ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

[important]2011 – 2012[/important]

Στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων έγιναν 2 Προγράμματα Αγωγής Υγείας:

1 – Το πρόγραμμα «Η διαμεσολάβηση συνομήλικων (peer mediation) ως μέσον ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων και πρόληψης της βίας στο σχολείο» από τις καθηγήτριες Κα Πέτρου (ΠΕ04.02), Κα Σταυρουλιδάκη (ΠΕ02) και Κα Φλεβάρη (ΠΕ02).

2 – Το πρόγραμμα «ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΙΑ» από τους Κο Γεωργιάδη (ΠΕ06), την Κα Χρυσανθάκη (ΠΕ06) και την Κα Κοτίνη (ΠΕ11) με 60 συμμετέχοντες μαθητές. Η ομάδα είχε κοινή δραστηριότητα με το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ) που έγινε στο σχολείο την ίδια χρονιά και συμμετοχή στις ίδιες δραστηριότητες (3ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Πορταριά Πηλίου και επίσκεψη σε κτήμα βιολογικής καλλιέργειας στην Αγριά του Βόλου).

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

[important]2010 – 2011[/important]

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας έγιναν τα παρακάτω προγράμματα

1- ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ από τους Κο Γεωργιάδη (ΠΕ06) και Κα Χρυσανθάκη (ΠΕ06)

2 – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ από την Κα Αρσενλή (ΠΕ11)

Πραγματοποιήθηκαν 18 εβδομαδιαίες συναντήσεις των ομάδων και έγινε πρακτική εφαρμογή της βιολογικής καλλιέργειας στο κήπο του σχολείου. Έγινε επίσκεψη στην βιολογική λαϊκή του Χαϊδαρίου και 4ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχαν 67 μαθητές. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής επισκεφτήκαμε κτήμα βιολογικής καλλιέργειας στην Έδεσσα και το εργοστάσιο συσκευασίας βιολογικών προϊόντων ΒΙΟΑΓΡΟΣ. Επίσης επισκεφτήκαμε και τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Βεργίνας.

Ο βιολογικός λαχανοκήπος του σχολείου

Επίσκεψη στην βιολογική λαϊκή του Χαϊδαρίου. Στην ομάδα μίλησε ο βιοκαλλιεργητής Κος Γιάννης Μέλος

Βιολογικό θερμοκήπιο στην Έδεσσα

Ξενάγηση στο συσκευαστήριο βιολογικών προϊόντων ΒΙΟΑΓΡΟΣ

Έδεσσα: το κτήμα βιολογικής καλλιέργειας

Βεργίνα

[important]2009 – 2010[/important]

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση