Δεύτε λάβετε φως εκ του ανέσπερου φωτός…

Η Εβδομάδα των Παθών πλησιάζει και το θρησκευτικό συναίσθημα κορυφώνεται. Ο άνθρωπος νιώθει το μεγαλείο και το μέγεθος του Θείου Πάθους που τον φωτίζει και τον οδηγεί στην ψυχική ανάταση.

Λίγες μέρες πριν ψάλλουμε τον ύμνο της ελπίδας κρατώντας τις λαμπάδες με το φως της Αναστάσεως , ζωγραφίζεται στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων η προσμονή για τη μεγάλη χαρά!

Σε αυτό το κατανυκτικό πνεύμα κινήθηκαν οι δραστηριότητες των δασκάλων και των μαθητών του σχολείου μας. Μιλήσαμε για τη θριαμβευτική είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, την αντίδραση της θρησκευτικής  ηγεσίας που αποφάσισε την εξόντωσή του,  τη σταυρική του θυσία και την Ανάστασή του δίνοντας κυρίως έμφαση στο ισχυρότερο χαρακτηριστικό αυτής της γιορτής , την ανιδιοτελή αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Είπαμε τα κάλαντα του Λαζάρου , φτιάξαμε πασχαλινά καλαθάκια και κάρτες και αισθανθήκαμε ολόψυχα την ανάγκη μας να συμμετέχουμε σε όλα τα έθιμα και τις τελετουργίες των ημερών με ευλάβεια, για να μπορέσουμε να βιώσουμε στο έπακρο όλα τα συναισθήματα, που θα μας οδηγήσουν στο Πέρασμα, στο Φως και στην Καινούρια Ζωή.

Γ΄ Τάξη

Γ΄ Τάξη

Δ΄ Τάξη

Τμήμα Υποδοχής

Αφήστε μια απάντηση