Αρχική » 2024 » Ιούνιος

Αρχείο μηνός Ιούνιος 2024

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Ιστορικό

“Make It Glow” για την πόλη μας!

Ως τελευταία εργασία* στο μάθημα της Πληροφορικής, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου δημιούργησαν φέτος το δικό τους αυτοματισμό για να αναδείξουν ή να επισημάνουν ένα σημείο της Σητείας.

Συνεργάστηκαν σε δυάδες και αξιοποίησαν το περιβάλλον προσομοίωσης Circuits στην πλατφόρμα Tinkercad, όπου σχεδίασαν και προγραμμάτισαν ένα έργο με μικροελεγκτή Arduino Uno, αισθητήρες και LEDs.

Συνόδευσαν τη δουλειά τους με μια σύντομη παρουσίαση, και μοιράστηκαν το αποτέλεσμα και την εμπειρία με τους συμμαθητές τους.

Κάθε πρόταση ήταν εξαιρετική και κάθε προσπάθεια αξιέπαινη! Συγχαρητήρια σε όλους για τη συμμετοχή τους!

*Πηγή έμπνευσης της εργασίας ήταν το “Make it Glow LED Challenge“.

Astro-Pi Mission Zero 2023-24

Τα πιστοποιητικά συμμετοχής για τη φετινή δράση Astro-Pi Mission Zero μόλις έφτασαν στο σχολείο μας!AstroPi Mission Zero

A selection of Astro Pi Mission Zero submissions
AstroPi Pixel Art 2023 (ESA/Raspberry Pi Foundation)

Περίπου 16.000 ομάδες μαθητών από τις χώρες μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος δημιούργησαν φέτος pixel art εμπνευσμένη από τη φύση, κι έστειλαν τα προγράμματά τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

15 από αυτές τις ομάδες ήταν από το 2ο Γυμνάσιο Σητείας. Συγχαρητήρια σε όλους για τη συμμετοχή τους!

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.esa.int/Education/AstroPI/Astro_Pi_Teams_receive_their_data_and_certificates