Παρασκευή ψωμιού στο σχολείο από τους μαθητές της Γ΄ τάξης

Αγαπητοί γονείς,

Την Πέμπτη 3/5/2018 οι μαθητές της Γ’ Τάξης στα πλαίσια των μαθημάτων της Γλώσσας, της Μελέτης Περιβάλλοντος και της Αγωγής Υγείας ζύμωσαν ψωμί στο σχολείο.

Η αφορμή δόθηκε από την Ενότητα της Γλώσσας για το ψωμί. Με την ανακοίνωση οι μαθητές ξαφνιάστηκαν και θεώρησαν πως ήταν αδύνατο να τα καταφέρουν. Οι πιο αισιόδοξοι είπαν πως θα τα καταφέρουν αλλά το ψωμί δε θα τρώγεται.

Η προεργασία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα. Ενημερώθηκαν οι γονείς των οποίων η βοήθεια πάντα είναι απαραίτητη και αμέριστη. Βοήθησαν να βρουν τα παιδιά συνταγές (το καθένα τη δικιά του) και την έγραψαν μαζί με την εκτέλεση στην αντίστοιχη άσκηση στο βιβλίο. Προετοίμασαν τα υλικά και, πολύ σημαντικό, έκαναν πρόβα στο σπίτι το Σαββατοκύριακο προκειμένου να κερδίσουμε χρόνο στο σχολείο. Κανένας γονιός δε δήλωσε αδυναμία και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε πολύ!

Την Πέμπτη η αίθουσα διαμορφώθηκε σε μεγάλη τραπεζαρία από τους μαθητές και απλώθηκαν τραπεζομάντιλα και υλικά. Ο καθένας δούλεψε μόνος του ακολουθώντας τις οδηγίες που είχε γράψει στο βιβλίο. Αρχίσαμε στις 8.30 και τελειώσαμε στις 9.15.

Δύο μητέρες προθυμοποιήθηκαν να μεταφέρουν τα αλουμινένια ταψάκια στον γειτονικό φούρνο για να τα ψήσει. Ευχαριστούμε πολύ τις κυρίες Ζέρη Λένα και Καλτσή Γιώτα (αλφαβητικά) γι’ αυτή την πρωτοβουλία!

Μας τα έφεραν πίσω ζεστά ζεστά γύρω στις 11.30. Η χαρά κι η αγωνία των μαθητών για το αποτέλεσμα ήταν μεγάλη. Όταν πήγαμε στην τάξη δεν κρατιούνταν. Δεν πίστευαν πως το καρβέλι μπροστά τους ήταν δικό τους δημιούργημα. Οι πρώτες μπουκιές ήταν αναγνωριστικές. Δεν ήξεραν τι να περιμένουν! Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε! Το ψωμί βγήκε πολύ καλό και άρχισε η…επίθεση και τα κεράσματα. Κέρασαν και τους δασκάλους και πήραν κολακευτικά σχόλια.

Η ημέρα τελείωσε με ντοκιμαντέρ στον διαδραστικό πίνακα ως επιβράβευση (αν εξαιρέσουμε τα Μαθηματικά που έκαναν όσο το ψωμί ψηνόταν).

Όπως γράφει και η Ενότητα στη Γλώσσα, “Το πιο γλυκό ψωμί”

Δείτε εικόνες από όλα τα στάδια της δουλειάς των παιδιών μας !

Δείτε το στο slideshare.net

Copyright © 2018. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Το Ιστολόγιο του 36ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση