preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Απρ 13 22
P1220898

ΜΕΘΩΝΗ-ΠΥΛΟΣ

Η τριήμερη εκδρομή των μαθητών της  Γ’ Γυμνασίου έλαβε χώρα στην Μεσσηνία.Η εκδρομή αυτή ξεκίνησε στις 12 Απριλίου και τελείωσε στις 14 Απριλίου. Κατά την δεύτερη ημέρα οι μαθητές περιηγήθηκαν στην καστροπολιτεία της Μεθώνης. Εντυπωσιακά τείχη που τα προστάτευε η θάλασσα και ένα τεράστιο χαντάκι που πλημμύριζε με νερό. Η πρόσβαση γίνηκε από πέτρινη γέφυρα, που παλαιότερα ήταν ξύλινη και κινούμενη.
Καθώς μπήκαμε στον πύργο περάσαμε από μια γέφυρα που στην αρχαιότητα αποτελούσε εμπόδιο για τους εχθρούς .  Διασχίζοντας την πολιτεία και διακρίναμε εκκλησίες και ερείπια από σπίτια και μαγαζιά.  Φτάσαμε στην άλλη άκρη προς την θάλασσα και βγαίνοντας από το τείχος επισκεφτήκαμε το Μπούρτζι της Μεθώνης. Το κάστρο που είναι χτισμένο πάνω σε βραχονησίδα.
Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε το Νιόκαστρο της Πύλου και εδώ τα τείχη είναι καλοσυντηρημένα. Μας εντυπωσίασε η Εκκλησία και η θέα των νησίδων ιδιαίτερα της Πύλου. Ωραία ήταν η εμπειρία ο περίπατος στις πολεμίστρες του κάστρου.
Συνεχίσαμε την περιήγηση στην πόλη της Πύλου η οποία είναι γραφικότατη.
Έτσι περάσαμε άλλο ένα δημιουργικό πρωινό. Στο ξενοδοχείο φτάσαμε απόγευμα, γευματίσαμε και ξεκουραστήκαμε! Μετά αρχισε η προετοιμασία για την βραδινή μας έξοδο. Γύρω στις 11 η ώρα το βράδυ, η διασκέδαση ξεκινά. Αυτή την φορά σε ένα ρεμπετάδικο κοντά στην θάλασσα. Ήταν ένα ευχάριστο βράδυ για τους μαθητές αλλά και για τους καθηγητές που διασκέδασαν και χόρεψαν με κέφι.  Άλλη μια φορά το σχολείο μας έκλεψε τις εντυπώσεις από καλλιτεχνικής άποψης με το όμορφο τραγούδι “Σ’αναζητώ στην Σαλλονίκη” που τραγούδησαν η Παυλίνα Γεωργούλα και ο Χρίστος  Νομικός,  όπου κατάφεραν να κερδίσουν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Μ’αυτόν τον τρόπο τελείωσε η τελευταία μας βραδιά στο Καλό Νερό Κυπαρισσίας με ευχάριστες αναμνήσεις.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΕΡΓΙΤΣΗ Γ’1

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση