Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δεκ 202114

435439ab1fbcfe69f1fc62a159d97bd0Στις 3 Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Την γιορτάσαμε λίγες μέρες αργότερα, στις 9 Δεκεμβρίου, έχοντας αποφασίσει α) πως δεν μας ενθουσιάζουν οι παγκόσμιες ημέρες, αλλά το μήνυμά τους και β) πως θα αφιερώσαμε ολόκληρο το πρωινό.

Κι έτσι η ομάδα μας έφτιαξε τρία διαφορετικά εργαστήρια για τις κινητικές, αισθητηριακές και αναπτυξιακές αναπηρίες με δραστηριότητες διαφοροποιημένες ανά ηλικία, που παρακολούθησαν όλα τα παιδιά κυκλικά.

Τι κάναμε; Παρακολουθήσαμε ταινιάκια και animation και μετά συζητήσαμε. Γνωρίσαμε τη γραφή braille και γράψαμε σε αυτή. Μιλήσαμε με νοηματική,  μάθαμε κι ολόκληρο τραγούδι! Παίξαμε παιχνίδια στην αυλή και στην τάξη, ακολουθήσαμε την ρουτίνα ενός ειδικού σχολείου, κατασκευάσαμε αφίσες.

Τι κερδίσαμε (πέρα από μια μέρα χαρούμενη); ίσως, μια μικρή, μικρούτσικη αλλαγή στον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους του…

Σύντομα θα δείτε (κυρίως) και θα ακούσετε (δευτερευόντως) το τραγουδάκι μας…

από κάτω από: Μαθητική Εφημερίδα, Νοιαζόμαστε...| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Σαν σήμερα

    25/5: Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά
    Η Διεθνής Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών (International Missing Children’s Day) διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 25 Μαΐου για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά το πρόβλημα αυτό και παράλληλα να επισημάνει στους γονείς τα μέτρα που πρέπει να λάβουν για την προστασία των παιδιών τους.
    Το Amber Alert Hellas είναι το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων, το οποίο ενεργοποιείται από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» με την έγκριση της Ελληνικής Αστυνομίας. Περισσότερα...

       - Σχετικές αναρτήσεις

    25/5/1832: Υπογράφεται στο Λονδίνο η Συνθήκη, με την οποία η Ελλάδα ανακηρύσσεται Βασίλειο.

Σκακιστική άσκηση

Translate



Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων