Επίσκεψη συγγραφέα και ψυχολόγου στο σχολείο μας!

Την Πέμπτη, 7-6-2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας μια εκδήλωση-συζήτηση με θέματα τα δικαιώματα των παιδιών και την παιδική κακοποίηση σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού.

Συγκεκριμένα η κα. Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου, εκπαιδευτικός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και διευθύντρια στο 4ο Γυμνασίο Αγρινίου παρουσίασε και συζήτησε με τα παιδιά το θέμα “Φιλαναγνωσία και Δικαιώματα των Παιδιών”

Στη συνέχεια η κα. Χαραλαμποπούλου Γεωργία, ψυχολόγος στο “Χαμόγελο του Παιδιού” στα πλαίσια του προγράμματος πρόληψης, παρουσίασε το θέμα “Κακοποίηση των Παιδιών και Τρόποι Αντιμετώπισης της”. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος παρουσιάστηκε η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS1056 και η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000.

Στη συζήτηση τα παιδιά συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον, λύθηκαν πολλές απορίες τους και κατατέθηκαν απόψεις σχετικές με τα θέματα συζήτησης. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό και οι ομιλητές προσέγγισαν τα παιδιά με επιτυχία, αφού ανταποκρίθηκαν πλήρως παίρνοντας ενεργά μέρος στη συζήτηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *