Οδηγίες για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Κατά το σχ. έτος 2020-2021 στην ΕξΑΕ θα χρησιμοποιούμε:

  • Την ψηφιακή τάξη eclass  όπου θα αναρτάται ημερολογιακά το εκπαιδευτικό υλικό.
  • Την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων Webex Meetings όπου θα συναντιόμαστε κάθε μέρα από τις 2:10 έως τις 4:20 για τα “ζωντανά” μαθήματα. Τους συνδέσμους για τις τηλεδιασκέψεις θα σας τους στείλουμε με email στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του μαθητή ή του γονέα.
  • Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των μαθητών στο ΠΣΔ ή των γονέων, ώστε να επικοινωνούμε στην περίπτωση που χρειαστεί. Παρακαλούμε να ελέγχετε για μηνύματα και στα δύο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ, ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΑΣ. 

Οδηγίες σύνδεσης και πληροφορίες για Webex

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Οι παρακάτω οδηγίες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: προσφέρουν σύνδεση στη Webex μέσω του περιηγητή (browser) χωρίς να εγκατασταθεί στη συσκευή σας καμία εφαρμογή. Παρακαλούμε να τηρήσετε προσεκτικά τις οδηγίες από την εκπαιδευτικό πληροφορικής Μαρίνα Χατζηανδρέου και να αποφύγετε κάθε εγκατάσταση λογισμικού εφόσον δεν είναι απαραίτητο.

  • οδηγίες σύνδεσης στη webex για σταθερούς και φορητούς υπολογιστές Webex_Οδηγίες-σύνδεσης-μαθητή-από-υπολογιστή
  • οδηγίες σύνδεσης στη webex για κινητά και τάμπλετ Webex_Οδηγίες-σύνδεσης-μαθητή-από-κινητό-ή-τάμπλετ
  • οδηγίες σύνδεσης μέσω σταθερού τηλεφώνου (μόνο για ακρόαση): καλείτε στο τηλέφωνο 211 9902394 ή 211 1981029. Όταν ακούσετε το πρώτο ηχητικό μήνυμα, πληκτρολογήστε τον δεκαψήφιο κωδικό της «αίθουσας» (θα σας τον στείλουμε με τον ίδιο τρόπο που θα στείλουμε τον σύνδεσμο της τηλεδιάσκεψης) και πατήστε δίεση (#).

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ Ή ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΤΗΣ «ΑΙΘΟΥΣΑΣ»

Οι σύνδεσμοι για τις τηλεδιασκέψεις (ή οι κωδικοί της «αίθουσας») θα αναρτηθούν στις ψηφιακές τάξεις (eclass). Υπάρχει ενδεχόμενο να σταλούν και στα email  των παιδιών ή των γονέων.

Αποθηκεύστε τους συνδέσμους στους σελιδοδείκτες σας, ώστε να μη χρειάζεται να τους αναζητείτε σε κάθε μάθημα.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

Κατά τη σύνδεση στην πλατφόρμα Webex δεν υπάρχει ταυτοποίηση των μαθητών με όνομα χρήστη και κωδικό (όπως στην eclass).  Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος τρίτος γνωρίζει τον σύνδεσμο για την τάξη, μπορεί να δηλώσει ψεύτικο όνομα και να προσπαθήσει να συμμετάσχει ως μαθητής/τρια. Σας παρακαλούμε, να μην κοινοποιείτε σε τρίτους τον σύνδεσμο για την τηλεδιάσκεψη ή τον κωδικό της «αίθουσας» (σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε σταθερό τηλέφωνο).  

28η Οκτωβρίου

Το σχολείο μας γιόρτασε και φέτος την εθνική επέτειο του ΟΧΙ με ποικίλες δραστηριότητες.

Αρχικά, μιλήσαμε για την εποχή του ΄40, είδαμε φωτογραφικό υλικό και πρωτοσέλιδα της εποχής εκείνης, παρακολουθήσαμε βίντεο με τους αγωνιστές, αναφερθήκαμε στον τορπιλισμό της «Έλλης» από το ιταλικό υποβρύχιο στο νησί της Τήνου, την οποία και εντοπίσαμε στον χάρτη της Ελλάδος.

Μάθαμε τραγούδια και ποιήματα, μιλήσαμε για τη Σοφία Βέμπο και τη συμβολή της στον ελληνικό αγώνα, αλλά και όλων των ελληνίδων που πρόσφερε η καθεμιά με τον δικό της τρόπο.

Αναπαραστήσαμε τους Έλληνες που έφευγαν για τον πόλεμο, αλλά και τις γυναίκες που κουβαλούσαν τις προμήθειες μέσα στα χιόνια.

Πηγή: https://gr.pinterest.com/

Μιλήσαμε για τη σημαία, τα χρώματά της, τον συμβολισμό τους, το σχήμα της.

Φτιάξαμε σημαιάκια για τη γιορτή, ζωγραφίσαμε την ελληνική σημαία στο καβαλέτο.

Μάθαμε να αναγνωρίζουμε το «ΟΧΙ» ανάμεσα σε μπερδεμένες λεξούλες, να το γράφουμε, όπως και τις λέξεις «Ελλάδα», «αέρα», «ειρήνη».

Λύσαμε σταυρόλεξα και ασκηθήκαμε στους αριθμούς μέσα από φύλλα εργασίας σχετικά το θέμα.

  

Την ημέρα της γιορτής μας, είπαμε με καμάρι τα ποιήματά μας, τα τραγούδια μας, κάναμε παρέλαση και φυσικά κλείσαμε την όμορφη μέρα μας με τον Εθνικό μας ύμνο!

 

 

Από την τελεία στην γραμμή!

Το ταξίδι της τελείας μέσα από σύννεφα, τους ανέμους, τους πύργους… μας οδήγησε στην ανακάλυψη των γραμμών. Έτσι γνωρίσαμε την ευθεία (κάθετη –οριζόντια-πλάγια), την τεθλασμένη, τη ζικ-ζακ. Τις περπατήσαμε στο έδαφος, τις αναζητήσαμε σε αντικείμενα του περιβάλλοντος, τις σχηματίσαμε με τα δάχτυλα, τα χέρια, το σώμα μας… περάσαμε μέσα από ευθείες γραμμές που αναπαριστούσαν ανιχνευτές λέιζερ από μάλλινες κλωστές. Στη συνέχεια σκεφτήκαμε τι μπορούμε να κάνουμε με μια ευθεία γραμμή και οι γραμμές έδωσαν σχήμα σε υποβρύχια, σπίτια, ουρανό και γη.

 

Φτιάξαμε αστεία πορτραίτα χρησιμοποιώντας πρόσωπα από περιοδικά και προσθέτοντας για μαλλιά διάφορα είδη γραμμών,

αλλά και αστεία δόντια σε φατσούλες δράκων!

Δημιουργήσαμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με τα είδη των γραμμών, τα οποία παίξαμε με ξύλινα μικρά τουβλάκια.

Φτιάξαμε έναν ομαδικό πίνακα από καμπύλες γραμμές και τα παιδιά συμπλήρωσαν τα κενά που δημιουργήθηκαν με διάφορα χρώματα, αλλά και ελεύθερα σχέδια από ευθείες γραμμές από γλασέ χαρτί.

Φτιάξαμε ένα σαλιγκάρι, χρησιμοποιήσαμε τη σπειροειδή γραμμή για το καβούκι τους και τα στολίσαμε με μικρά μπαλάκια γκοφρέ.

Το ταξίδι της τελείας!

 

                                                                                                                https://gr.pinterest.com/

Μέσα από την ιστορία «Η τελεία» του Peter H. Reynolds  (εκδόσεις Αίσωπος), είδαμε τη μικρή Λία να μεταμορφώνεται σε μια σπουδαία ζωγράφο, με αφορμή… μόνο μια τελεία!

Αφού συζητήσαμε για το παραμύθι, ζωγραφίσαμε και εμείς τις δικές μας τελείες, δημιουργώντας ένα πίνακα ζωγραφικής.

Στη συνέχεια γνωρίσαμε ζωγράφους που χρησιμοποιούν στα έργα τους τελείες και αναφερθήκαμε στην τεχνική του Πουαντιγισμού – ένα καλλιτεχνικό ρεύμα που ξεκίνησε στη Γαλλία από τον ζωγράφο Ζωρζ Σερά. Στην τεχνική αυτή, τα χρώματα δεν αναμειγνύονται μεταξύ τους στην παλέτα, τοποθετούνται μεμονωμένα, κουκίδα κουκίδα, απευθείας πάνω στον καμβά.

                                                                                                           https://el.wikipedia.org

https://gr.pinterest.com/

Έπειτα διαβάσαμε το παραμύθι «Οι περιπέτειες της Βούλας στο Κόκκινο βιβλίο» της Σταυρούλας Παγώνας (εκδόσεις Ελληνοεκδοτική) και αποτυπώσαμε στο χαρτί το ταξίδι της και τους φίλους που έκανε. Φυσικά η Βούλα η τελεία, δεν παρέλειψε να επισκεφτεί το σχολείο μας, να μας μιλήσει για το ταξίδι της και να δει τα έργα μας.

 

Παγκόσμια ημέρα ζώων

Ο φίλος μας ο Τσέστερ, το ρακούν, έγινε αφορμή να μιλήσουμε για την Παγκόσμια ημέρα των ζώων.

Διαβάσαμε τα δικαιώματα των ζώων, είδαμε εικόνες, τις σχολιάσαμε, προβληματιστήκαμε, κατανοήσαμε τις ανάγκες τους.

Έπειτα, μιλήσαμε για τα δικά μας αγαπημένα μας ζωάκια, τα ζωγραφίσαμε, διαβάσαμε ποιήματα, είπαμε τραγούδια που αναφέρονται σε αυτά, παρακολουθήσαμε κουκλοθέατρο με αναφορά στην απεργία των ζώων και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Τέλος, φτιάξαμε την αφίσα με τα δικαιώματά τους που στόλισε το σχολείο μας.

 

Ένας παράξενος επισκέπτης στο σχολείο μας!

 

Πριν λίγες μέρες ένα γράμμα έφτασε στο σχολείο μας. Ήταν από τον Τσέστερ, το ρακούν, που μας εξιστόρησε τη δική του εμπειρία για τις πρώτες του μέρες στο σχολείο και μας αποκάλυψε με ποιο τρόπο το … «το μαγικό φιλάκι» της μαμάς του, έφτανε κατευθείαν στην καρδιά του!

 

Εμείς δεν χάσαμε ευκαιρία να φτιάξουμε τα δικά μας μαγικά φιλάκια και να χαρίσουμε αγάπη στους γονείς μας!

  

Στη συνέχεια, αναπαραστήσαμε τη διαδρομή που ο Τσέστερ έκανε από το δάσος στο δικό μας σχολείο και την αποτυπώσαμε στο χαρτί, ενώ δεν ξεχάσαμε να μετρήσουμε τα βελανίδια που έφαγε πεινασμένος, σε κάθε του στάση!

 

 

Πρώτος μήνας στο σχολείο μας!

 

Το σχολείο ξεκίνησε και καινούρια παιδάκια γέμισαν τις τάξεις με χαρούμενες φωνές!

Με παιχνίδια γνωριμίας, παιχνίδια στην αυλή, διαγωνισμούς τραγουδιού, χορευτικών φιγούρων, κουκλοθέατρο, ψυχοκινητικές και πολλές άλλες δραστηριότητες, ξεκινήσαμε να γνωρίζουμε τους νέους μας συμμαθητές, αλλά και τα υλικά της τάξης μας.

 

 

Μάθαμε πως χαιρετάνε οι άνθρωποι σε διάφορες χώρες του κόσμου και σκεφτήκαμε τρόπους για να χαιρετίσουμε και εμείς τους δικούς μας φίλους. 

Καλή σχολική χρονιά!!!

Πηγή: http://clipart-library.com

 

Αγαπητοί γονείς και παιδιά,

το καλοκαιράκι τελείωσε και τα σχολεία άνοιξαν και πάλι!

Αυτή η χρονιά είναι πολύ διαφορετική για όλους μας… πολλές οδηγίες, νέοι κανόνες!

Όμως, αυτό που παραμένει ίδιο, είναι η αγάπη μας για τα παιδιά και η προσπάθειά μας να περνούν όμορφα, να μαθαίνουν, αλλά κυρίως να αγαπήσουν το σχολείο.

Στο ταξίδι αυτό αναμένουμε και τη δική σας αμέριστη συνεργασία, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τα παιδιά μας και μια όμορφη και δημιουργική χρονιά!

Οι νηπιαγωγοί του 30ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας

 

Παναγιώτου Κική (Προϊσταμένη)

Συγγενιώτη Ελένη

Νταντή Γιάννα

 

 

Οι εργασίες μου (2)

Όπως σας υποσχεθήκαμε, σήμερα δημοσιεύουμε το δεύτερο μέρος των εργασιών που κάνατε το διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά. Όλες οι εργασίες σας  ήταν καταπληκτικές, σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!!

πεταλούδες

ιστορίες με τον @Παπάκη

Ακούω και νιώθω

Ο Μάιος μας έφτασε

ένα γράμμα_το όνομά μου

στα μονοπάτια της τέχνης

ήλιος ο ηλιάτορας

το νησί των συναισθημάτων

μάμά_Περσεφόνη_φίδι τρομερό_Αθηνά και τάμπλετ_ήχος_φίλοι

μέλισσες

θάλασσα από ηλιοτρόπια

Φίλοι όλοι μαζί, για να γεμίσει χαμόγελα η Γη

Η ζωή είναι πολύ πιο όμορφη όταν έχεις καλούς φίλους. Αυτό το διάστημα που όλοι αναγκαστήκαμε να αποχωριστούμε τους φίλους μας, να μην τους βλέπουμε όσο συχνά θα θέλαμε, να μην μπορούμε να τους αγκαλιάσουμε, σίγουρα μας βοήθησε να καταλάβουμε πόσο σημαντικοί είναι οι φίλοι στη ζωή μας.

Ακούγοντας την παρακάτω (περισσότερα…)