Αρχική » Προγράμματα » Περιβαλλοντικό πρόγραμμα – Βιοποικιλότητα

Φεβρουάριος 2013
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα – Βιοποικιλότητα

Η πρώτη ανάρτηση για το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα είναι ένα κείμενο, από ένα βιβλίο-βοήθημα για προγράμματα σχετικά με το περιβάλλον. Το απόσπασμα που σας δίνουμε έχει τίτλο Τι είναι η Βιοποικιλότητα.

Ελπίζω να μην σας τρομάξει καθώς, το έγγραφο που σας δίνεται για διάβασμα, είναι μεγάλο σε μέγεθος.

Δεν θέλουμε να μάθουμε όλα όσα γράφει το κείμενο, αλλά να σχηματίσουμε μια πρώτη εικόνα για το τι ονομάζουμε Βιοποικιλότητα, με ποιες μορφές εμφανίζεται, ποιοι κίνδυνοι την απειλούν, ποιες προσπάθειες γίνονται για την διατήρησή της και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο για να βοηθήσουμε. Αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε με πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις, για αναζήτηση περισσότερων λεπτομερειών.

Θα βοηθούσε στην οργάνωση της δουλειάς σας η χρήση ενός τετραδίου για να κρατήσετε συνοπτικές σημειώσεις. Σημειώσεις μπορείτε να κρατάτε και όταν παρακολουθείτε κάποια από τις προτεινόμενες εκπομπές, καταγράφοντας εντυπώσεις, θέματα με τα οποία ασχολείται η εκπομπή κ.λπ.

Σε σχέση με την Βιοποικιλότητα, μπορείτε να διαβάσετε το Φύλλο Εργασίας και να γράψετε τις απαντήσεις ή τα σχόλιά σας στο τετράδιο, ή στα σχόλια αυτής της ανάρτησης.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση