Η βιβλιοθήκη μας!

Οκτ 202018

Από την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου θα λειτουργεί (επιτέλους) η βιβλιοθήκη του σχολείου μας! Οι μαθητές κάθε τμήματος θα μπορούν να την επισκέπτονται στις ώρες και ημέρες που έχουν οριστεί (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, την 6η ώρα), αλλά και οποιαδήποτε άλλη ώρα προγραμματίσουν, αφού πρώτα έρθουν σε συνεννόηση με την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης.

Κάθε μαθητής θα μπορεί να δανειστεί έως και δύο βιβλία για ένα διάστημα δύο εβδομάδων, το οποίο μπορεί να παραταθεί φυσικά. Η ημερομηνία επιστροφής των βιβλίων θα σημειώνεται πάνω σε έναν σελιδοδείκτη (γιατί είμαστε και ξεχασιάρηδες καμιά φορά).

Κι επειδή δεν ξεχνάμε και την απειλή του Covid-19, στην επιστροφή του, το βιβλίο θα παραμένει σε καραντίνα, σε ένα ξεχωριστό κουτί, για ένα διάστημα 5 ημερών. Και φυσικά πάντοτε αντισηπτικό, όταν μπαίνουμε κι όταν βγαίνουμε από την αίθουσα.

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις με κέντρο το βιβλίο στη διάρκεια της χρονιάς. Υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία audio books, μιας ενημέρωσης προς τους γονείς με θέμα την φιλαναγνωσία, μικρές δράσεις με αφορμή τις παγκόσμιες ημέρες, εργαστήρια δημιουργικής γραφής για τα παιδιά.

Επίσης κάθε μήνα, θα προτείνονται δράσεις που θα βασίζονται σε βιβλία της βιβλιοθήκης μας, δράσεις που θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό κάθε τάξης, θα είναι προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών και θα έχουν μια συγκεκριμένη θεματική. Για αυτόν τον μήνα και έως τα μέσα Νοεμβρίου, το θέμα μας θα είναι ο πόλεμος.

Τέλος, θα χαρούμε να μας προτείνετε παιδικά βιβλία που σας άρεσαν και θα ήταν καλό να έχουμε στην βιβλιοθήκη μας!

από κάτω από: Η βιβλιοθήκη μας| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η βιβλιοθήκη μας!    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων