Το  Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς στεγάζεται σε ένα ολοκαίνουριο σύγχρονο εξοπλισμένο κτίριο με ειδικές εργαστηριακές αίθουσες για το Τμήμα Ένταξης, τα Αγγλικά, την Πληροφορική και τα Εικαστικά και Αίθουσα Εκδηλώσεων.

Έιναι ένα 6/θέσιο Σχολείο το οποίο έχει σημειώσει αλματώδη ανάπτυξη στο μαθητικό του πληθυσμό τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, το 2004 αριθμούσε 37 μαθητές, ενώ σήμερα αριθμεί 125 και από το σχολικό έτος 2022-2023 λειτουργεί ως 7/θέσιο. Στο Σχολείο υπάρχουν 8 οργανικές θέσεις δασκάλων καθώς επίσης Γυμναστικής, Αγγλικών & Τμήματος Ένταξης. Επίσης, διδάσκονται Μουσική , Πληροφορική και Εικαστικά σε όλες τις τάξεις, Θεατρική Αγωγή στις Α-Δ, Γαλλικά στις Ε΄ & Γερμανικά στη Στ΄. Στο σχολείο λειτουργεί επίσης δανειστική βιβλιοθήκη ενταγμένη στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών του Υπουργείου Παιδείας.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων. Πραγματοποιούνται επίσης συχνά εκπαιδευτικές επισκέψεις εντός νομού για να γνωρίσουν τα παιδιά τον πολιτισμό του τόπου τους και να έρθουν σε επαφή με όλα όσα η πόλη τους προσφέρει. Σ’ αυτό το πλαίσιο, γίνεται προσπάθεια να παρακολουθούν τα παιδιά θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές με παιδαγωγικό υπόβαθρο. Σε διάφορες φάσεις μέσα στη χρονιά πραγματοποιούνται εορταστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με συμμετοχή μαθητών/τριών από όλες τις τάξεις του σχολείου. Παράλληλα, πραγματοποιείται πλήθος δράσεων, ενδοσχολικών επιμορφώσεων και συνεργασιών με άλλα σχολεία εντός και εκτός νομού αλλά και από άλλες χώρες.

Το σχολείο συμμετέχει σε συνεργατικές δραστηριότητες με άλλα σχολεία εντός και εκτός νομού (Φεστιβάλ χορωδιών δημοτικών σχολείων Κατερίνης, Ναυτική Εβδομάδα σε συνεργασία με τη Μαγνήτων Κιβωτό, και άλλα). Έχει συνεργαστεί με συλλόγους και οργανισμούς σε διάφορες δράσεις του, φιλανθρωπικές και ενημερωτικές. Εκπαιδευτικοί του σχολείου έχουν συμμετάσχει σε επιμορφωτικές ημερίδες ως επιμορφωτές αλλά και έχουν παρουσιάσει υλικό και δουλειά τους σε άλλα σχολεία με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων. Τέλος, κατά το σχολικό έτος 2022-23 λειτουργεί στο σχολείο εκπαιδευτικός όμιλος δραστηριοτήτων για μαθητές της ΣΤ με θέμα την ανάπτυξη δεξιοτήτων συμμετοχής σε εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Τα τελευταία χρόνια στο σχολείο υπάρχει ΕΔΥ (Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης) με τη συμμετοχή της εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής, κοινωνικής λειτουργού και ψυχολόγου, με στόχο την καλύτερη δυνατή μαθησιακή και ψυχολογική υποστήριξη μαθητών/τριών και των οικογενειών τους. Τα μέλη της επιτροπής συνεδριάζουν. δουλεύουν με μαθητές/τριες και δέχονται γονείς κάθε Πέμπτη.

Στο Ολοήμερο φοιτούν πάνω από 40 παιδιά, τα οποία προέρχονται απ’ όλες τις τάξεις του πρωινού σχολείου. Στο τμήμα αυτό γίνεται προετοιμασία των μαθημάτων της επομένης. Επιπλέον, προσφέρονται αντικείμενα επιλογής, όπως Αγγλικά, Γυμναστική, Χορός και Μουσική.

Το Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς ιδρύθηκε το 1887.

Επισκεφτείτε τη σελίδα Επικοινωνία αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.

15 σχόλια

 1. Συγχαρητήρια σε όλους σας, μαθητές και εκπαιδευτικούς, για το καταπληκτικό ιστολόγιο! Ωραίες και χρήσιμες αναρτήσεις, δραστηριότητες που γίνονται με αγάπη και μεράκι και εικόνες με πολύ γλυκές φατσούλες! Keep up the good work everyone!

 2. Όλα είναι καταπληκτικά! Η αλήθεια είναι ότι κάναμε μεγάλη προσπάθεια με τα καπάκια και το νόημα αυτού είναι η ανάδειξη του εθελοντισμού και η αλληλοβοήθεια μεταξύ των ανθρώπων και ειδικότερα αυτών που χρειάζονται τη βοήθειά μας!

 3. Αυτό το σχολείο είναι και θα είναι για πάντα στην καρδιά μου!
  Τους αγαπάω όλους, με όλοι μου την ψυχή και το “είναι” μου!
  μαθητές και δάσκαλοι είναι πάντα ενωμένοι και φτιάχνουν μαζί μικρά θαύματα!!!
  *μια παλιά μαθήτρια του 2014…

 4. Το σχολείο αυτό θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Ευχαριστώ για την συμπαράσταση σε έναν δύσκολο αγώνα, που με συνεργασία, μα πάνω από όλα εμπιστοσύνη, τον αντιμετώπισα. Το σχολείο αυτό δεν θα σταματήσω να το αγαπώ! Παλιοί και νέοι μαθητές, εκπαιδευτικοί και ότι άλλο, είστε αυτό που λέω εγώ Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς, ένα σχολείο που συμπαθώ και αγαπώ. Καλή επιτυχία στις νέες γενιές που έρχονται σιγά σιγά με τον καιρό!

 5. Το σχολείο αυτό ήταν, είναι και θα είναι στην καρδιά μου! Θέλω να υπενθυμίσω σε όσους ήταν και δεν ήταν παρόντες στη εκδήλωση που έγινε στο σχολείο, πως χωρίς τη υποστήριξη σας δεν θα είχαμε καταφέρει να διοργανώσουμε μια τόσο ωραία σχολική εκδήλωση. Σας ευχαριστώ όλους παλιούς και νέους μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και ότι άλλο. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 6. Το σχολείο είστε εσείς που φύγατε, κι εσείς που είστε τώρα εδώ κι εκείνοι που θα έρθουν. Η καρδιά του χτυπά στόν ήχο της φωνής σας. Συνεχίστε να μας γράφετε και να μας θυμάστε γιατί εμείς δε σας ξεχνάμε ποτέ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *