Νοέ 12 07
>
Ξεχασμένοι θησαυροί της διατροφής μας!
Τα φρούτα και τα λαχανικά συνήθως δεν αποτελούν τις πρώτες επιλογές σου για σνακ ή για ένα ελαφρύ γεύμα. Κι όμως, είναι τόσο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που η κατανάλωσή είναι απαραίτητη καθημερινά.
Ειδικότερα, τα φρούτα και λαχανικά:
- Λειτουργούν ως ασπίδα για τον οργανισμό λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχουν
- Χαρίζουν υγιές και λαμπερό δέρμα λόγω των βιταμινών που περιέχουν
- Κρατούν σε καλή κατάσταση το πεπτικό μας σύστημα λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν
- Ενισχύουν την όραση, λόγω της βιταμίνης Α

Κόκκινο
- Ντομάτες, καρπούζι, φράουλες, ρόδια, κόκκινη πιπεριά, μήλο, ραπανάκια
Πράσινο
- Σπανάκι, πράσινη πιπεριά, μαρούλι, μπρόκολο, χόρτα, κολοκύθι, μπάμιες, αγκινάρες, ακτινίδια, αγγούρι, αρακάς
Πορτοκαλί
- Κολοκύθα, καρότα, πορτοκάλια, ροδάκινα, μανταρίνια, βερίκοκα, πεπόνια
Κίτρινο
- Ανανάς, μπανάνες, κίτρινες πιπεριές, σταφύλια, σταφίδες
Μπλε/μοβ
- Βατόμουρα, μελιτζάνες, δαμάσκηνα, σταφύλια, σύκα, κεράσια, παντζάρια
Λευκό
- Κρεμμύδια, αχλάδι, πατάτες, κουνουπίδι, μανιτάρια
ΠΗΓΗ: Εθνικό Σχέδιο Πρόληψης – Αντιμετώπισης Παχυσαρκίας http://www.paidiaskisidiatrofi.gr/