Ολυμπιακοί αγώνες

Η ενασχόλησή μας με το Ηρακλή, μας οδήγησε στους Ολυμπιακούς αγώνες, καθώς σύμφωνα με κάποιους μύθους, η ίδρυση τους, αποδίδεται στον ημίθεο Ηρακλή. Εκείνος όρισε το μήκος του  σταδίου, οργάνωσε τους αγώνες δρόμου, τις αρματοδρομίες και καθιέρωσε τη στέψη του νικητή με αγριελιά, την οποία έφερε από τη χώρα των Υπερβορείων και τη φύτεψε στο Ιερό.

Σύμφωνα με την παράδοση, στην Ολυμπία όπου λάμβαναν χώρα οι σημαντικότεροι αγώνες στην αρχαία Ελλάδα, πρώτοι αγωνίστηκαν οι θεοί. Ο Δίας νίκησε τον Κρόνο στην πάλη, ο Απόλλωνας τον Ερμή στο δρόμο και τον Άρη στην πυγμή.

Περιηγηθήκαμε λοιπόν στην Αρχαία Ολυμπία και παρακολουθήσαμε στιγμές από την αφή και την παράδοση της ολυμπιακής φλόγας από τις Ιέρειες.


Έπειτα φτιάξαμε τη δική μας ολυμπιακή φλόγα για να αναπαραστήσουμε την παράδοση της ολυμπιακής φλόγας.

Μιλήσαμε για το σύμβολο των Ολυμπιακών αγώνων- την Ολυμπιακή σημαία- και τους ενωμένους κύκλους που συμβολίζουν τις πέντε κατοικημένες ηπείρους. Φτιάξαμε τη δική μας σημαία, με αποτυπώματα από τις παλάμες μας.

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε στιγμιότυπα από την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων, την παρέλαση των αθλητών, αλλά τις προσπάθειές τους σε διάφορα αγωνίσματα. Και αφού γνωρίσαμε τα αθλήματα, ήρθε η ώρα να οργανώσουμε τους δικούς μας Ολυμπιακούς αγώνες.

                      

                                       

Φυσικά όλοι ήταν νικητές, αφού συμμετείχαν και στέφθηκαν με τον κότινο, αλλά και με μετάλλια που μόνοι μας φτιάξαμε από αλατοζύμη.

 

              

 

Έπειτα ανακαλύψαμε σε αρχαία αγγεία αναπαραστάσεις αγωνισμάτων…

                                                                                   

και μετρήσαμε τους αγωνιστές σε κάθε άθλημα.

        

 

Να και τα βραβεία μας, για τη συμμετοχή μας!!!

 

Φωτογραφικό υλικό:https://hoc.gr/el/node/9