Το Μουσείο μας εγκαινιάστηκε!!!

Την Κυριακή 29-05-2016 στις 7:00 μ.μ. εγκαινιάσαμε το Μουσείο Συναισθημάτων στον χώρο του Σχολείου μας. Το Μουσείο είναι δημιούργημα των μαθητών της Ε΄ Τάξης και της δασκάλας τους, Κωνσταντίνας Μπέρμπεη.

Καλεσμένοι ήταν όλοι οι μαθητές του σχολείου και οι γονείς τους. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο ιερέας της Ενορίας μας, πατέρας Κοσμάς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μ. Χώρας, κ. Μέρκος Γιώργος, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας, κ. Τσιλίκας Θεόδωρος καθώς και Διευθυντές Σχολείων της πόλης μας. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων, κ. Τσιλίκας.

Η ξενάγηση ξεκινούσε από τις σκάλες  που οδηγούσαν στον α΄ όροφο του σχολικού κτιρίου όπου ήταν εκτεθειμένα όλα τα έργα των μαθητών. Την ξενάγηση των καλεσμένων είχαν αναλάβει οι μαθητές της Ε΄ τάξης. Καθένας εξηγούσε στους επισκέπτες τα έργα του τομέα που είχε αναλάβει.

Κοινή διαπίστωση όλων των επισκεπτών ήταν πως τα έργα ήταν ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας, αφού άγγιξαν τις καρδιές των επισκεπτών, συγκίνησαν τους γονείς και τους έκαναν να αισθανθούν περήφανοι. Τα έργα των παιδιών ήταν αξιοθαύμαστα καθώς και ο τρόπος οργάνωσης και παρουσίας τους. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να δημιουργηθεί στο α΄όροφο του σχολείου μας μια θάλασσα συναισθημάτων στην οποία όλοι κολύμπησαν.

Μετά την ξενάγηση όλοι οι “λουόμενοι” συνέχισαν τις βουτιές τους στη Χώρα των Συναισθημάτων, μακριά από τη λογική, παρακολουθώντας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας τους μαθητές της Ε΄ Τάξης να προβάλλουν έργα τους, να τους διαβάζουν παραμύθι και να τους τραγουδούν με τη συνοδεία της δασκάλας της Μουσικής του Σχολείου μας, κ. Ράνιας Μούστου.

Η εκδήλωση έκλεισε με το τραγούδι “Είμαι Καλά” στην ελληνική νοηματική γλώσσα και την απονομή Επαίνων.

Συγχαρητήρια παιδιά!

IMG-20160530-WA0043
IMG-20160530-WA0046

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *