Δεκ 23

On lineυποδοχή σε πρόγραμμα Erasmus+

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+/KA2 με τίτλο “CREATIVITY THROUGH STORIES” και κωδικό 2018-RO01-KA229-049578_3, μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, και τη Ρουμανία, συναντήθηκαν online, στην Καρδίτσα, από 14 μέχρι και 18 Δεκεμβρίου 2020 για να δείξουν για ακόμη μια φορά πόσο δημιουργικοί μπορούν να γίνουν. Αρχικά. η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη δια ζώσης τον περασμένο Μάρτιο, αλλά είχε αναβληθεί, λόγω της Πανδημίας Covid-19.

Τo σχολείο μας αξιοποιώντας τη δυνατότητα που παρέχεται από τον ΙΚΥ, μετά από συνεννόηση με τους εταίρους, οργάνωσε και υποδέχθηκε διαδικτυακά τους εταίρους του προγράμματος, με χαμόγελα και φιλόξενη διάθεση, έχοντας προετοιμάσει δραστηριότητες online, όπως προβλέπονταν. 

Μετά από το καλωσόρισμα του  Έλληνα συντονιστή του προγράμματος, ακολούθησε χαιρετισμός από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτη Παππά, ο οποίος αναφέρθηκε στη χρησιμότητα των προγραμμάτων Erasmus+, δηλώνοντας υποστήριξη σε παρόμοιες δράσεις που προωθούν τη δημιουργικότητα των μαθητών και τη συνακόλουθη βελτίωσή τους στην επίδοσή  και στην απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων-ικανοτήτων.

Στη συνέχεια ο διευθυντής του σχολείου κ. Αναστάσιος Τσίρας, καλωσόρισε τους ξένους μαθητές και εκπαιδευτικούς, αναφέροντας τη σημασία των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στη δημιουργία της εικόνας του σύγχρονου σχολείου, δηλώνοντας τη λύπη του που το σχολείο δεν έχει τη δυνατότητα να τους υποδεχθεί διά ζώσης και να τους δείξει την ελληνική φιλοξενία από κοντά.

Ακολούθησε η εφαρμογή του εγκεκριμένου προγράμματος, με τους μαθητές να παρουσιάζουν τη χώρα, την πόλη και το σχολείο τους.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε online ξενάγηση στους χώρους του σχολείου και έγιναν διάφορα Workshops και δραστηριότητες σχετικές με το πρόγραμμα.

Οι μαθητές συνεργάστηκαν άψογα από την πρώτη στιγμή και ανέπτυξαν τις  γλωσσικές τους δεξιότητες επικοινωνώντας στην αγγλική γλώσσα, δημιουργώντας νέες φιλίες και γνωρίζοντας συμμαθητές τους από άλλες χώρες.

Αντικείμενο των δραστηριοτήτων της συνάντησης αυτής ήταν η παρουσίαση ιστοριών με σημαντικά πρόσωπα της κάθε χώρας, με τη χρήση διαφόρων συνεργατικών εργαλείων web 2.0 όπως π.χ. Quiz, Padlets, ζωγραφικής, συγγραφής συνεργατικών κειμένων και ιστοριών, διαγωνισμών, δημιουργία συνεργατικών χαρτών της Ευρώπης, με πληροφορίες για τα σημαντικά πρόσωπα που παρουσίασε η κάθε χώρα. κλπ. Χαρακτηριστικό αυτών των εργαλείων είναι ότι οι μαθητές μπορούν ταυτόχρονα να συνεργάζονται στο ίδιο έργο (κείμενο, ζωγραφική, φύλλο εργασίας, quiz, κ.ά.) σε πραγματικό χρόνο, κι ας βρίσκονται ο καθένας σε διαφορετικές χώρες.

Οι μαθητές παρουσίασαν ιστορίες της πατρίδας τους με τρόπο αυθόρμητο και ευρηματικό, προώθησαν τη δημιουργική διαπολιτισμική σκέψη μέσω δραστηριοτήτων, δημιούργησαν  ατμόσφαιρα αμοιβαίου σεβασμού και αποδοχής και χάρηκαν συμμετέχοντας σε σειρά διασκεδαστικών δραστηριοτήτων ice-breaking.

Το σχολείο μας παρουσίασε τον ήρωα του τρωικού πολέμου, τον πολυμήχανο Οδυσσέα, σε δραματοποιημένη παρουσίαση, ως χαρακτηριστικό εκπρόσωπο της ελληνικής δημιουργικότητας και εφευρετικότητας. Εξ ίσου πρωτότυπες και εντυπωσιακές ήταν και οι παρουσιάσεις των εταίρων του προγράμματος.

Οι μαθητές συνεργάστηκαν στην πλατφόρμα eTwinning και δημιούργησαν έγγραφο Padlet και  παρουσιάστηκαν στους συμμαθητές τους από τις άλλες χώρες, ανταλλάσσοντας απόψεις για τα ενδιαφέροντά τους και τη ζωή τους στις χώρες τους.

Οι συντονιστές του προγράμματος συνεργάστηκαν για να προγραμματίσουν και να διευθετήσουν τις εργασίες που υπολείπονται για την ολοκλήρωση του, δεδομένου ότι η κινητικότητα στην Καρδίτσα ήταν η τελευταία της σειράς, αφού είχαν προηγηθεί οι κινητικότητες στο Iskenderunτης Τουρκίας, στο Barcanestiτης Ρουμανίας, στη Nidzica της Πολωνίας και στη Sofiaτης Βουλγαρίας. Συνεργάστηκαν στην έκδοση των απαιτούμενων εγγράφων και πιστοποιητικών συμμετοχής, των σχετικών αναφορών και του εγγράφων, την αξιολόγηση των διαδικασιών της κινητικότητας,  τη λειτουργία και συμπλήρωση των ιστοσελίδων, του eTwinning και των λοιπών υποχρεώσεων του προγράμματος.

Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν Οnline σημεία ενδιαφέροντος της Καρδίτσας, όπως το Αρχαιολογικό μουσείο, τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Παυσίλυπο κ.ά. Οι φιλοξενούμενοι ενθουσιάστηκαν με την παρουσίαση των Μετεώρων και της ιστορίας τους, με τη λίμνη Πλαστήρα και το υπέροχο τοπίο της και με το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και κυρίως την Ακρόπολη και το μουσείο της.

Ο αποχαιρετισμός και το κλείσιμο του προγράμματος ήταν συγκινητικό με τους μαθητές να δηλώνουν ότι βίωσαν μια καταπληκτική εμπειρία, έμαθαν πολλά για τους μακρινούς τους φίλους κι ευχήθηκαν να βρεθούν στο σύντομο μέλλον στην Ελλάδα, και να χαρούν από κοντά όλα όσα γνώρισαν. Ο κάθε εταίρος έψαλλε τα κάλαντα στη γλώσσα του, ενώ κορυφαία ήταν η στιγμή που όλοι οι συμμετέχοντες έψαλλαν ταυτόχρονα τα Κάλαντα.

Ανταλλάσσοντας ευχές για Καλές Γιορτές και καλή Χρονιά έκλεισαν τη συνάντηση, όλοι ευχαριστημένοι, πλουσιότεροι σε γνώσεις, με νέους φίλους, με αξέχαστες και μοναδικές εμπειρίες, ελπίζοντας να έχουν ξανά την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε προγράμματα Erasmus+.

Δεκ 23

Τελικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων μαθητείας έτους 2020-21

Δείτε τους τελικούς πίνακες κατάταξης υποψηφίων μαθητείας έτους 2020-21 ανά ειδικότητα κάνοντας κλικ πάνω στο όνομα της ειδικότητας:

Δεκ 21

Προσωρινός πίνακας κατάταξης υποψηφίων μαθητείας έτους 2020-21

Δείτε τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υποψηφίων μαθητείας έτους 2020-21 ανά ειδικότητα κάνοντας κλικ πάνω στο όνομα της ειδικότητας:

Δεκ 11

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΙΑΚΟ ΕΤΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020-2021

 

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 13509/10-10-2020 υπουργική απόφαση, καλούνται οι απόφοιτοι:

α)  κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου ΕΠΑΛ των νόμων 3475/2006, 4186/2013 και 4203/2013, 4386/2016  

β) κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕΛ και πτυχίου ΕΠΑΛ των νόμων 3475/2006, 4186/2013 και 4386/2016 

να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στη διεύθυνση http://e-mathiteia.minedu.gov.gr για το μεταλυκειακό έτος μαθητείας 2020-2021 έως την  Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 23:59.

Δείτε  τις προσφερόμενες θέσεις ανά φορέα εδώ.

 Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα παρακάτω:

  1. Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου ΓΕΛ ή  ΕΠΑΛ
  2. Φωτοαντίγραφο πτυχίου ΕΠΑΛ.
  3. Φωτοαντίγραφο ταυτότητας
  4. Αποδεικτικό ΑΜΚΑ
  5. Αποδεικτικό ΑΦΜ
  6. Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών παλαιότερων ισότιμων τίτλων με έγγραφο ισοτιμίας ή/και αντιστοίχισης, εφόσον το έχουν λάβει από τις αρμόδιες αρχές. 
  7. Υπεύθυνη δήλωση

και θα πρέπει να κατατεθούν ηλεκτρονικά μαζί με την αίτηση συμμετοχής και σύμφωνα με τις οδηγίες που θα αναρτηθούν στο Πληροφοριακό Σύστημα Μαθητείας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του σχολείου στο τηλέφωνο 24410-79629.

Νοέ 24

Αιτήσεις-Δηλώσεις για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021

Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του σχολείου μας  που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ 2021 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλλουν-αποστείλουν με e-mail  Αίτηση-Δήλωση στο σχολείο, από αύριο Τετάρτη 25 ως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

Επισημαίνεται ότι ειδικά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2021, λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, η Αίτηση – Δήλωση θα υποβληθεί πρώτα μόνον από τους μαθητές /τριες της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ και σε  επόμενο στάδιο από τους αποφοίτους.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την Αίτηση-Δήλωση από εδώ και αφού τη συμπληρώσουν και την αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους θα πρέπει να τη στείλουν ως επισυναπτόμενο αρχείο στο mail του σχολείου που είναι mail@2epal-kardits.kar.sch.gr Ως θέμα στο mail τους θα πρέπει να γράψουν: «Αίτηση δήλωση του …………………….» , συμπληρώνοντας στο κενό το ονοματεπώνυμό τους.

Επίσης, επισημαίνεται ότι οι μαθητές που τυχόν ενδιαφέρονται για τα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής (το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, το Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας, και το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων), εκτός από την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει να υποβάλλουν-αποστέλλουν με mail και σχετική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για τα 3 Μουσικά Τμήματα, που μπορούν να κατεβάσουν από εδώ.

Παρακαλούνται οι μαθητές/τριες να φροντίσουν για την έγκαιρη αποστολή της αίτησης-δήλωσης τους (να αποφύγουν δηλ. την τελευταία ημέρα της προθεσμίας).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κατεβάσετε τη σχετική εγκύκλιο από εδώ.

 

 

Νοέ 16

Σχολική εορτή για το Πολυτεχνείο

Ενημερώνουμε του μαθητές/τριες του σχολείου μας ότι αύριο Τρίτη, 17/11/2020 θα πρέπει να συνδεθούν την 1η ώρα σύμφωνα με το πρόγραμμα τους στη «διαδικτυακή τάξη» του καθηγητή/τριας που έχουν την 1η ώρα, για να παρακολουθήσουν την γιορτή που θα γίνει για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Νοέ 15

Προσοχή: Αλλαγή διεύθυνσης «ηλεκτρονικών τάξεων»

Ενημερώνουμε τους μαθητές/τριες του σχολείου μας, ότι λόγω αναβάθμισης της υπηρεσίας  «Τηλεδιάσκεψη WebEx» από χθες Κυριακή 15/11/2020, έχει αλλάξει ο σύνδεσμος (link) της ηλεκτρονικής τάξης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ορισμένες περιοχές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων είναι και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, έχει προστεθεί το ψηφίο «2» μετά την λέξη «secondary» στον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής τάξης του/της εκπαιδευτικού που επηρεάζεται από την αλλαγή αυτή.

Έτσι, αν από σήμερα ο σύνδεσμος ενός εκπαιδευτικού που χρησιμοποιούσατε μέχρι τώρα δεν ενεργοποιείται (εμφανίζεται μήνυμα «We couldn’t find the Personal Room …. Try again»), παρακαλούμε δοκιμάστε αλλάζοντας στον σύνδεσμο το πρώτο πρόθεμα από minedu-secondary σε minedu-secondary2.

Για παράδειγμα, αν είχατε τον σύνδεσμο:

https://minedu-secondary.webex.com/meet/connect123

τότε ο νέος σύνδεσμος είναι:

 https://minedu-secondary2.webex.com/meet/connect123

 

Older posts «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων