Feed
Άρθρα
Σχόλια

Tην Παρασκευή, 13.11.2015, η Β’ Τάξη του Σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά. Το σημαντικό αυτό μουσείο προσφέρει στον επισκέπτη την αντιπροσωπευτική και πλήρη εικόνα της ιστορίας της πόλης, η οποία στην αρχαιότητα γνώρισε μεγάλη ακμή ως εμπορικό κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου και ως πολεμικός ναύσταθμoς της αρχαίας Αθήνας. Τα εκθέματά του καλύπτουν σημαντικές στιγμές της ιστορίας του Πειραιά, των Δήμων της Αττικής και των νησιών του Αργοσαρωνικού από την μυκηναϊκή έως και τη ρωμαϊκή εποχή.
Οι μαθητές μας θαύμασαν από κοντά τον περίφημο μαρμάρινο λέοντα του Μοσχάτου, ο οποίος ήταν επιτύμβιο ανάθημα, καθώς και μερικά από τα σπάνια χάλκινα αγάλματα του μουσείου. Αξίζει να τονίσουμε ότι στο συγκεκριμένο μουσείο εκτίθεται το αρχαιότερο σωζόμενο χυτό άγαλμα στον ελλαδικό χώρο, ένας κούρος αφιερωμένος στον θεό Απόλλωνα.
Τέλος, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα ορειχάλκινο τραγικό προσωπείο του 4ου αι. π.Χ., καθώς και τα θεμέλια της σκηνής, των παρασκηνίων και της ορχήστρας ενός αρχαίου θεάτρου. Στον περίβολο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά βρίσκεται το αρχαίο θέατρο της Ζέας που χρονολογείται στην ελληνιστική εποχή. Έχει αρκετές ομοιότητες με το θέατρο του Διονύσου, στους πρόποδες της Ακρόπολης, αλλά είναι μεταγενέστερο, αφού κατασκευάστηκε τον 3ο αι. π.Χ.. Ήταν εξ ολοκλήρου χτισμένο από πέτρα της Πειραϊκής χερσονήσου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων