Εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019,  μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας τίμησαν με ιδιαίτερη συγκίνηση την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια αναδρομή στη δεκαετία του ’60 και στα γεγονότα που οδήγησαν στη Δικτατορία του ’67. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν η πολιτική της χούντας και οι υποστηρικτές της, η αντίδραση του λαού και του φοιτητικού κινήματος και η ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου.Το χρονικό ολοκληρώθηκε με  αναφορά στη σύγχρονη πραγματικότητα και με τη διαπίστωση ότι , όπως οι Έλληνες του ΄73, έτσι και οι Κούρδοι, οι πολίτες της Χιλής, της Συρίας του 2019 συνεχίζουν να αγωνίζονται για τα αυτονόητα: Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία….. Γιατί οι άνθρωποι δεν διδάσκονται από τα λάθη του παρελθόντος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντυπωσίασε  η μουσική ομάδα των παιδιών με την άρτια εκτέλεση των τραγουδιών που πλαισίωσαν την εκδήλωση. 

Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν:Αλεξίου Πηνελόπη, Αναγνωστοπούλου Γεωργία, Βασιάκου Κων/να,Κουρέλας Θωμάς,Μπέκου Δέσποινα,Νταμκαρέλος Χρήστος, Νταρακλίτση Σταυρούλα,Ξώλια Κων/να, Παππά Βασιλική, Παππά Ιωάννα, Παπαθανασίου Βαγγέλης, Πετσινού Σταυρούλα, τσιάκου Βάσια. 
Συντονίστριες Καθηγήτριες: Καλογιαννίδου Ράνια, Σιαφάκα Ελένη.
Αποσπάσματα από τη γιορτή μπορείτε να δείτε ακολουθώντας τους συνδέσμους: Μερός I, Μέρος II
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση