Επίσκεψη στο Θεματικό Πάρκο «Κόκκινο στα ατυχήματα – Πράσινο στη Ζωή»

Την Τρίτη, 10-12-2019 οι μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄και Δ΄ Τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Θεματικό Πάρκο με αντικείμενο την Κυκλοφοριακή Αγωγή και τίτλο Κόκκινο στα Ατυχήματα – Πράσινο στη Ζωή.

Εκεί τα παιδιά μας συμμετείχαν σε τέσσερις βιωματικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα στην 1η δραστηριότητα αφού πραγματοποιήθηκε μια σύντομη παρουσίαση με αντικείμενο την Κυκλοφοριακή Αγωγή, οι μαθητές κλήθηκαν να παίξουν το τηλεπαιχνίδι buzzer με τίτλο «Κυκλοφορώ Σωστά;», ένα παιχνίδι γνώσεων αρκετά διασκεδαστικό! Στη 2η δραστηριότητα  μέσα από δυο κουτιά με 60 πινακίδες οδικής κυκλοφορίας (ρυθμιστικές, πληροφοριακές και κινδύνου) τα παιδιά έβρισκαν εκείνη που περιέγραφε ο Αξιωματικός της Τροχαίας. Όποιος παίκτης την έβρισκε πρώτος έτρεχε κατά μήκους ενός τάπητα διαδρόμου και κολλούσε το αντίστοιχο σήμα στον μαυροπίνακα. Στην 3η δραστηριότητα οι μαθητές έπαιξαν παιχνίδι παρόμοιο με τη Μονόπολη με τίτλο «Τάπητας Πράσινο Κόκκινο» Στην τελευταία δραστηριότητα κλήθηκαν να σχεδιάσουν ελεύθερα τις εντυπώσεις τους από το θεματικό πάρκο βάζοντας όλη τους τη δεξιοτεχνία ελπίζοντας σε ένα βραβείο.

Μέσα από την επίσκεψη αυτή τα παιδιά με βιωματικό και συνάμα διασκεδαστικό τρόπο ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας.
Αφήστε μια απάντηση