World Soil Day_ημέρα εδάφους

Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους 2023 

GSP WSD23 SaveDate Twitter EN

https://www.fao.org/world-soil-day/en/

📌 Το έδαφος και το νερό παρέχουν τα θεμέλια για την παραγωγή τροφίμων, τα οικοσυστήματα και την ανθρώπινη ευημερία. Αναγνωρίζοντας τον ανεκτίμητο ρόλο τους, μπορούμε να λάβουμε προληπτικά μέτρα για τη διαφύλαξη αυτών των πόρων για τις μελλοντικές γενιές.

📌 Το έδαφος και το νερό είναι το μέσο στο οποίο αναπτύσσονται τα φυτά και λαμβάνουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

📌 Τα γεωργικά συστήματα με βροχή αντιπροσωπεύουν το 80 τοις εκατό των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, συμβάλλοντας στο 60 τοις εκατό της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων. Αυτά τα συστήματα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αποτελεσματικές πρακτικές διαχείρισης της υγρασίας του εδάφους.

📌Τα αρδευόμενα γεωργικά συστήματα αποσύρουν το 70% του παγκόσμιου γλυκού νερού και αντιπροσωπεύουν το 20% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

📌 Η υγεία του εδάφους και η ποιότητα και η διαθεσιμότητα του νερού είναι αλληλένδετα.

📌 Τα υγιή εδάφη, εμπλουτισμένα με οργανική ουσία, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη ρύθμιση της κατακράτησης και της διαθεσιμότητας του νερού.

📌 Η βελτιωμένη διαχείριση του εδάφους και των υδάτων βελτιώνει την ικανότητα της γης να αντέχει σε ακραία κλιματικά φαινόμενα όπως ξηρασίες, πλημμύρες και καταιγίδες άμμου/σκόνης.

📌 Τα υγιή εδάφη λειτουργούν ως καταβόθρες άνθρακα, δεσμεύοντας άνθρακα από την ατμόσφαιρα, συμβάλλοντας έτσι τόσο στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή όσο και στις προσπάθειες μετριασμού.

Στα πλαίσια του eTwinning Eco Team, συμμετέχουμε με την ομάδα μας,

καταχωρούμε την δραστηριότητά μας στον παγκόσμιο χάρτη

Χωρίς τίτλο 3

https://www.fao.org/world-soil-day/worldwide-events/en/

και αναλαμβάνουμε να δημιουργήσουμε το δικό μας εκπαιδευτικό σενάριο και υλικό για μία από τις πτυχές αυτού του πολύ μεγάλου και σημαντικού θέματος. Το δικό μας θέμα ήταν οι:

Βρώσιμες ρίζες

soil day lina soil day ritsa



Λήψη αρχείου

1ο Τμήμα. Παγκόσμια ημέρα εδάφους. Εμείς εξερευνήσαμε την ζωή κάτω από το έδαφος.

Το κουνέλι, ο τυφλοπόντικας, το φίδι, η χελώνα, ο σκαντζόχοιρος, ο ασβός και τόσα πολλά ζώα.

Όλοι τους ζουν κάτω από την επιφάνεια της γης. Άλλα μόνο το χειμώνα, άλλα όλο το χρόνο. Τα ζώα είναι σαν τους ανθρώπους – έχουν διαφορετικές προτιμήσεις και ανάγκες. Ελάτε στο ζωικό βασίλειο και νιώστε σαν ένας από αυτούς για λίγο.

έδαφος1


έδαφος 2

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση