας
Η παρουσίαση του σχολείου μας και του τμήματός μας στο έργο.Αναρτήθηκε σε κοινό padlet του έργου που περιέχει όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία.
Επικοινωνία συνεργατών για το έργο σε online meeting με θέμα την διαδικασία πραγματοποίησής του.
Η γλώσσα του μεγάλου βιβλίου της φύσης είναι τα μαθηματικά.
Γαλιλαίος
Το σχολείο μας συμμετέχει σε ένα έργο eTwinning με θέμα τα γεωμετρικά σχήματα.Το έργο ονομάζεται “Journey to shapes island” και πραγματοποιείται από τον Οκτώβριο του 2020 ως τον Φεβρουάριο του 2021.Συμμετέχουν άλλα 2 σχολεία από την Ελλάδα, 6 από την Τουρκία και 1 από τη Ρουμανία.
Ιδρυτές-συντονιστές του έργου είναι το σχολείο μας σε συνεργασία με ένα σχολείο της Τουρκίας.
Τα παιδιά ζουν σε έναν γεωμετρικό κόσμο. Τα περισσότερα από τα κτίρια που βλέπουν στο δρόμο τους, τα τρόφιμα που τρώνε και τα παιχνίδια τους , σχεδόν όλα σχετίζονται με τη γεωμετρία. Όπως και άλλες μαθηματικές έννοιες, πολλές γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τα γεωμετρικά σχήματα αρχίζουν να αποκτώνται στα προσχολικά χρόνια. Ωστόσο, αυτές οι γνώσεις και εμπειρίες είναι συχνά περιορισμένες.Η σωστή προσέγγιση για τα γεωμετρικά σχήματα στην προσχολική περίοδο αποτελεί τη βάση για την οικοδόμηση και απόκτηση γνώσεων ως προς αυτά για το μέλλον.Η γεωμετρία είναι ένας τομέας της προσχολικής εκπαίδευσης που εντάσσεται στα Μαθηματικά.Το eTwinning έργο μας ονομάζεται «Journey to shapes island”, “Ταξίδι στα νησιά των σχημάτων» και θα ασχοληθεί με τα γεωμετρικά σχήματα ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν βασικές έννοιες και δεξιότητες ως προς αυτά σε πλαίσιο συνεργασίας και επικοινωνίας με τα συνεργαζόμενα σχολεία με τη βοήθεια των ΤΠΕ.
Λίγα λόγια για το έργο
Journey to shapes island
Το έργο μας θα βασιστεί σε μια φανταστική ιστορία με έναν χαρακτήρα που θα δημιουργηθεί με τη συνεργασία των μαθητών μας που θα σχεδιάσουν και θα αποφασίσουν ένα όχημα (υποβρύχιο, πλοίο, αεροπλάνο κ.λπ.) για αυτόν τον χαρακτήρα ο οποίος θα πάρει το όχημά του για να επισκεφθεί το νησί των κύκλων, το νησί των τριγώνων, των τετραγώνων και των ορθογωνίων. Θα δημιουργήσει τραγούδι-παιχνίδι για τα γεωμετρικά σχήματα σε αυτά τα νησιά ώστε να βρει έναν κωδικό πρόσβασης για κάθε νησί. Ο χαρακτήρας μας θα φτάσει με το όχημά του θα επισκεφθεί το νησί των κύκλων, το νησί των τριγώνων, το τετράγωνο νησί και το ορθογώνιο νησί αντίστοιχα. Θα συνεργαστεί για τραγούδια-παιχνίδια-εικαστικές δραστηριότητες, web 2 εργαλεία για γεωμετρικά σχήματα σε αυτά τα νησιά. Θα κάνουμε ψηφιακή εργασία με web2 εργαλεία σε κάθε νησί. Τελικά θα βρει έναν κωδικό πρόσβασης για κάθε νησί. Τέλος θα γίνει ένα συνεργατικό προϊόν σχετικά με τον κωδικό πρόσβασής μας με συνεργασία των παιδιών.
Στόχοι
-Να παρέχει βασικές έννοιες και δεξιότητες μαθηματικών όπως ταξινόμηση, αντιστοίχιση, σύγκριση, ακολουθία, έννοια αριθμών, χωρική αντίληψη, γεωμετρικά σχήματα, μέτρηση και γραφικά.
– Να προετοιμάσει εκπαιδευτικές εμπειρίες στις οποίες οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά σε έννοιες μαθηματικών.
-Να συμβάλλει στη διαρκή μάθηση και ένταξη των μαθηματικών στη ζωή των μαθητών
-Να αναπτύξουν δεξιότητες απαραίτητες σε μαθητές του 21ου αιώνα.
Αναμενόμενα αποτελέσματα
Να αναπτύξουν τα παιδιά δεξιότητες έρευνας και παρατήρησης, να δημιουργήσει σταθερά επιστημονικά θεμέλια και να καλλιεργήσει την επιστημονική σκέψη
Να αναπτύξουν δεξιότητες του 21ου αιώνα (επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία, συνεργασία και κριτική σκέψη, ψηφιακές ικανότητες και δεξιότητες αυτοπεποίθησης)
Σχετικά με το έργο
Our project will have a very fantastic story. It will create a character with the cooperation of our students. And they will design a vehicle (submarine, ship, plane, etc.) together for this character. They will decide which one will be. Later, our character will get on his vehicle and visit circle island, triangle island, square island, and rectangular island. He will do song-game-art works about geometric shapes on these islands. He will finally find a password on each island. Then our character will get on his vehicle and visit circle island, triangle island, square island, and rectangular island respectively. He will work with the song-game-art-web 2 tool about geometric shapes on these islands. We will do digital work with a web 2 on each island. Finally, it will find a password on each island. Finally, we will make a joint product study on our password with cooperation.
-To provide basic concepts and skills in mathematics such as classification, one-to-one matching, comparison, sequencing, number concept, operation concept, spatial perception, geometric shapes, measurement and graphics.
– To prepare educational experiences in which students actively participate in mathematics lessons
-To contribute to students’ permanent learning about mathematics
-To develop 21st-century skills in students
Our project will be implemented in October 2020-February 2021 and a work plan will be prepared with the project partners.
To ensure that the child, which is important in pre-school years, develops research, investigation and observation skills, establishes solid scientific foundations and learns scientific thinking
Children develop 21st century skills (problem solving, communication, collaboration and critical thinking, digital competence and self-confidence skills)