Feed
Άρθρα
Σχόλια
       Το σχολείο μας πραγματοποίησε την Τρίτη, 9 Απριλίου 2019 εκπαιδευτική επίσκεψη  στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π), στα πλαίσια της εκδήλωσης “Ανοιχτές Πόρτες” που διοργάνωσε η σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικής (ΣΕΜΦΕ), με τους μαθητές και μαθήτριες του Θετικού Προσανατολισμού σπουδών της Γ’ τάξης.
    Οι διοργανωτές της εκδήλωσης μάς υποδέχτηκαν ξεκινώντας με ενημέρωση για τη δομή, τα προγράμματα σπουδών, τα επιστημονικά ενδιαφέροντα, τις δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών στη Σχολή ΣΕΜΦΕ και έγινε ακριβής ενημέρωση για τις επαγγελματικές προοπτικές των πτυχιούχων της Σχολής.
     Μετά τη γενική ενημέρωση παρακολουθήσαμε πειράματα που πραγματοποιούνται στη σχολή. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην πειραματική διαδικασία και να συζητήσουν με τους καθηγητές και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές της σχολής.
     Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε διάλεξη σε αμφιθέατρο της σχολής, όπου καθηγητές μάς παρουσίασαν ερευνητικές εργασίες που πραγματοποιούν σε τομείς των μαθηματικών και της φυσικής, καθώς και τις συνεργασίες με Πανεπιστήμια του εξωτερικού στις οποίες συμμετέχουν επάξια απόφοιτοι της σχολής.
    Ολοκληρώσαμε την εκπαιδευτική επίσκεψη με ξενάγηση στη βιβλιοθήκη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης και για το πώς χρησιμοποιείται από φοιτητές, καθηγητές και επισκέπτες. 
   Πιστεύουμε πως ένα σύγχρονο σχολείο έχει υποχρέωση να στηρίζει τους μαθητές του με τη διδακτική πράξη μέσα στη σχολική τάξη και ταυτόχρονα να τους ανοίγει δρόμους με δράσεις και επισκέψεις, ώστε οι μαθητές να αποκτούν γενικότερη μόρφωση σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο και ταυτόχρονα να αποκτούν ενημέρωση και βιώματα για θέματα που τους απασχολούν σ’ αυτή τη κρίσιμη φάση της ζωής τους.  Η επίσκεψη στο ΕΜΠ πέτυχε απολύτως αυτόν τον σκοπό, γιατί εκτός των παραπάνω, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μια σχολή με πλούσια δράση και δυνατότητες.
    Ο καθηγητής της σχολής κ. Νίκος Τράκας ήταν ο συντονιστής της εκδήλωσης “Ανοιχτές Πόρτες“. Ο ίδιος είναι και συντονιστής της Ελληνικής Ομάδας Εκλαΐκευσης στον τομέα της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών. Ο κ. Τράκας έχει κάνει διαλέξεις στο σχολείο μας και το Μάρτιο του 2015 ήταν ο συντονιστής της ημερίδας Master Classes, που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο πληροφορικής.
    Ευχόμαστε στους μαθητές μας να έχουν επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου και να πραγματοποιηθούν οι στόχοι και τα όνειρά τους με τον καλύτερο τρόπο.
Συνόδευσαν οι καθηγητές: Καλογεράκος Πέτρος, Γιασεμής Ηλίας, Σκούρα Αθανασία

Σύνταξη κειμένουΚαλογεράκος Πέτρος

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων