Θεατρική παράσταση

Το νηπιαγωγείο μας παρακολούθησε την θεατρική παράσταση  “Ο Σκρουτζ και τα πνεύματα των εορτών” βασισμένη πάνω στο γνωστό έργο του Καρόλου Ντίκενς.

Τα παιδιά χάρηκαν βλέποντας  γνωστούς τους ηθοποιούς να παίζουν τους ρόλους της χριστουγεννιάτικης ιστορίας.

IMG 7704IMG 7722

Επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Σήμερα επισκεφθήκαμε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Τα νήπια ξεναγήθηκαν στους χώρους της  Βιβλιοθήκης, ενημερώθηκαν για την λειτουργία της και για τους κανόνες δανεισμού.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στα παιδιά, από τις υπεύθυνες παιδαγωγούς της Βιβλιοθήκης,  το παραμύθι “Η αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα”.

Ήταν κάποτε μια αρκούδα γεμάτη αγάπη και χαρά για τη ζωή. Γι’ αυτό, όποτε συναντούσε κάποιο άλλο ζωντανό πλάσμα, το αγκάλιαζε. Η αρκούδα περνούσε τις μέρες της τριγυρίζοντας στο δάσος και αγκαλιάζοντας παλιούς και νέους φίλους. Μια μέρα όμως, ο δρόμος της την έφερε μπροστά σ’ έναν άνθρωπο που κρατούσε ένα τσεκούρι. Τότε, ξαφνικά, η αρκούδα έχασε κάθε διάθεση για αγκαλιές…

Η δικιά μας αρκούδα όμως μας γέμισε αγκαλίτσες και φιλάκια ενθουσιάζοντας τα αστεράκια μας.

Ευχαριστούμε πολύ τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας και τις παιδαγωγούς που μας χάρισαν αξέχαστες εμπειρίες !!!

IMG 7499 IMG 7504 IMG 7512 IMG 7531 IMG 7553 IMG 7558 IMG 7569 IMG 7572 IMG 7576 IMG 7580 IMG 7596 IMG 7614 IMG 7692 IMG 7701

Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Νηπιαγωγείο μας επισκέφτηκε το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά συμμετείχαν σε 2 μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα “Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα” και “Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες”. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία στην οποία τα παιδάκια μας ήρθαν με βιωματικό τρόπο σε επαφή με τους ολυμπιακούς αγώνες στην αρχαία Ελλάδα και στη σύγχρονη εποχή μέσα από καινοτόμες μουσειοπαιδαγωγικές δραστηριότητες, εργαστήρια, αθλοπαιδιές, κ.ά. Περάσαμε μοναδικά!!!