Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία!

Το νηπιαγωγείο μας είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την πυροσβεστική υπηρεσία Βέροιας! Μας υποδέχτηκαν όλοι με τον καλύτερο τρόπο και τα πιο ζεστά χαμόγελα!

Γνωρίσαμε ποια είναι η δουλειά ενός πυροσβέστη και, εκτός από τη φωτιά, σε ποιες άλλες περιπτώσεις προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του. Παρακολουθήσαμε αντίστοιχα βίντεο. Μάθαμε τον σημαντικό αριθμό 199, δηλαδή το

 » περισσότερα

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας

Σήμερα το νηπιαγωγείο μας επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας και συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιστορίες που τις είπε ο Αίσωπος». Η υπεύθυνη μουσειοπαιδαγωγός του προγράμματος μας γνώρισε τον Αίσωπο και μας πήγε σε διάφορες γωνιές του μουσείου. Σε κάθε μια από αυτές, με αφορμή κάποιο έκθεμα που απεικόνιζε ζώο, μας αφηγήθηκε και μια ιστορία που

 » περισσότερα

Η αλκυόνα

Ο καλός καιρός την εβδομάδα που μας πέρασε μας έδωσε αφορμή να μιλήσουμε για την αλκυόνα, το πουλί με τα γαλάζια φτερά και να κάνουμε  πολλές δραστηριότητες  στο νηπιαγωγείο μας.

Διαβάσαμε τον μύθο μέσα από ηλεκτρονική μορφή. Ο μύθος της αλκυόνας ήταν τόσο ωραίος που όλα τα παιδιά έδειξαν απίστευτο ενδιαφέρον.

Μοιράσαμε στα παιδιά εικόνες 

 » περισσότερα

Οι 3 Ιεράρχες

30 Ιανουαρίου, εορτή των 3 Ιεραρχών και  αφιερώσαμε  το πρόγραμμα μας στην ημέρα αυτή!

Η μεγάλη γιορτή των γραμμάτων έγινε αφορμή για να αναπτυχθούν σχετικές δραστηριότητες.

Αναζητήσαμε πληροφορίες και εικόνες για τους 3 Ιεράρχες στον Η/Υ της τάξης μας. Αντιστοιχίσαμε τα ονόματα τους. Ακολούθησαν πολυποίκιλες δράσεις  με τον αριθμό 3.

Τέλος κάναμε μια κατασκευή για

 » περισσότερα

Ένας πιγκουίνος… όχι και τόσο τέλειος

Ο πιγκουίνος είναι ένα ζωάκι που μας φέρνει στο μυαλό κρύο και πάγους και προσελκύει το ενδιαφέρον των παιδιών. Το παραμύθι «Ένας πιγκουίνος… όχι και τόσο τέλειος» είναι ένα παραμύθι που προάγει τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Έτσι στην «χειμωνιάτικη» αυτή εβδομάδα, διαβάσαμε το παραμύθι  » περισσότερα

Ο χειμώνας είναι εδώ…

Αφιερωμένη στο χειμώνα αυτή η εβδομάδα…

Ακούσαμε και τραγουδήσαμε το τραγούδι «Α Α Α Αρχίζει η παγωνιά!», γνωρίσαμε τα φωνήεντα που αναφέρονται στο τραγούδι, μιλήσαμε για τον χειμωνιάτικο καιρό, για τα μέσα θέρμανσης, για τα χειμερινά σπορ και για για τη χειμερία νάρκη. Βρήκαμε τους μήνες του χειμώνα, παίξαμε κινητικά χειμωνιάτικα παιχνίδια, καθώς και γλωσσικά

 » περισσότερα

Βασιλόπιτα 2020

Τηρήσαμε και φέτος το έθιμο της βασιλόπιτας, ένα έθιμο που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, μας θυμίζει την καλοσύνη του Αγίου Βασιλείου και χαροποιεί ιδιαίτερα τα παιδιά. Αφού είπαμε την ιστορία της βασιλόπιτας, την κόψαμε και την μοιράσαμε. ​Δύο τυχερά παιδιά, ο Χρήστος από το τμήμα 1 και η Κυριακή από το τμήμα 2 έτυχαν

 » περισσότερα

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και κατασκευές!

Οι μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα κύλισαν πολύ όμορφα, με την ιστορία της Γέννησης του Θεανθρώπου, με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, με έθιμα, χριστουγεννιάτικες ιστορίες, παραμύθια, παιχνίδια και κατασκευές.

Ο Ρούντολφ με ζωγραφική ακολουθώντας οδηγίες βήμα-βήμα

 » περισσότερα