Μαρ 06

Ερωτηματολόγιο για τον καταναλωτισμό

Στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας του τμήματος Α4 του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας «Καταναλωτισμός και καταναλωτικές συνήθειες νέων»  δημιουργήσαμε το παρακάτω ερωτηματολόγιο . Θα ήταν σημαντική η συμπλήρωση από εσάς για την ολοκλήρωση της έρευνας μας .  Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να  το συμπληρώσετε.

https://goo.gl/forms/TRzoWmCz1QcsYpTJ3

Φεβ 27

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο

Δείτε το πρακτικό επιλογής ταξιδιωτικού γραφείου για την τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει το σχολείο μας στο Ναύπλιο από 11-04-2019 έως 13-04-2019 εδώ.

Φεβ 27

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Σαντορίνη

Δείτε το πρακτικό επιλογής ταξιδιωτικού γραφείου για την τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει το σχολείο μας στη Σαντορίνη από 18-04-2019 έως 21-04-2019  εδώ.

Φεβ 26

Σύσκεψη διοργάνωσης Φιλανθρωπικού Αγώνα Ποδοσφαίρου Επίλεκτων Εθνικής Ομάδας EURO 2004 – 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας.

Στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22-2-2019 και ώρα 09:00π.μ. σύσκεψη για την διοργάνωση του Φιλανθρωπικού Αγώνα Ποδοσφαίρου μεταξύ Επίλεκτων της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2004 και της σχολικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2ου ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 και ώρα 11:00π.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας. Σκοπός του φιλανθρωπικού αυτού αγώνα είναι η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών ατομικής υγιεινής και καθαριότητας για την ενίσχυση του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας και του σπιτιού της αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων, του Δήμου Καρδίτσας, της Περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας, της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας, της Δ/νσης Α/θμιας Καρδίτσας, της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματίων Καρδίτσας.

Φεβ 26

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Κέρκυρα

Δείτε το πρακτικό επιλογής ταξιδιωτικού γραφείου για την τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει το σχολείο μας στην Κέρκυρα  στις 28/03/2019-30/03/2019 εδώ.

Φεβ 24

Συμμετοχή στην ημερίδα Euroscola

Μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση πέτυχε η μαθήτρια της Β΄τάξης του σχολείου μας Κουρκούνα Αγγελική, καθώς κατάφερε να διακριθεί στο διαγωνισμό Euroscola για τη Θεσσαλία και να συμμετάσχει στην 24-μελη ομάδα Θεσσαλών μαθητών Β΄ και Γ΄ Λυκείου που συμμετείχαν στην ημερίδα Euroscola του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, την Πέμπτη 21/02/2019. Η διάκριση της αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, καθώς είναι η πρώτη φορά που εκπροσωπείται η επαγγελματική εκπαίδευση της Θεσσαλίας στο θεσμό αυτό. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο νομός Καρδίτσας εκπροσωπήθηκε από ακόμη δύο μαθήτριες, τη Ζωή Παππά, μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ και τη Χρίστινα Δουλαδίρη, μαθήτρια του ΓΕΛ Σοφάδων και την καθηγήτρια Πληροφορικής του σχολείου μας Πάσχου Κατερίνα.

Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Euroscola το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους ευρωπαίους να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους, πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να γνωριστούν. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος, στο Στρασβούργο, και παίρνουν τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.  Οργανώνονται πολλές φορές τον χρόνο με τη συμμετοχή μαθητών Λυκείου από τα 28 κράτη μέλη της Ένωσης.  Οι έφηβοι που συμμετέχουν έχουν την ευκαιρία να:

  • εξοικειωθούν με τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών,
  • ευαισθητοποιηθούνστον ρόλο που θα κληθούν να παίξουν στη
      μελλοντική οργάνωση της Ευρώπης,
  • συνειδητοποιήσουν την ανάγκη προάσπισης της δημοκρατίας και των
    θεμελιωδών δικαιωμάτων,
  • βρουν ένα βήμα που θα τους επιτρέψει να εκφράσουν τις προσωπικές τους
    απόψεις και να αξιοποιήσουν την επιθυμία τους για προσφορά.

Η εκπρόσωπος μας, ως εκπρόσωπος της επαγγελματικής εκπαίδευσης, συμμετείχε στην ομάδα εργασίας με γενικό θέμα την απασχόληση των νέων. Οι μαθητές με άξονα το ερώτημα  «Είναι η απασχόληση των νέων μια ευρωπαϊκή πρόκληση;» συζήτησαν και αντάλλαξαν τις απόψεις τους για το ποιές ευκαιρίες εξασφαλίζει η Ευρώπη στους σημερινούς νέους για να βρουν δουλειά και πρότειναν τις ιδέες τους για το ποια μέτρα πρέπει να λάβουν τα κράτη μέλη και η Ευρωπαϊκή Ένωση για να υποστηρίξουν περισσότερο την απασχόληση των νέων.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρουν θερμά για την επιτυχία τους τόσο τη μαθήτριά μας Αγγελική Κουρκούνα  όσο και τις μαθήτριες των άλλων σχολείων του Νομού και εύχονται σε όλες υγεία και καλή πρόοδο.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα στην  επίσημη σελίδα του Euroscola στο Facebook :

https://www.facebook.com/pg/euroscola/photos/?tab=album&album_id=2057987564270889

και το επίσημο βίντεο με αποσπάσματα από την ημερίδα ακολουθώντας το σύνδεσμο https://youtu.be/4BjOllxyLGQ .

 

Ιαν 28

Ερωτηματολόγιο σχετικά με τη μόδα

Τα ρούχα μας μόδα ,ανάγκη ή καταναλωτική συμπεριφορά

Στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας του τμήματος Α3 του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας «τα ρούχα μας μόδα ανάγκη ή καταναλωτική συμπεριφορά » δημιουργήσαμε το παρακάτω ερωτηματολόγιο . Θα ήταν σημαντική η συμπλήρωση από εσάς για την ολοκλήρωση της έρευνας μας . Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να το συμπληρώσετε.

https://goo.gl/forms/wEhNMWZCHhxpiN1l2

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων