Το σχολείο μας στη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. σε ένα “μάθημα” αλλιώτικο από τα άλλα

Στα μέσα Οκτωβρίου 15 μαθητές του σχολείου μας της ειδικότητας “Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ” του τομέα Πληροφορικής συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες Ευαγγελία Οικονόμου και Σοφία Οικονόμου επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. περιοχής Καρδίτσας στα πλαίσια του μαθήματος “Πληροφοριακά Συστήματα σε επιχειρήσεις και οργανισμούς” που διδάσκονται στην Γ΄τάξη.
Είχαμε την τύχη να μας υποδεχθούν μέσα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. περιοχής Καρδίτσας κ. Δημήτριος Κολοβός, ο Τομεάρχης Υποστήριξης ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. περιοχής Καρδίτσας κ. Κων/νος Φούντας και ο Τομεάρχης χρηστών ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. περιοχής Καρδίτσας κ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου.
Με πολύ καλή διάθεση από όλους το “μάθημα” ξεκίνησε…
“Η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. είναι θυγατρική της ΔΕΗ Α.Ε. και είναι ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής ενέργειας. Στην περιοχή της Καρδίτσας αναπτύσσει και συντηρεί 3.500 km Δικτύου Μέσης τάσης 20.000 V και 2.500 km Δικτύου Χαμηλής τάσης 400/230V. Στο δίκτυο Χαμηλής τάσης είναι συνδεδεμένοι 80.000 περίπου πελάτες. Υπάρχουν και 100 πελάτες Μέσης τάσης 20 KV.” μας είπαν.
Ακολούθησε ενημέρωση για τον τρόπο ανάπτυξης και λειτουργίας των Δικτύων Μέσης και Χαμηλής τάσης καθώς και των υποσταθμών 150 KV/20 KV 20KV/400V.
Δόθηκαν λεπτομερείς εξηγήσεις για τον τρόπο παροχής ρεύματος πελατών Χαμηλής και Μέσης τάσης.
Έγινε αναφορά στα πληροφοριακά συστήματα που χρησιμοποιούνται στην ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., κυρίως στο κεντρικό Πληροφοριακό σύστημα της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και της ΔΕΗ Α.Ε. το ERP-SAP, στα γενικά χαρακτηριστικά και τα οφέλη από τη λειτουργία του τόσο για τη λήψη καλύτερων και ταχύτερων αποφάσεων από τα στελέχη της Διοίκησης όσο και για την ταχύτερη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των οργανωτικών μονάδων της επιχείρησης. Επίσης έγινε αναφορά και στα επιμέρους πληροφοριακά συστήματα, τα οποία είναι διασυνδεδεμένα με το ERP-SAP και τα οποία είναι:

• ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ
• ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
• DG
• ΕΡΜΗΣ
• ΓΟΡΔΙΟΣ
• ΕΣΤΙΑ (ΑΣΕΠ)
• ΤΡΑΠΕΖΕΣ 

Το “μάθημα” ολοκληρώθηκε με μία εντυπωσιακή επίδειξη του πληροφοριακού συστήματος σε μία επιχείρηση.
Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. περιοχής Καρδίτσας για τη φιλοξενία και την κατατοπιστικότατη ενημέρωση.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση