ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ

Στις 26 /09 γιορτάσαμε στο σχολείο μας την Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών Στο μάθημα των Γερμανικών και Αγγλικών και υπ’ ευθύνη των καθηγητριών τους, Αργυρίου Ευαγγελία και Χούνου Μαρία οι μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων γιόρτασαν την ημέρα αυτή με μια σειρά από δραστηριότητες με στόχο την γνωριμία τους με τις γλώσσες και τον πολιτισμό τους για την προώθηση της πολυγλωσσίας και την ενίσχυση της διαπολιτισμικότητας, αναπτύσσοντας έτσι δεξιότητες αναγκαίες για το μέλλον τους. Τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια γνώσης για διάφορους πολιτισμούς, ζωγράφισαν σημαίες, έγραψαν λέξεις όπως Ειρήνη, Αγάπη, Ελπίδα , Σ’ αγαπώ σε διαφορετικές γλώσσες και διασκέδασαν δημιουργώντας ένα πολυπολιτισμικό δέντρο χαράς και ειρήνης!

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Ραντεβού με τα παιδιά.

Αfisa Rantevou me ta paidia 20232 2 Tρίπτυχο saloni 2023 2 Tρίπτυχο Ραντεβού με τα παιδιά 2023 2

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Σχολή γονέων 2023Λήψη αρχείου

Κατηγορίες: Για γονείς, Δήμος Παύλου Μελά | Ετικέτες: , | Γράψτε σχόλιο

12η Οικογιορτή Γαλλικού ΠοταμούΛήψη αρχείου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: , , | Γράψτε σχόλιο

Διοργάνωση Βιωματικής δράσης προώθησης της οδικής ασφάλειας

ΑΦΙΣΑ ΕΥΟΣΜΟΣ

Κατηγορίες: Δραστηριότητες | Ετικέτες: , , , | Γράψτε σχόλιο

Ενημέρωση για τον Αγιασμό

 

κουδούνιΣας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα γίνει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 στις 10:00 π.μ.
Οι μαθητές & οι μαθήτριες θα έρθουν στο σχολείο στις 9:45 με άδειες τσάντες για να πάρουν τα βιβλία τους. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων θα δώσει σε κάθε μαθητή/τρια τετράδια και αναλώσιμα.Τα παιδιά θα σχολάσουν στις 11:00 π.μ.
Οι μαθητές & οι μαθήτριες της Α΄τάξης θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα.

Ενημερώνουμε, επίσης, τους γονείς/ κηδεμόνες των παιδιών που θα φοιτήσουν στο Ολοήμερο Σχολείο να επικαιροποιήσουν με δήλωσή τους την ώρα αποχώρησης κάθε παιδιού.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων σάς εύχονται
ευχές Συνέχεια

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Για γονείς, Για μαθητές... | Ετικέτες: , | Γράψτε σχόλιο

Επίσκεψη εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία στο σχολείο μας

Στις 28 Ιουλίου επισκέφθηκαν το σχολείο μας δάσκαλοι, διευθυντές και σύμβουλοι από τη Ρουμανία στα πλαίσια ενός σεμιναρίου που παρακολούθησαν στη Θεσσαλονίκη.
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης είναι πάντα ανοιχτό στις ανταλλαγές ιδεών και εκπαιδευτικών πρακτικών και συνεχίζει τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό!
κολλάζ

Κατηγορίες: Ευρωπαϊκά Προγράμματα | Ετικέτες: | Γράψτε σχόλιο

Etwinning 2022 -23

20230224 0936301 1

Το 2ο Δ.Σ. Σταυρούπολης οργάνωσε ένα διεθνές πρόγραμμα Etwinning με τίτλο: “Ο πλανήτης Γη ζητά βοήθεια! Il pianeta Terra chiede aiuto! Planet Earth is calling for help!” Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 17 σχολεία απ’ πολλά μέρη της Ελλάδας και της Ιταλίας. Πατώντας το σύνδεσμο θα οδηγηθείτε στη σελίδα του έργου στην οποία μπορείτε να περιηγηθείτε και να δείτε όλα τα έργα που παρήγαγαν οι μαθητές.  https://school-education.ec.europa.eu/el/etwinning/projects/o-planitis-gi-zita-boitheia-il-pianeta-terra-chiede-aiuto-planet-earth-calling-0/pages

Οι μαθητές αρχικά γνωρίστηκαν μεταξύ τους και κατόπιν ασχολήθηκαν με τα εξής θέματα: 1. Εντοπισμός περιβαλλοντικού προβλήματος,,

2. Διαδικτυακή συνάντηση

3. Σκυταλοδρομία

4. Ευαισθητοποίηση των μαθητών για την ανακύκλωση.

5. Το φαινόμενο του Θερμοκηπίου

Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές δημιούργησαν το λογότυπο του έργου, εντόπισαν περιβαλλοντικά προβλήματα και πρότειναν λύσεις, Ευαισθητοποιήθηκαν για την ανακύκλωση, έπαιξαν ένα κοινό παιχνίδι που δημιούργησαν μόνοι τους, έκαναν κατασκευές με υλικά που θα πήγαιναν στα σκουπίδια, έμαθαν για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε στη σελίδα του έργου για να θαυμάσετε όλα τα έργα των μαθητών.

Κατηγορίες: Erasmus+ | Γράψτε σχόλιο

Γιορτή 25ης Μαρτίου 2023

Στα πλαίσια της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 παρουσιάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα, όπως ταιριάζει στην κορυφαία αυτή επέτειο, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 και ώρα 9:00 π.μ., η γιορτή του σχολείου μας.
Πλευρές και πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης φωτίστηκαν από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Ε’ και Α’ τάξης τιμώντας τα 202 χρόνια της. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τραγούδια που απέδωσε με επιτυχία η χορωδία της Ε’ τάξης.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, στους εκπαιδευτικούς των τμημάτων Καρδέλη Χρυσούλα, Μπακλατζή Αναστασία, Εμμανουηλίδου Φωτεινή, Καρακαβίδου Μαρία καθώς και στη μουσικό του σχολείου μας Τζίμπουλα Αρετή για την άψογη προετοιμασία των παιδιών της χορωδίας μας.
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχόμαστε στους μαθητές και στις μαθήτριες μας να αναγνωρίζουν και να τιμούν τα οράματα της ελευθερίας του 1821 για πολλά χρόνια!
Και ας μην ξεχνάμε ότι….η τιμή στους ήρωες του ’21 είναι δεδομένη, αποκτά όμως μεγαλύτερο νόημα όσο εμείς παραμένουμε συνεπείς στον αγώνα για την αυτοβελτίωσή μας.
giorth 1 Copygiorth2 Copygiorth3 Copygiorth5 Copygiorth4
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Ηλεκτρονικά απόβλητα

 

 

Κατηγορίες: Δ΄ τάξης, Ε΄ τάξης, ΣΤ΄ τάξη, ΣΤ΄ τάξης | Ετικέτες: , | Γράψτε σχόλιο