Feed
Άρθρα
Σχόλια

           Mε  την  πεποίθηση  ότι  η  πρόληψη  είναι  προτιμότερη   από τη θεραπεία, στα πλαίσια του μαθήματος της Βιολογίας και με την ουσιαστική  συνδρομή  του  κ. Νάνου Γεώργιου, οργανώθηκε στο Σχολείο μας, στο αμφιθέατρο ΦΕ, εκδήλωση – ομιλία με θέμα: «Ο εφηβικός μαστός: προβληματισμοί και προβλήματα».

Ομιλητές ήταν οι Ιατροί, χειρουργοί μαστού κοι Παυλάκης Μάνος και Μιχαλόπουλος Νίκος, εξειδικευμένοι ογκολόγοι μαστού και μέλη του κέντρου μαστού του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.

Οι δύο Ιατροί μίλησαν διαδοχικά στις μαθήτριες, για τη φυσιολογία του εφηβικού μαστού, την παθολογία και τους μηχανισμούς που μπορεί να οδηγήσουν σε επώδυνες καταστάσεις. Επίσης αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα καθώς και στους τρόπους παρατήρησης και έγκαιρης διάγνωσης πιθανών προβλημάτων στη φυσιολογία του μαστού, σύμφωνα με τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα. Τέλος έδωσαν πληροφορίες για τους παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου αλλά και τη συμπεριφορά που πρέπει να επιδείξουν για να την αποφύγουν (διατροφή, προσωπική υγιεινή, σεξουαλική συμπεριφορά κα).

Στο τέλος των ομιλιών τους, οι καλεσμένοι μας συζήτησαν και απάντησαν με ευαισθησία, σε πλήθος ερωτήσεων των μαθητριών.

Στην υποχρέωση που νιώθουμε πως έχουμε για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών/τριών μας σε θέματα υγείας, σε μια σύγχρονη κοινωνία που χαρακτηρίζεται από υπερπροσφορά πληροφορίας αλλά έλλειψη (χρήσιμης) γνώσης, ανταποκρινόμαστε με αίσθημα ευθύνης, για άλλη μία φορά.

Η προσήλωση των μαθητριών στους ομιλητές, σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, η συμμετοχή τους στη συζήτηση και το χειροκρότημα στο τέλος των ομιλιών, πιστοποίησαν την επιτυχία της εκδήλωσης αυτής.

Ευχαριστούμε θερμά τους δύο ομιλητές Ιατρούς για το χρόνο που μας διέθεσαν καθώς και τη διάθεση να συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους, στην προσπάθειά μας για ένα καλύτερο Σχολείο.

γη

20140410_13321120140410_13342220140410_13350720140410_133447

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων