On line to be continued!

Tο Εrasmus δεν τελείωσε με τη συνάντηση της Λιθουανίας! Αποφασίσαμε όλες οι χώρες να οργανώσουμε άλλο ένα online meeting με θέμα τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί κάθε χώρα με τους μαθητές της την εποχή του κορονοιού.

Έτσι οργανώσαμε μια τριήμερη συνάντηση από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου και παρουσιάσαμε τις πλατφόρμες μας στους δασκάλους και καθηγητές των υπολοίπων χωρών.

 

Την 1η μέρα παρακολουθήσαμε ένα μάθημα συνεργασίας από τις καθηγήτριες Αγγλικών και πληροφορικής της Λιθουανίας με τη χρήση του Avatarmaker μέσα από την πλατφόρμα Microsoft teams  και το βρήκαμε ιδιαίτερα ενδιαφέρον.Η συνάδερφος από την Πολωνία μας εξήγησε τη χρήση της πλατφόρμας  Instaling και μοιράστηκε μαζί μας τις ανησυχίες της για την αποτελεσματική συμμετοχή των μαθητών στα online μαθήματα.

IMG-20210316-WA0004

 

Την 2η μέρα η Ρουμανία μας ανέλυσε την εκπαιδευτική πλατφόρμα Adservio και οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα το Webex , eme και eclass.Καταλάβαμε ότι όλες οι χώρες είχαμε πολλά κοινά σημεία στον τρόπο διδασκαλίας μας!

IMG-20210317-WA0007

 IMG-20210317-WA0009

Την 3η και τελευταία μέρα  η Τουρκία ,σαν συντονίστρια χώρα ,έκλεισε τις παρουσιάσεις με την πλατφόρμα Eba και μας εξήγησε πώς λειτουργεί το εκπαιδευτικό τους σύστημα εν μέσω πανδημίας.

Πόσο χρήσιμο ήταν όταν αντιληφθήκαμε ότι τα προβλήματα είναι κοινά σε όλες τις χώρες και ότι σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που ζούμε ,η αγάπη μας για τα παιδιά και η γνώση που μας πρόσφερε το πρόγραμμα Open a Door to Digital World μας κράτησαν όρθιους και αισιόδοξους να παλέψουμε για μια πιο δημιουργική διδασκαλία στα παιδιά μας!

Κατηγορίες: Erasmus+, KA2, Δράσεις, Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *