Το 6ο βήμα του προγράμματος «Out of Eden Learn», έχει ως στόχο, οι μαθητές να σχεδιάσουν μια βόλτα που θα ήθελαν να κάνουν για να προσπαθήσουν να καταλάβουν περισσότερα για τον κόσμο ή / και τον εαυτό τους. Ή να διερευνήσουν ένα μέρος που ο δημοσιογράφος του Eden Walk, Paul Salopek θα μπορούσε να επισκεφθεί και να προτείνουν τα είδη των ιστοριών που θα μπορούσε ο ίδιος να πει.
Οι μικροί μαθητές έκαναν τις δικές τους προτάσεις σχετικά με νέα μέρη που θα μπορούσε ο Paul Salopek να εξερευνήσει.
Παράλληλα δημιούργησαν μια μονάδική ιστορία αξιοποιώντας την προσέγγιση του Έντεχνου Συλλογισμού (Artful Thinking) και τη ρουτίνα σκέψης “Ο πίνακας ως η μέση μιας ιστορίας”.
Τέλος πρότεινα ως ιδέα να δημιουργήσουν μια ιστορία η οποία να βασιστεί σε μια “φανταστική” ξενάγηση του Paul Salopek στη δική τους πόλη το Πέραμα!!! (μείνετε συντονισμένοι για την ξενάγηση των μικρών μας μαθητών).