Εργαστήρια Δεξιοτήτων : «Οι μικροί Εξερευνητές»

«Οι μικροί Εξερευνητές»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι μικροί Εξερευνητές» υλοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο μας στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων για το σχολικό έτος 2021-22 και ανήκει στη Θεματική: Δημιουργώ και καινοτομώ- Δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία και στην υποθεματική: STEM/Eκπαιδευτική Ρομποτική.

Στο πρόγραμμα αυτό οι μικροί μας “εξερευνητές” είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν 5 διαφορετικά μνημεία, να τα αναγνωρίζουν, να ταξιδέψουν στο χώρο και στο χρόνο, να λύσουν γρίφους σχετικούς με αυτά, να προσπαθήσουν να τα αποτυπώσουν στο χαρτί ,αλλά να κάνουν και τρισδιάστατες κατασκευές. Και κάπως έτσι οι μικροί μαθητές έγιναν μικροί ξεναγοί, έτοιμοι  να διαφημίσουν στον κόσμο τα
μνημεία! Παρακολουθήστε τα διαφημιστικά μας και διαλέξτε τον επόμενο ταξιδιωτικό σας προορισμό!

ΛΕΥΚΟΣ ΠΎΡΓΟΣ

 

ΠΑΡΘΕΝΏΝΑΣ

 

ΚΟΛΟΣΣΑΊΟ

 

BIG BEN

 

ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΆΙΦΕΛ

 

 

 

Εργαστήρια Δεξιοτήτων : «Φύλαξε το μην πετάς, ανακύκλωσε με μας!»

Εργαστήρια Δεξιοτήτων : «Φύλαξε το μην πετάς, ανακύκλωσε με μας! »

Το παρόν πρόγραμμα ανήκει στη Θεματική Ενότητα «Φροντίζω το περιβάλλον» και στην Υποθεματική «Οικολογία -Παγκόσμια και Τοπική κληρονομιά»

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση, τη σημασία της, τα είδη των κάδων και των απορριμμάτων , έπαιξαν παιχνίδια και έκαναν ατομικές και ομαδικές κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος «Φύλαξε το μην πετάς, ανακύκλωσε με μας! » δημιουργήθηκε το παρακάτω βίντεο με ενδεικτικές φωτογραφίες του προγράμματος.