Ζώα σε χειμερία νάρκη

Μια λούτρινη αρκουδίτσα, που βρέθηκε σε μια ντουλάπα της τάξης μας από ένα παιδί, στάθηκε η αφορμή να ασχοληθούμε με τη χειμερία νάρκη.

Συζητήσαμε με τα παιδιά τι είναι η χειμερία νάρκη, ποια είναι τα ζωάκια που κοιμούνται τον Χειμώνα. Γιατί κοιμούνται, αναφέραμε τα σημεία όπου κοιμούνται, πως φτιάχνουν τις φωλιές τους και φτιάξαμε μια ομαδική εργασία.

Είδαμε όμορφα βίντεο από τον αρκτούρο.

Χρησιμοποιήσαμε την αγαπημένη μουσική των παιδιών Vivaldi  και γίναμε αρκουδάκια που πέφτουν σε χειμερία νάρκη. Είναι καλοκαίρι και τα αρκουδάκια παίζουν, χορεύουν, χοροπηδούν. Τον Χειμώνα με το πρώτο χιόνι ξαπλώνουν στις φωλίτσες τους για να κοιμηθούν. Νυστάζουν και κοιμούνται πολύ βαθιά. Την Άνοιξη με τα πρώτα κελαηδήματα των πουλιών ξυπνούν και αρχίζουν και πάλι τα παιχνίδια.

Διαβάσαμε το παραμύθι ζώα σε χειμερία νάρκη και στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν το ζωάκι που τους άρεσε ή τους έκανε μεγαλύτερη εντύπωση από το παραμύθι.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το θέμα, λάτρεψαν την αρκουδίτσα που είχαμε στην τάξη μας.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα όταν κάποιο παιδί φώναζε δυνατά του λέγανε: Σσσσσσσ ησυχία θα ξυπνήσεις την αρκουδίτσα που κοιμάται στην φωλιά της, που τα παιδιά την ετοίμασαν με πολύ αγάπη!!!!!!