Η Γ΄ και Στ΄ Τάξη συμμετέχει στο Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ…

Την Παρασκευή, 1-6-2018 το σχολείο μας έλαβε μέρος στο Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου-Θέρμου. Πιο συγκεκριμένα, αρχικά η Στ΄ Τάξη παρουσίασε ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του σπουδαίου Σκιαθίτη συγγραφέα, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, την “κορυφή των κορυφών”, όπως τον χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Καβάφης. Οι μαθητές με την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Μπορμπότσιαλου Δημήτρη και του διευθυντή του σχολείου κ. Πιτταροκοίλη Γεωργίου, μέσα από χρονικά, μαρτυρίες, αποσπάσματα των έργων του, τραγούδια και θεατρικά, προσέγγισαν τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη ως άνθρωπο και γνωρίσαμε χαρακτηριστικά του έργου του. Με τις ερμηνείες τους μας μετέφεραν νοερά στον όμορφο κόσμο του μεγάλου Έλληνα πεζογράφου και μας συγκίνησαν με την αμεσότητα και την ευαισθησία τους.

Στη συνέχεια η Γ΄Τάξη παρουσίασε το κωμικό θεατρικό έργο “Δοκιμές”. Οι μαθητές υπό την επιμέλεια της δασκάλας τους, κ. Μπέρμπεη Κωνσταντίνας έδωσαν έναν ανάλαφρο και χιουμοριστικό τόνο στην όλη ατμόσφαιρα. Το έργο τους μας μετέφερε στην Αθήνα του 20ου αιώνα, όπου ο Ηλίας, ένας νεαρός επαρχιώτης, έχει περάσει στο Πανεπιστήμιο και φτάνει στην Αθήνα για να σπουδάσει. Έχει ενοικιάσει ένα δωμάτιο για να μείνει σε έναν ήρεμο χώρο, όπως τον διαβεβαιώνει η εκκεντρική υπεύθυνη, κυρία Ελένη. Όμως η διαμονή του του επιφυλάσσει εκπλήξεις… Τα απρόοπτα και οι έξυπνοι διάλογοι του έργου έκαναν τους θεατές να γελάσουν και να χειροκροτήσουν με ενθουσιασμό τα παιδιά, που ερμήνευσαν καταπληκτικά τους ρόλους τους.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όχι μόνο στους μαθητές αλλά και στους δασκάλους των δύο τάξεων του σχολείου μας, οι οποίοι μύησαν τα παιδιά στη θεατρική τέχνη και συνέβαλαν στο να μεταδώσουν σπουδαία μηνύματα και συγκλονιστικά συναισθήματα…





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *