Feed
Άρθρα
Σχόλια
          Την Παρασκευή 12.4.2019 ,η Συν/τρια   Εκπ/κού  ‘Εργου  ΠΕ04  του  4ου  ΠΕ.Κ.Ε.Σ  Αττικής,  κ. Α. Κοντογεωργίου, τα  Ε.Κ.Φ.Ε Αλίμου και Ν.   Σμύρνης , η Π.Ε.Β, το 2ο Λύκειο Αλίμου και το  1ο ΓΕΛ Ελληνικού, συνδιοργάνωσαν την 7η ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ με τίτλο «Οι Βιολογικές Επιστήμες στην υπηρεσία της κοινωνίας» στο Δημοτικό Θέατρο – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης  «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ».
Η ημερίδα βιολογίας απευθυνόταν σε μαθητές λυκείου των σχολείων της Νότιας Αθήνας και αυτή τη χρονιά την παρακολούθησαν πάνω από 350 μαθητές, μεταξύ αυτών και 25 μαθητές του 2ου Λυκείου Αλίμου, με συνοδούς καθηγητές τους βιολόγους, κ. Γιασεμή Ηλία και κ. Στουρνάρα Φραντζέσκα.
Η φετινή ημερίδα ξεκίνησε με την εισαγωγική ομιλία του κ.  Αριστοτέλη Βαρελά, Δρ. Αγωγής  Υγείας,  Διευθυντή  ΔΙΔΕ  Δ΄  Αθήνας, με θέμα «Η συσχέτιση εννοιών της Βιολογίας με τα κοινωνικά συστήματα».
Στη συνέχεια ο κ.  Γεώργιος  Πατρινός, Καθηγητής  Φαρμακογονιδιωματικής και Φαρμακευτικής Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστημίου Πατρών μίλησε για  «Εξατομικευμένη Ιατρική  στη  Μεταγονιδιωματική  εποχή».
Συνέχισε ο κ. Αριστείδης Παρμακέλης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με ομιλία με θέμα «Μελέτη της κατανομής της γενετικής ποικιλότητας και των γενεαλογικών γραμμών ενδημικών ειδών  αρθροπόδων σε ωκεάνια νησιωτικά συγκροτήματα. Παραδείγματα από τις Αζόρες».
 Την ημερίδα έκλεισε ο κ. Παναγιώτης Πολίτης, Δρ. Νευροβιολόγος-Μοριακός Βιολόγος, Ερευνητής στο Ίδρυμα  Ιατροβιολογικών  Ερευνών  της  Ακαδημίας  Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) ο οποίος μίλησε με θέμα «Ο ηράκλειος άθλος των νευρικών βλαστικών κυττάρων: Η δημιουργία της πολυπλοκότερης δομής στο γνωστό σύμπαν».
Στη συνέχεια ακολούθησε στρογγυλή τράπεζα, όπου οι προσκεκλημένοι επιστήμονες συνομίλησαν με τους μαθητές και απάντησαν σε πολλές και ενδιαφέρουσες απαντήσεις τους.
Ήταν μία ακόμα επιτυχημένη ημερίδα για τη βιολογία που διοργανώνεται στη Δ’ Αθήνας για τους μαθητές. Η επιτυχία της δείχνει την ανάγκη που έχουν οι μαθητές για την ενημέρωση και την πληροφόρηση από ειδικούς στην Βιολογία, την επιστήμη του 21ου αιώνα.
Η ημερίδα διεξήχθη υπό  την αιγίδα  της  ΔΙΔΕ  Δ΄ Αθήνας,  του  4ου  ΠΕ.Κ.Ε.Σ  Αττικής  και  του  Δήμου  Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων