Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας!

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 έλαβε χώρα η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Σε όλα τα σχολεία της χώρας δεν έγιναν μαθήματα αλλά αθλητικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο θεσμοθέτησε ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, που συνδέεται με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού – συμπεριφορικού πεδίου και η οποία υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων και έτσι ο θεματικός  άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Με βάση αυτό το σκεπτικό ο Σύλλογος Διδασκόντων με την καθοδήγηση των γυμναστών μας, σχεδίασε διάφορες  αθλητικές δράσεις, ώστε να αναδειχθούν  βιωματικά τα ολυμπιακά ιδεώδη(εύ αγωνιζεσθαι,αξία συμμετοχής, ολυμπιακή εκεχειρία, ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις κλπ).

Επίσης καλέσαμε αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, οι οποίοι μας έδειξαν το αγώνισμα κι έπαιξαν μαζί μας.Στη συνέχεια  βγήκαμε στην αυλή όπου μπήκαμε στη θέση αθλητών με αναπηρίες.Η μέρα έκλεισε με συζήτηση στις τάξεις γι΄  αυτά που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

sxath_1 sxath_2 sxath_3 sxath_4 sxath_5 sxath_6

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *