Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στο σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς,

η π βΣτα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, γενέθλια ημέρα του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η Βιβλιοθήκη του σχολείου μας πραγματοποίησε, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, μικρές δράσεις με στόχο πάντα την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στους μαθητές μας.

Μαθητής της Στ΄ τάξης μίλησε για την παραμυθένια ζωή του ιδιόρρυθμου Χ.Κ. Άντερσεν, που ξεκίνησε πάμπτωχος και γνώρισε την απογοήτευση στα νιάτα του, αλλά αναγνωρίστηκε η αξία του όσο ζούσε και απόλαυσε ιδιαίτερες τιμές στην πατρίδα του αλλά και στον κόσμο όπου ταξίδεψε.

Μαθητές της Ε΄ τάξης παρουσίασαν δραματοποιημένο το παραμύθι «Ο χαζός Γιάννης» που επιμελήθηκε και δίδαξε ο δάσκαλος της τάξης κ. Χριστόπουλος Χρήστος.

Μαθητές της Δ΄ και Γ΄ τάξης μίλησαν για παραμύθια , όχι τόσο γνωστά, του μεγάλου παραμυθά, που είχαν διαβάσει και ζωγραφίσει.

Μαθητές της Δ΄ τάξης παρουσίασαν τα δικά τους λιλιπούτεια βιβλία, που είχαν φτιάξει, εικονογραφήσει και συγγράψει.

Τέλος, διαβάστηκε το μήνυμα του εορτασμού της ημέρας αυτής που φέτος γράφτηκε από Καναδό συγγραφέα και μιλάει για τη μεγάλη αξία της ανάγνωσης:

«Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα, βρες, λοιπόν, τα βιβλία που μιλούν στο πνεύμα σου, στην καρδιά σου, στο μυαλό σου.

Τα βιβλία είναι γιατρικά. Θεραπεύουν. Καθησυχάζουν. Εμπνέουν. Διδάσκουν.

Ας ευγνωμονούμε τους παραμυθάδες, τους αναγνώστες και τους ακροατές. Ας ευγνωμονούμε τα βιβλία. Είναι φάρμακα για έναν καλύτερο, φωτεινότερο κόσμο.»

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό !

Δείτε το στο slideshare.net

Copyright © 2022. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

;


Αφήστε μια απάντηση

Copyright © Το Ιστολόγιο του 36ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση