Feed
Άρθρα
Σχόλια

Την 1η Φεβρουαρίου επισκεφθήκαμε την έκθεση «Gr 80΄ς» που διοργάνωσε η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε σύμπραξη με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και με τη συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων.

Η έκθεση επιχειρεί να μεταφέρει τους επισκέπτες στη -θρυλική πια- εποχή των 80΄ς στην Ελλάδα μέσα από διάφορα εκθέματα εποχής, παρουσιάσεις σημαντικών γεγονότων αλλά και με προσομοίωση μιας τυπικής πολυκατοικίας της εποχής.

Ανάμεσα στα άλλα εκθέματα δεσπόζει ένα κόκκινο Pony, το καμάρι της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας εκείνη την εποχή, ένα αναλογικό τηλέφωνο, μία εγκατάσταση με Playmobil, η οποία απεικόνιζε τη σχεδόν εμβληματική σκηνή του αεροπλάνου, με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συνολικά υπήρχαν πάνω από 4.000 εκθέματα13 περίπτερασπάνιες φωτογραφίεςπλούσιο οπτικοακουστικό υλικό κα.

Η έκθεση ως προς την παρουσίαση της είναι αρκετά λιτή, αφήνοντας την ίδια την εποχή να δείξει τι έχει να προσφέρει στους μικρούς αλλά και να κάνει τους μεγάλους να θυμηθούν τα χρόνια αυτά.

Η μοναδικότητα της εποχής σίγουρα προσθέτει στην ελκυστικότητα και σε συνδυασμό με την απλή, κατανοητή και πληρέστατη παρουσίαση συνθέτουν μια εικόνα η οποία θα προσελκύσει μικρούς και μεγάλους, δείχνοντας σε όλους την μαγική Ελλάδα των 80΄ς.

Θ. Κωνσταντινίδης, μαθητής της Α΄τάξης

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων