Αρχική » 2025 » Δεκέμβριος

Αρχείο μηνός Δεκέμβριος 2025

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Ιστορικό

Έρευνα και Καινοτομία με τον Δρ. Δημήτρη Γραμμένο!

Στο πλαίσιο της σχολικής δράσης “DigIT – Περιβαλλοντικές Robo-Ανασκαφές“, την Παρασκευή 05/12/2025, μαθητές και μαθήτριες της ομάδας συνομίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Δρ. Δημήτρη ΓραμμένοΚύριο Ερευνητή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στον τομέα της Επικοινωνίας Ανθρώπου-Υπολογιστή.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των παιδιών, ο κ. Γραμμένος, περιέγραψε τις απαιτούμενες σπουδές και το αντικείμενο εργασίας ενός Ερευνητή και παρουσίασε μερικά από τα «μυστικά» της Έρευνας & Καινοτομίας. Μεταφέροντας την πολύτιμη εμπειρία του από τη σχεδίαση καινοτόμων διαδραστικών συστημάτων, μας πρότεινε τεχνικές αναζήτησης καινοτόμων ιδεών, και μας έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή, τον έλεγχο εφαρμοσιμότητας, την υλοποίηση, και την εξακρίβωση αποτελεσματικότητας του δικού μας πρότζεκτ καινοτομίας.

Οι εκπαιδευτικοί της δράσης: Βάρδα Δέσποινα, Λαγουδάκη Ελπίδα και Πρινιωτάκης Γιάννης, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γραμμένο για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας, τις εύστοχες επισημάνσεις και προτάσεις του, και τις αναλυτικές απαντήσεις του σε όλα τα ερωτήματα μαθητών και μαθητριών. Συγχαίρουμε επίσης τις μαθήτριες και τους μαθητές της ομάδας, για την προσοχή και την ενεργό συμμετοχή τους.