ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Το ιστολόγιο του 3ου Λυκείου είναι πλέον πραγματικότητα και θα θέλαμε εκτός από εργαλείο μάθησης να γίνει και τόπος δημιουργικής έκφρασης των μαθητών μας.

Έτσι από φέτος καθιερώνουμε έναν ετήσιο διαγωνισμό με στόχο να βοηθήσουμε στην ανάδειξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων και των ταλέντων των μαθητών μας.

Μέσα από το εθελοντικό αυτό πρόγραμμα φιλοδοξούμε να αναδειχθούν οι αυριανοί:

  • ερευνητικοί δημοσιογράφοι
  • λογοτέχνες
  • καλλιτέχνες
  • φιλόσοφοι

Καλούμε λοιπόν τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας να συνεισφέρουν και να γεμίσουν με δικό τους περιεχόμενο το ιστολόγιο.

Προσφέρουμε στους εφήβους μας την ευκαιρία να δημοσιεύσουν δημιουργικό έργο και τις απόψεις τους σχετικά με τα θέματα που επηρεάζουν τη ζωή τους – τα πάντα, από την αγάπη και την οικογένεια μέχρι το εφηβικό κάπνισμα και την κοινωνική προσφορά.

Οι μαθητές του σχολείου μας καλούνται να συμμετάσχουν με έργα τους στους παρακάτω τομείς δημιουργίας:

Λογοτεχνική γραφή

Ποίηση (ελεύθερος στίχος, στίχοι τραγουδιών)

Διήγημα – Μυθιστόρημα (Συνεντεύξεις συγγραφέων, δράση-περιπέτεια, χιουμοριστική γραφή, Ιστορική Φαντασία, επιστημονική φαντασία, ρεαλιστική φαντασία, Θρίλερ / Μυστήριο, ειδύλλιο)

– Γραπτός λόγος

Πεζός λόγος (Ακαδημαϊκή γραφή, συνεντεύξεις προσωπικοτήτων, άρθρα, δοκίμια, εκπαιδευτικός της χρονιάς, ήρωες, βιογραφία, προσωπική εμπειρία, ταξίδια & πολιτισμός)

Καυτά Ζητήματα (Υγεία, περιβάλλον, κοινωνική προσφορά, επιστολές προς τη σύνταξη, προκαταλήψεις και στερεότυπα, σεβασμός των ζώων, και οτιδήποτε είναι σημαντικό)

Γνώμη (Τρέχοντα γεγονότα/ πολιτική, ναρκωτικά – αλκοόλ – κάπνισμα, ψυχαγωγία – προσωπικότητες της τέχνης και του θεάματος, περιβάλλον, αγάπη – σχέσεις, πολιτισμός – τάσεις, σχολείο – παιδεία, κοινωνικά θέματα, χόμπυ)

– Κριτικές (βιβλίων, ταινιών, μουσικής, βιντεοπαιχνιδιών)

– Ζωγραφική / Φωτογραφία

(κάρβουνο, ελαιογραφίες, παστέλ, νερομπογιές, εικονογράφηση, γλυπτά, γραφικά υπολογιστών, φωτογραφίες)

Βίντεο

(αναγνώσεις ποίησης, διηγημάτων, τραγούδι – μουσικό βίντεο, συγκροτήματα, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ομιλίες & ακτιβισμός, κωμωδία, δημιουργία ταινιών, κινούμενα σχέδια, συνεντεύξεις, άλλο)




Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι οδηγίες για την υποβολή των έργων αλλά βασικά ζητάμε πρωτότυπη εργασία του διαγωνιζομένου, δηλαδή δεν ζητάμε να γράψετε σημειώσεις για μαθήματα, επίσης δεν ζητάμε να αναφέρετε π.χ. ειδήσεις αλλά να τις σχολιάσετε και να αναλύσετε, δεν αντιγράφουμε από ιστοσελίδες ή βιβλία,  κλπ.

Όλα τα έργα υποβάλλονται σε ψηφιακή μορφή και αναρτώνται στο ιστολόγιο του σχολείου.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν εάν θέλουν να συμμετάσχουν με ψευδώνυμο.

Στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε δύο κατηγορίες νικητών:

1 – αυτοί που θα προέλθουν από την κριτική επιτροπή η οποία θα βραβεύσει με ειδική τιμητική διάκριση τα 5 καλύτερα έργα. (Στον πρώτο θα απονεμηθεί ένα αναμνηστικό δώρο.)

2 – αυτοί που θα προέλθουν με ψηφιακή ψηφοφορία από το κοινό της ιστοσελίδας

Διάρκεια διαγωνισμού: Οκτώβριος 2012 – Μάιος 2013

Για οδηγίες και περισσότερες πληροφορίες:

– στο ιστολόγιο του 3ου Λυκείου Χαϊδαρίου

– στους συντονιστές εκπαιδευτικούς: Κο Γεωργιάδη, Κα Τσορώνη, Κα Σταυρουλιδάκη, Κα Ψιλοπούλου








Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση