Η Κυρία Βιβλιοθήκη

Φεβ 20213

Αγαπάμε πολύ τα βιβλία. Τα διαβάζουμε, τα ξεφυλλίζουμε, τα προσέχουμε. Έτσι, πριν τρία χρόνια φτιάξαμε την βιβλιοθήκη μας. Πήραμε μια παλιά αποθήκη και την κάναμε βιβλιοθήκη. Την καθαρίσαμε από τα παλιά πράγματα που είχε, την επισκευάσαμε, την βάψαμε και την ομορφύναμε. Έλειπαν μόνο τα βιβλία.

Συμμετείχαμε στο πρόγραμμα των σχολικών βιβλιοθηκών κι έτσι εξασφαλίσαμε χρήματα και αγοράσαμε βιβλία. Επίσης ζητήσαμε από τους γονείς και τα παιδιά του σχολείου να μας φέρουν βιβλία που δεν χρειάζονταν πια, αρκεί να ήταν σε μια καλή κατάσταση. Στη βιβλιοθήκη μας έχουμε βιβλία λογοτεχνικά, επιστημονικά, βιβλία για την μουσική, το θέατρο, την θρησκεία, το διάστημα, την ιστορία, τη γεωγραφία και πολλά παραμύθια.

Η βιβλιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ανοίγει όμως και όποτε ζητήσει μια τάξη για να διαβάσει βιβλία ή για να βρει πληροφορίες. Η κυρία Χριστίνα και η κυρία Χριστιάνα είναι υπεύθυνες για την βιβλιοθήκη, υπεύθυνοι όμως είμαστε και όλοι μας για να λειτουργεί σωστά.

Η βιβλιοθήκη σε κάθε σχολείο είναι σημαντική για τα παιδιά γιατί έρχονται σε επαφή με τα βιβλία.

Κι εδώ είναι οι κανόνες της βιβλιοθήκης:

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης μας:

  1. Στην κυρία Βιβλιοθήκη δεν αρέσουν τα ψίχουλα, τα σουσαμάκια και οι λεκέδες από σιρόπια. Είναι και σε δίαιτα, οπότε σας παρακαλεί να τρώτε έξω από την αίθουσά της, στο προαύλιο.
  2. Τα βιβλία μπορείτε να τα ξεφυλλίσετε, να τα μυρίσετε, να τα αγκαλιάσετε, να κοιμηθούν δίπλα στο μαξιλάρι σας, να ταξιδέψουν μαζί σας, να τα διαβάσετε φυσικά και να τα ξαναδιαβάσετε αν θέλετε. Δεν θα ήθελαν όμως να τα σκίσετε, να τα ζωγραφίσετε, να τα λερώσετε, να τα μουτζουρώσετε. Είναι εναντίον της βίας, δεν τους αρέσει η κακοποίηση, οπότε φερθείτε τους με αγάπη και θα σας την ανταποδώσουν, να είστε σίγουροι!
  3. Αν παρόλα αυτά, κάποιο βιβλίο ξεχαστεί σε καμιά σκοτεινή γωνιά, απαχθεί από εξωγήινους βιβλιοφάγους ή καταστραφεί από τρομερή ανεμοθύελλα, τότε θα πρέπει να αντικατασταθεί από το παιδί που το δανείστηκε.
  4. Η αίθουσα της κυρίας Βιβλιοθήκης είναι ανοιχτή και ελεύθερη για όλους. Μπορείτε να ψάχνετε μόνοι σας στα ράφια, να σημειώνετε, να ξεφυλλίζετε βιβλία και περιοδικά, να αναζητάτε πληροφορίες στον Η/Υ και γενικά να κάνετε ό,τι κάνουμε σε μια βιβλιοθήκη. Προσοχή όμως: όχι σαν πολεμόχαροι Βίκινγκς, πειρατές σε έφοδο ή καλικάντζαροι-πειραχτήρια (περιμένουμε στη σειρά, ζητάμε άδεια κ.λπ.)!
  5. Το βιβλίο έχει δικαίωμα να λείπει δύο εβδομάδες από τα ράφι του. Μετά θα πρέπει να επιστρέψει πίσω, εκτός κι αν το αγαπήσατε τόσο πολύ (ή δεν προλάβατε να το διαβάσετε), οπότε θα του επιτραπούν άλλες δύο εβδομάδες απουσίας. Δανειζόμαστε ωστόσο ένα βιβλίο τη φορά.
  6. Τα βιβλία με το κόκκινο αυτοκόλλητο δεν δανείζονται είτε λόγω ασθένειας (έχουν χάσει τις σελίδες τους ή είναι σε κακή κατάσταση) είτε λόγω βάρους (είναι υπέρβαρα από τις πολλές πληροφορίες που περιέχουν, όπως π.χ. οι εγκυκλοπαίδειες) είτε λόγω πείσματος (δεν το κουνάνε από το ράφι τους, δήλωσαν πως δεν βγαίνουν από τη βιβλιοθήκη, π.χ. τα λευκώματα). Φυσικά μπορείτε να βγάλετε φωτοτυπίες.
  7. Όταν πάρετε ένα βιβλίο, μην το ξαναβάλετε στη θέση του. Αφήστε το πάνω στη βιβλιοθήκη και τα ξωτικά-βοηθοί θα τα βάλουν στη θέση τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Σαν σήμερα

  1. 14/04/1828: Η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, επειδή η Πύλη αρνείται να αποδεχτεί την αυτονομία της Ελλάδας.

Σκακιστική άσκηση

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων