Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δεκ 202114

435439ab1fbcfe69f1fc62a159d97bd0Στις 3 Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Την γιορτάσαμε λίγες μέρες αργότερα, στις 9 Δεκεμβρίου, έχοντας αποφασίσει α) πως δεν μας ενθουσιάζουν οι παγκόσμιες ημέρες, αλλά το μήνυμά τους και β) πως θα αφιερώσαμε ολόκληρο το πρωινό.

Κι έτσι η ομάδα μας έφτιαξε τρία διαφορετικά εργαστήρια για τις κινητικές, αισθητηριακές και αναπτυξιακές αναπηρίες με δραστηριότητες διαφοροποιημένες ανά ηλικία, που παρακολούθησαν όλα τα παιδιά κυκλικά.

Τι κάναμε; Παρακολουθήσαμε ταινιάκια και animation και μετά συζητήσαμε. Γνωρίσαμε τη γραφή braille και γράψαμε σε αυτή. Μιλήσαμε με νοηματική,  μάθαμε κι ολόκληρο τραγούδι! Παίξαμε παιχνίδια στην αυλή και στην τάξη, ακολουθήσαμε την ρουτίνα ενός ειδικού σχολείου, κατασκευάσαμε αφίσες.

Τι κερδίσαμε (πέρα από μια μέρα χαρούμενη); ίσως, μια μικρή, μικρούτσικη αλλαγή στον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους του…

Σύντομα θα δείτε (κυρίως) και θα ακούσετε (δευτερευόντως) το τραγουδάκι μας…

από κάτω από: Μαθητική Εφημερίδα, Νοιαζόμαστε...| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Σαν σήμερα

    28/5/1979: Υπογράφεται στο περιστύλιο του Ζαππείου η συμφωνία ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Από ελληνικής πλευράς, τη συμφωνία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Σκακιστική άσκηση

TranslateTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων