COP28: Παιδιά από όλη την Ελλάδα στέλνουν μηνύματα στον πρωθυπουργό για την κλιματική κρίση.

Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα ένωσαν τις φωνές τους εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους και τις ανησυχίες τους για το περιβάλλον και την κλιματική κρίση.

Ανάμεσα τους και τα δικά μας μαθητάκια με τις κάρτες που οι γονείς τους βοήθησαν να γράψουν κουβεντιάζοντας το ζήτημα της κλιματικής αλλάγής στο σπίτι.

Μέσα από τις 4000 κάρτες ξεχώρισε η κάρτα του δικού μας Χρήστου:

Χωρίς τίτλο

που μαζί με συνέντευξη που παραχώρισε στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων η νηπιαγωγός του δημοσιεύτηκε σε γνωστά μέσα επικοινωνίας.

COP28: Παιδιά από όλη την Ελλάδα έστειλαν μηνύματα στον πρωθυπουργό για την κλιματική κρίση

«Τα λέω στον μπαμπά μου να τα γράφει γιατί ακόμη είμαι μικρός και δεν ξέρω να γράφω. Θέλω όταν συναντηθείτε με τους άλλους πρωθυπουργούς να τους πείτε: «Πρέπει να πάρουμε τώρα μέτρα ώστε να μην ξανακαούν τα μέρη του παππού του Χρήστου (Αλεξανδρούπολη) και να μην έχει πολλή ζέστη και λίγες βροχές ώστε να έχουν οι ελιές του καρπούς και να βγάζουν λάδι»», έγραφε η κάρτα του μικρού Χρήστου από το 32ο νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης.

Cop28: Παιδιά από όλη την Ελλάδα έστειλαν μηνύματα στον πρωθυπουργό για την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Οι εικόνες τις καταστροφής

Όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η νηπιαγωγός του 32ου νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, Λίνα Κυνηγοπούλου, τα παιδιά βλέποντας τις εικόνες από τις καταστροφές που έχουν πλήξει τη χώρα το τελευταίο διάστημα, όπως οι πυρκαγιές αλλά και οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, αντιλαμβάνονται ότι κάτι πάει λάθος.

«Αισθάνονται ότι δεν θα έπρεπε τα πράγματα να είναι έτσι αλλά πάντοτε σε πλαίσιο που μπορούν να το διαχειριστούν ψυχολογικά και να μην τρομοκρατούνται. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε απελπισία στα παιδιά και πανικό, ωστόσο παρατηρούν τις αλλαγές. Φροντίζουμε όμως μέσα στο πλαίσιο που μπορούν να το αντιμετωπίσουν και να το διαχειριστούν και με την αισιόδοξη νότα ότι εμείς μπορούμε να τα αλλάξουμε, να δράσουμε και να πράξουμε για να το εμποδίσουμε, να κουβεντιάζουμε γι’ αυτό», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κυνηγοπούλου, ενώ προσθέτει ότι το νηπιαγωγείο γενικά είναι ένα πρόσφορο έδαφος για να ξεκινήσει η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.

«Το νηπιαγωγείο μας ανήκει στο «Eco Schools» και φέτος εκπονούμε και ευρωπαϊκό eTwinning πρόγραμμα με οικολογικό θέμα. Πιστεύω ότι το νηπιαγωγείο με τη συμβολή και των γονέων μπορούν να βάλουν στα παιδιά το σποράκι της οικολογικής συνείδησης», τονίζει η κ. Κυνηγοπούλου.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση