Τα σχολεία ανοίγουν!

Σεπ 20219

Α. Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά

Ο αγιασμός για το σχολικό έτος 2021-22 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 08:30 π.μ. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 08:15  και θα μεταβούν στην τάξη τους όπου θα τους περιμένει ο δάσκαλος/ η δασκάλα τους. Η είσοδος των μαθητών θα γίνεται, βάση των οδηγιών που μας έχουν δοθεί, υποχρεωτικά με μάσκα (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής). Επίσης οι μαθητές, μόνο για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου, θα πρέπει να επιδείξουν τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος (πρόκειται για το ίδιο υπόδειγμα που προσκόμιζαν τα παιδιά την περσινή σχολική χρονιά) την Δευτέρα, 13/9/2021. 

Η είσοδος των γονέων δεν θα επιτρέπεται, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Οι γονείς θα πρέπει να περιμένουν εκτός σχολείου, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Στη συνέχεια οι δάσκαλοι με τους μαθητές τους να μπουν στις αίθουσές τους. Ο αγιασμός θα ξεκινήσει αμέσως μετά και θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του σχολείου, με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών. Κατόπιν ο ιερέας θα μπει σε κάθε μια τάξη και θα αγιάσει εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μετά τον αγιασμό όλοι οι μαθητές θα αποχωρήσουν – η αποχώρηση θα γίνει στις 9:00 π.μ.

 

Β.  Διανομή βιβλίων

Η διανομή βιβλίων στους μαθητές θα γίνει την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ημέρα θα δοθούν οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα προστασίας από τον ιό και την σωστή χρήση της μάσκας. Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο (8:00 – 8:15) και θα αποχωρήσουν στις 13:15. Θα πρέπει να κρατούν τις σχολικές τσάντες τους για να μεταφέρουν τα νέα τους βιβλία. 

 

Γ. Χρήση μάσκας και self test 

  • Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για όλους/ όλες τους/τις μαθητές/τριες. Εξαιρούνται τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.
  • Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.
  • Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.
  • Χρήση μάσκας δεν πρέπει να γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, οπότε πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις καθώς και κατά τη διάρκεια της σίτισης. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή χρήση της μάσκας από τα παιδιά.

Δ. Λειτουργία σχολείου – Ωρολόγιο πρόγραμμα

Καθώς δεν έχει τοποθετηθεί στη σχολική μονάδα το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού, το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει στη διάρκεια της εβδομάδας 13 – 17/9/2021, ενώ το εβδομαδιαίο πρόγραμμα που θα δοθεί στα παιδιά θα είναι προσωρινό και ενδέχεται να αναπροσαρμόζεται.

Καλή σχολική χρονιά!

 

Αφήστε μια απάντηση

Σαν σήμερα

  1. 18/01/1923: Καθιερώνεται στην Ελλάδα το νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο, που θα ισχύσει από 16 Φεβρουαρίου. Έτσι, η 16η Φεβρουαρίου θα είναι 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο

Σκακιστική άσκηση

TranslateTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων