“Αγαπώ την άθληση-Αγαπώ την υγεία μου”

Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2019, το σχολείο μας συμμετείχε στην Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού, που για πρώτη φορά φέτος εναρμονίστηκε με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα “Αγαπώ την Άθληση- Αγαπώ την Υγεία μου.”

Εντός του σχολικού μας ωραρίου υλοποιήσαμε τις παρακάτω αθλητικές δράσεις: αερόβιες κινητικές δραστηριότητες, βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, σχοινάκι, καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο, χειροσφαίριση. Όλες οι δράσεις έγιναν υπό την επίβλεψη του δ/ντή του σχολείου μας και καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κ. Πιτταροκοίλη Γ. και του γυμναστή μας, κ. Κουκοβίνη Στ.

Σκοπός αυτών των δράσεων ήταν να τονιστούν οι αξίες που ενσαρκώνει ο αθλητισμός, όπως η ευγενής άμιλλα, ο υγιής ανταγωνισμός, η προσπάθεια του να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι ξεπερνώντας τον ίδιο μας τον εαυτό. Επιπλέον έγινε εκτενής συζήτηση για θέματα υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής καθώς και για τη σημασία της διατήρησης του σωστού σωματικού βάρους για την καλή υγεία.

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για τους μαθητές μας καθώς συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες με πολλή χαρά και ενθουσιασμό. Τους δόθηκε η ευκαιρία να κινητοποιηθούν και να βγουν από την αδράνεια σε μια εποχή που δυστυχώς η κοινωνική  δικτύωση καθηλώνει κι ακινητοποιεί τους μαθητές στερώντας τους την απόλαυση της φύσης, την κοινωνική συνεύρεση σε πραγματικό χρόνο και το ευ αγωνίζεσθαι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *