Το Πάσχα του Πασχάλη

Το Πάσχα πλησιάζει…για να δούμε πώς θα το περάσει ο Πασχάλης στην νέα του γειτονιά… Άκουσε το παραμύθι και δες τις εικόνες για «Το Πάσχα του Πασχάλη»* στον «μικρό αναγνώστη» ή εδώ.

* της Μαρίας Ανδρικοπούλου, Εικονογράφηση: Δήμητρα Αδαμοπούλου, Εκδόσεις Τετράγωνο, Διαβάζει ο ηθοποιός Σπύρος Περδίου

Αν θέλεις φτιάξε τη δική σου πασχαλινή κάρτα. Είναι πολύ εύκολο: Ακολουθείς τις οδηγίες και (το κυριότερο!) χρησιμοποιείς τη (περισσότερα…)

Μολυβοθήκη – λαγουδάκι

Χρησιμοποιήστε απλά υλικά και δημιουργήστε χαρούμενες μολυβοθήκες-λαγουδάκια στο σπίτι!

Υλικά

  • 1 ρολό από χαρτί υγείας
  • 1 κομμάτι χαρτί άσπρο (ότιδήποτε χαρτί έχεις, ακόμη και χαρτί κουζίνας)
  • χαρτί ζωγραφικής
  • ψαλίδι
  • κόλλα
  • μαρκαδόρους

(περισσότερα…)

Ο Απρίλης και μια αχτένιστη αγελάδα

Τι σχέση έχει ο Απρίλης με μια αχτένιστη αγελάδα; Πριν απαντήσεις, σκέψου…!

Δες το βίντεο “μια αχτένιστη αγελάδα” στο https://safeYouTube.net/w/xir4 και αν θέλεις φτιάξε τη δική σου ιστορία από Α. Ή μπορείς και να τη ζωγραφίσεις.

Το τραγούδι της ημέρας: Μια αρκούδα καφέ (Στίχοι: Μαριανίνα Κριεζή, Μουσική Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Πρώτη εκτέλεση: Σαββίνα Γιαννάτου – Αντώνης Κοντογεωργίου) https://safeYouTube.net/w/a844

Κεντρική εικόνα: ανακτήθηκε από το δικτυακό τόπο της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης

 

 

Το υπνοδωμάτιο

Θυμάσαι τον ζωγράφο Βίνσεντ Βαν Γκογκ; Έχουμε δει κάποιους δικούς του πίνακες. Αν θέλεις μπορείς να γίνεις και εσύ ζωγράφος.

Κάνε κλικ εδώ και δες έναν πίνακα που ζωγράφισε. Ονομάζεται “το υπνοδωμάτιο”* και δείχνει το δωμάτιό του στο σπίτι που είχε όταν έμενε στη νότια Γαλλία. Ο ζωγράφος ήταν πολύ περήφανος γι’ αυτόν τον πίνακα.

Ζωγράφισε κι εσύ το δικό σου υπνοδωμάτιο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι υλικά θέλεις. Μπορείς να κάνεις (περισσότερα…)

Καλό μήνα με τον Απρίλη κι ένα μικρό ψέμα στα χείλη

Καλό μήνα! Από σήμερα, εκτός από τη δραστηριότητα που θα έχετε να κάνετε, θα υπάρχει και “το τραγούδι της ημέρας”. Κάθε μέρα θα σας στέλνουμε και από ένα τραγούδι! (περισσότερα…)

ΕξΑΕ – Τα παιδιά της Άνοιξης – ΜάρτιοςΛήψη αρχείου

από το βιβλίο «Τα παιδιά της ΄Ανοιξης», Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Σειρά: Ιστορίες με τους 12 μήνες, Εκδόσεις Πατάκη

ΕξΑΕ – μήνυμα για παιδιά

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας!

Σήμερα ξεκινάμε έναν καινούριο τρόπο επικοινωνίας. Είμαστε σίγουρες ότι σας έχει λείψει τόσο το σχολείο, όσο και οι φίλοι σας. Όλοι γνωρίζουμε ότι για το καλό της υγείας μας πρέπει να μείνουμε για κάποιο χρονικό διάστημα στο σπίτι, για να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας, τους αγαπημένους μας και τη χώρα μας. Αυτό λένε οι γιατροί που γνωρίζουν -καλύτερα από όλους μας- ποιους κανόνες πρέπει να ακολουθήσουμε για να παραμείνουμε υγιείς. Εξάλλου οι κανόνες υπάρχουν για να είμαστε ασφαλείς και χαρούμενοι.

Κάνουμε λοιπόν όλοι υπομονή, προσπαθούμε να τηρούμε τους κανόνες και να περνάμε όσο καλύτερα μπορούμε μέσα στο σπίτι! Σίγουρα έχετε βρει πολύ ωραία παιχνίδια και δραστηριότητες για να περνάτε όμορφα το χρόνο σας στο σπίτι, άλλοτε μόνοι σας κι άλλοτε παρέα με τους γονείς σας. Θα θέλαμε κι εμείς να συμβάλλουμε, με το δικό μας τρόπο, ώστε η παραμονή στο σπίτι να γίνει ακόμη πιο ευχάριστη και να θυμίζει κατά κάποιο τρόπο το σχολείο. Κάθε μέρα λοιπόν θα σας στέλνουμε στο ιστολόγιο του σχολείου μας κάποιες δραστηριότητες, για να περνάτε ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο σας.

Με χαρούμενες σκέψεις, πολλά παιχνίδια και όμορφες δραστηριότητες θα περάσει αυτό το διάστημα που μένουμε σπίτι μέχρι να επιστρέψουμε στο σχολείο μας χαρούμενοι και υγιείς.

Οι δασκάλες σας

ΕξΑε – μήνυμα για γονείς

Αγαπητοί γονείς,

Τον τελευταίο καιρό βιώνουμε όλοι μια πρωτόγνωρη κατάσταση και καλούμαστε, ανταποκρινόμενοι στο μήνυμα «Μένω στο σπίτι», να προσαρμόσουμε την καθημερινότητά μας στα νέα δεδομένα.

Στη νέα αυτή διαμορφωμένη πραγματικότητα προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τον διαθέσιμο χρόνο μας και να τον δούμε ως ευκαιρία να βρεθούμε πιο κοντά στα παιδιά μας.

Με τον τρόπο αυτό μας δίνεται η ευκαιρία, να γίνουμε πιο δημιουργικοί… να διαβάσουμε, να παίξουμε, να τραγουδήσουμε μαζί τους και να κάνουμε ένα σωρό άλλα πράγματα που οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι υποχρεώσεις δεν μας το επέτρεπαν.

Στο πλαίσιο αυτό, οι νηπιαγωγοί του 30ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας θα είναι κοντά σας σε μια εξ΄ αποστάσεως προσπάθεια να κρατήσουμε την επαφή των παιδιών με το σχολείο και ταυτόχρονα να επενδύσουμε δημιουργικά στο χρόνο παραμονής τους στο σπίτι, μέσα από προτεινόμενα βιβλία, δραστηριότητες και ψηφιοποιημένο υλικό, το οποίο θα αναρτούμε στο ιστολόγιο του σχολείου μας.
Όπως θα δείτε έχει αναρτηθεί η δραστηριότητα της Τρίτης. Πριν από αυτό παρακαλούμε να διαβάσετε στο παιδί σας το μήνυμα που απευθύνουμε.

Οι δραστηριότητες δεν απαιτούν από εσάς να αναλάβετε το ρόλο του εκπαιδευτικού. Ωστόσο θα χρειαστεί να διαβάσετε στα παιδιά την εκφώνηση της δραστηριότητας (ή οποιοδήποτε κείμενο). Επίσης θα χρειαστεί να τα βοηθήσετε να ανοίξουν κάποιο αρχείο (π.χ. ήχου, βίντεο, κειμένου) και φυσικά να βρίσκετε δίπλα τους όταν η δραστηριότητα αφορά στο διαδίκτυο.

Με εκτίμηση
Οι νηπιαγωγοί του σχολείου