Feed
Άρθρα
Σχόλια
     Το σχολείο μας πραγματοποίησε την Πέμπτη  11 Απριλίου 2019 εκπαιδευτική επίσκεψη  στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ στη Νέα Κηφισιά. 
    Η ξενάγησή μας από τους υπεύθυνους του Μουσείου ξεκίνησε με  ενημέρωση  για  την ιστορία των τηλεπικοινωνιών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η παρουσίαση περιλάμβανε αυθεντικές κατασκευές και συσκευές όπως, το σύστημα με τις φρυκτωρίες, με τους πυρσούς του τηλέγραφου του Αινεία , τη λακεδαιμονική σκυτάλη, τον τηλέγραφο, το σύστημα με τα σήματα Μορς, τον ασύρματο και το σύστημα Μαρκόνι, τα πρώτα  ενσύρματα τηλέφωνα και τηλεφωνικά κέντρα. 
    Η ξενάγηση συνεχίστηκε με παρουσίαση των σύγχρονων τρόπων τηλεπικοινωνίας, όπως των σημερινών  συστημάτων ψηφιακής τεχνολογίας, των συστημάτων με οπτικές ίνες και των δορυφορικών συστημάτων.
   Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσίαση του πρώτου στούντιο τηλεόρασης,  το οποίο οι τεχνικοί του Μουσείου έχουν άριστα συντηρήσει, και είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να τεθούν σε λειτουργία από τον υπεύθυνο της ξενάγησης τα συστήματα γυρισμάτων ζωντανών εκπομπών, προβολής ταινιών  της εποχής της ασπρόμαυρης τηλεόρασης. 
   Η εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ ωφέλησε μαθητές και συνοδούς καθηγητές, γιατί δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν και να δουν από κοντά τους τρόπους και τα μέσα τηλεπικοινωνίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Θαυμάζει κανείς την ευρηματικότητα της ανθρώπινης νοημοσύνης στην μετάδοση της πληροφορίας ανά τους αιώνες και αυτό γίνεται με τον καλύτερο τρόπο, όταν επισκεφτεί το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών. Χαρακτηριστική ήταν για παράδειγμα  η αναφορά του υπεύθυνου της ξενάγησης στο ναυάγιο του Τιτανικού, κατά το οποίο το σύστημα των σημάτων Μορς έσωσε πολλές ανθρώπινες ζωές. 

 Σύνταξη κειμένου:Kαλογεράκος Πέτρος

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων