Οδηγίες για την ασφαλή επανέναρξη του σχολείου

Αγαπητοί γονείς

Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας αλλά κυρίως για την ασφάλεια όλων μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τους κανόνες που θα πρέπει να εφαρμόζονται από τη Δευτέρα 1/6/2020 οι οποίοι είναι σύμφωνοι με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

1.       Κατά την πρωινή άφιξη των μαθητών στο σχολείο οι συνοδοί των παιδιών δεν επιτρέπεται να συνωστίζονται στην εξωτερική καγκελόπορτα  του σχολείου. Αντίθετα, θα πρέπει να τηρούν την απόσταση ασφαλείας. To ίδιο θα γίνεται και κατά την αποχώρηση των μαθητών (13:15 μ.μ).

2.       Οι μαθητές το πρωί θα εισέρχονται στο σχολείο ένας ένας τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας. Δε θα γίνεται η καθιερωμένη συγκέντρωση για προσευχή στο προαύλιο. Οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και με απόσταση 1,5 μ. από μαθητή σε μαθητή. Κάθονται ένας ένας σε κάθε θρανίο και τοποθετούν την τσάντα τους στη διπλανή καρέκλα.

3.       Μόλις χτυπά το κουδούνι για διάλειμμα, θα βάζουν τα πράγματά τους κάτω από το θρανίο. Η επιφάνεια του θρανίου πρέπει να είναι άδεια, ώστε να απολυμαίνεται με ευκολία από την καθαρίστρια. Οι μαθητές ανεβαίνουν και κατεβαίνουν τη σκάλα ένας ένας και σε απόσταση. Ποτέ δεν κρατιούνται χέρι-χέρι με τους συμμαθητές τους. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων θα κινούνται στον συγκεκριμένο χώρο στο προαύλιο που έχει οριστεί για κάθε τάξη τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας (1,5 μέτρο) χωρίς να παίζουν ομαδικά παιχνίδια που προϋποθέτουν την εγγύτητα.

4.       Τα παράθυρα των τάξεων θα είναι πάντα ανοιχτά για τον καλό αερισμό των αιθουσών. Δε θα λειτουργούν ανεμιστήρες και κλιματιστικά.

5.       Θα πρέπει να έχουν στην τσάντα τους τα προσωπικά τους αντικείμενα (μολύβια, γόμα, ξύστρα, ξυλομπογιές) τα οποία δε θα πρέπει να ανταλλάσσουν.

6.       Να έχουν το ατομικό τους κολατσιό και το δικό τους μπουκάλι με νερό. Δεν επιτρέπεται να μοιράζονται το φαγητό τους με τους συμμαθητές τους. Επίσης, απαγορεύεται να πίνουν νερό απευθείας από τις βρύσες που βρίσκονται στο προαύλιο.

7.       Δε δίνουμε στους μαθητές μας αθλητικό υλικό (μπάλες, σχοινάκια) και δεν επιτρέπεται να φέρνουν κάποιο παιχνίδι από το σπίτι τους.

8.       Κατά την ώρα του μαθήματος δε θα ανταλλάσσονται ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μαρκαδόροι, εκτυπωμένα φύλλα εργασίας, τετράδια ή βιβλία. Η διόρθωση των εργασιών θα γίνεται από τον ίδιο τον μαθητή από τον πίνακα.

9.       Θα θέλαμε τέλος να σας ενημερώσουμε ότι το σχολικό κτίριο εξωτερικά είναι φρεσκοβαμμένο. Για τον λόγο αυτό οι μαθητές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση η εμφάνιση του σχολείου.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η τήρηση των παραπάνω οδηγιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου και την προστασία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας

Σύλλογος Διδασκόντων 36ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

Copyright © 2020. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Το Ιστολόγιο του 36ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση