ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ 2022-23

Όλες τις πληροφορίες για τις ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ 2022-2023, την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, την ΕΓΓΡΑΦΗ στο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ, τις ΕΓΓΡΑΦΕΣ από ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, τις ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ, την ΕΓΓΡΑΦΗ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ καθώς και το ΑΔΥΜ θα τα βρείτε στα παρακάτω έγγραφα. 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΜΑΘΗΤΩΝ-στο-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ-2022-2023

ΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΜΑΘΗΤΩΝ-για-το-ΔΗΜΟΤΙΚΟ (1)

ΑΔΥΜ

28η Οκτωβρίου 2021

Φέτος κατασκευάσαμε μια ομαδική εργασία που αναπαριστά τα βουνά που πολέμησαν οι Έλληνες το 1940! Τραγουδήσαμε «Τα ραφτικά της γιαγιάς», «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του» και είπαμε τον Εθνικό Ύμνο! Επίσης την προηγούμενη μέρα φτιάξαμε τα περιστέρια της Ειρήνης και τα φορέσαμε στα χέρια μας!!!
Χρόνια πολλά σε όλους!!!!

Αγιασμός 2021

Ο Αγιασμός του Νηπιαγωγείου μας θα γίνει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9.00.

Κάθε παιδί θα συνοδεύεται αποκλειστικά από ένα (1) άτομο.

Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για όλους.

 

Οι Νηπιαγωγοί

Ολυμπιακοί αγώνες

Η ενασχόλησή μας με το Ηρακλή, μας οδήγησε στους Ολυμπιακούς αγώνες, καθώς σύμφωνα με κάποιους μύθους, η ίδρυση τους, αποδίδεται στον ημίθεο Ηρακλή. Εκείνος όρισε το μήκος του  σταδίου, οργάνωσε τους αγώνες δρόμου, τις αρματοδρομίες και καθιέρωσε τη στέψη του νικητή με αγριελιά, την οποία έφερε από τη χώρα των Υπερβορείων και τη φύτεψε στο Ιερό.

Σύμφωνα με την παράδοση, στην Ολυμπία όπου λάμβαναν χώρα οι σημαντικότεροι αγώνες στην αρχαία Ελλάδα, πρώτοι αγωνίστηκαν οι θεοί. Ο Δίας νίκησε τον Κρόνο στην πάλη, ο Απόλλωνας τον Ερμή στο δρόμο και τον Άρη στην πυγμή.

Περιηγηθήκαμε λοιπόν στην Αρχαία Ολυμπία και παρακολουθήσαμε στιγμές από την αφή και την παράδοση της ολυμπιακής φλόγας από τις Ιέρειες.


Έπειτα φτιάξαμε τη δική μας ολυμπιακή φλόγα για να αναπαραστήσουμε την παράδοση της ολυμπιακής φλόγας.

Μιλήσαμε για το σύμβολο των Ολυμπιακών αγώνων- την Ολυμπιακή σημαία- και τους ενωμένους κύκλους που συμβολίζουν τις πέντε κατοικημένες ηπείρους. Φτιάξαμε τη δική μας σημαία, με αποτυπώματα από τις παλάμες μας.

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε στιγμιότυπα από την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων, την παρέλαση των αθλητών, αλλά τις προσπάθειές τους σε διάφορα αγωνίσματα. Και αφού γνωρίσαμε τα αθλήματα, ήρθε η ώρα να οργανώσουμε τους δικούς μας Ολυμπιακούς αγώνες.

                      

                                       

Φυσικά όλοι ήταν νικητές, αφού συμμετείχαν και στέφθηκαν με τον κότινο, αλλά και με μετάλλια που μόνοι μας φτιάξαμε από αλατοζύμη.

 

              

 

Έπειτα ανακαλύψαμε σε αρχαία αγγεία αναπαραστάσεις αγωνισμάτων…

                                                                                   

και μετρήσαμε τους αγωνιστές σε κάθε άθλημα.

        

 

Να και τα βραβεία μας, για τη συμμετοχή μας!!!

 

Φωτογραφικό υλικό:https://hoc.gr/el/node/9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μυθολογία: Ηρακλής

https://pixabay.com/el/

Ηρακλής! Ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους ήρωες της μυθολογίας. Η ζωή του και οι άθλοι του εντυπωσίασαν τους μικρούς μαθητές!

Έτσι λοιπόν, διαβάσαμε βιβλία, είδαμε βιντεάκια, συζητήσαμε στην παρεούλα για τη δύναμη και το κοφτερό μυαλό του.

Μάθαμε για το γράμμα «Η» από το όνομά του, συνθέσαμε το όνομα του από σκόρπια γράμματα, μετρήσαμε τους άθλους του, τους ζωγραφίσαμε, κάναμε φύλλα εργασίας, μαντέψαμε μέσα από μικρά ποιηματάκια-αινίγματα τους άθλους και πάνω απ΄ όλα διασκεδάσαμε!

 

 

 

 

 

Διαδικτυακή εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της διαρκούς επιστημονικής και παιδαγωγικής υποστήριξης όλων των εκπαιδευτικών και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας συνδιοργανώνουν με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας – Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας και την Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας διαδικτυακή εκδήλωση, για την ασφαλή πλοήγηση παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο, τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό, την πρόληψη και τις πρακτικές αντιμετώπισης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 και ώρα 19:00.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δρ. Νάκος Γεώργιος, Αστυνόμος Β΄ [ΥΓ.], Ψυχολόγος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα: «Είναι ασφαλής η πλοήγηση στο διαδίκτυο τη σημερινή εποχή; Κίνδυνοι, πρόληψη και πρακτικές αντιμετώπισης».

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, μαθητές/τριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων. Την εκδήλωση μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι μέσω των παρακάτω συνδέσμων:

Παράταση εγγραφών

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε την παράταση των εγγραφών μέχρι και την Τετάρτη 31-3-2021. Το ωράριο επικοινωνίας με το σχολείο για θέματα σχετικά με τις εγγραφές είναι 11.30-12.30.

Εγγραφές για το σχολικό έτος 2021-2022

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, σύμφωνα με το Φ.6/22510/Δ1/25-2-2021, έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σύμφωνα με το άρθρο 1, της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β ́ 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει ο μαθητής/τρια, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με παρουσία του γονέα στο Νηπιαγωγείο. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με το Νηπιαγωγείο τις ημέρες και ώρες εγγραφών προκειμένου να οριστεί ραντεβού.

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής, για τα δικαιολογητικά και άλλες γενικές πληροφορίες για τις εγγραφές θα βρείτε στα παρακάτω έντυπα.

περιοχή_σχολείου_ΧΑΡΤΗΣ

Ατομικό_Δελτίο_Υγείας_Μαθητή

ηλεκτρ εγγρ_διαδικασία_τηλεφ_επικ_Μάρτιος 2021

Δικαιολογητικά εγγραφής_νηπιαγ_Μάρτιος 2021

ημερομηνία_ωράριο_ εγγραφ_ηλικίες_υποχρεωτ_προν_Μάρτιος 2021

Ωράριο για τηλεφωνική επικοινωνία με το σχολείο (2221078296) για θέματα εγγραφών καθημερινά 11-12.30 από 1-3-2021 μέχρι 19-3-2021 (το ωράριο αυτό ισχύει για την περίπτωση που τα σχολεία λειτουργούν με τηλεκπαίδευση. Αν στο διάστημα των εγγραφών τα σχολεία επιστρέψουν στη δια ζώσης λειτουργία το ωράριο ενδέχεται να τροποποιηθεί).

Για το σχολικό έτος 2021-2022 εγγράφονται παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2016 (νήπια) και το 2017 (προνήπια). Η εγγραφή των προνηπίων (έτος γέννησης 2017) στο Νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική για όλους τους Δήμους της Ελλάδας (παρ. 4 του άρθρου 3 του νόμου 1566/1985 (ΦΕΚ Α’ 167), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 34 του ν. 4704/2020 (Α 133).