Το  Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς στεγάζεται σε ένα ολοκαίνουριο σύγχρονο εξοπλισμένο κτίριο!

Έιναι ένα 6/θέσιο Σχολείο το οποίο έχει σημειώσει αλματώδη ανάπτυξη στο μαθητικό του πληθυσμό τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, το 2004 αριθμούσε 37 μαθητές, ενώ σήμερα αριθμεί 140 και από το σχολικό έτος 2018-2019 λειτουργεί ως 8/θέσιο. Στο Σχολείο υπάρχουν 8 οργανικές θέσεις δασκάλων καθώς επίσης Γυμναστικής, Αγγλικών & Τμήματος Ένταξης. Επίσης, διδάσκεται Μουσική σε όλες τις τάξεις και Γαλλικά στις Ε΄ & Στ΄.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων. Πραγματοποιούνται επίσης συχνά εκπαιδευτικές επισκέψεις εντός νομού για να γνωρίσουν τα παιδιά τον πολιτισμό του τόπου τους και να έρθουν σε επαφή με όλα όσα η πόλη τους προσφέρει. Σ’ αυτό το πλαίσιο, γίνεται προσπάθεια να παρακολουθούν τα παιδιά θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές με παιδαγωγικό υπόβαθρο.

Το σχολείο συμμετέχει σε συνεργατικές δραστηριότητες με άλλα σχολεία εντός και εκτός νομού (Φεστιβάλ χορωδιών δημοτικών σχολείων Κατερίνης, Ναυτική Εβδομάδα σε συνεργασία με τη Μαγνήτων Κιβωτό, και άλλα). Έχει συνεργαστεί με συλλόγους και οργανισμούς σε διάφορες δράσεις του, φιλανθρωπικές και ενημερωτικές. Εκπαιδευτικοί του σχολείου έχουν συμμετάσχει σε επιμορφωτικές ημερίδες ως επιμορφωτές αλλά και έχουν παρουσιάσει υλικό και δουλειά τους σε άλλα σχολεία με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων. Τέλος, εδώ και τρία χρόνια, οι τελειόφοιτοι μαθητές συμμετέχουν στις εξετάσεις γλωσσομάθειας του Κρατικού Πιστοποιητικού για το επιπεδο Α1-Α2 στα Αγγλικά, με 100% ως τώρα επιτυχία.

Στο Ολοήμερο φοιτούν πάνω από 60 παιδιά, τα οποία προέρχονται απ’ όλες τις τάξεις του πρωινού σχολείου. Στο τμήμα αυτό γίνεται προετοιμασία των μαθημάτων της επομένης. Επιπλέον, προσφέρονται αντικείμενα επιλογής, όπως Αγγλικά, Γυμναστική, Χορός και Μουσική.

Το Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς ιδρύθηκε το 1887.

15 σχόλια

 1. Συγχαρητήρια σε όλους σας, μαθητές και εκπαιδευτικούς, για το καταπληκτικό ιστολόγιο! Ωραίες και χρήσιμες αναρτήσεις, δραστηριότητες που γίνονται με αγάπη και μεράκι και εικόνες με πολύ γλυκές φατσούλες! Keep up the good work everyone!

 2. Όλα είναι καταπληκτικά! Η αλήθεια είναι ότι κάναμε μεγάλη προσπάθεια με τα καπάκια και το νόημα αυτού είναι η ανάδειξη του εθελοντισμού και η αλληλοβοήθεια μεταξύ των ανθρώπων και ειδικότερα αυτών που χρειάζονται τη βοήθειά μας!

 3. Αυτό το σχολείο είναι και θα είναι για πάντα στην καρδιά μου!
  Τους αγαπάω όλους, με όλοι μου την ψυχή και το «είναι» μου!
  μαθητές και δάσκαλοι είναι πάντα ενωμένοι και φτιάχνουν μαζί μικρά θαύματα!!!
  *μια παλιά μαθήτρια του 2014…

 4. Το σχολείο αυτό θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Ευχαριστώ για την συμπαράσταση σε έναν δύσκολο αγώνα, που με συνεργασία, μα πάνω από όλα εμπιστοσύνη, τον αντιμετώπισα. Το σχολείο αυτό δεν θα σταματήσω να το αγαπώ! Παλιοί και νέοι μαθητές, εκπαιδευτικοί και ότι άλλο, είστε αυτό που λέω εγώ Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς, ένα σχολείο που συμπαθώ και αγαπώ. Καλή επιτυχία στις νέες γενιές που έρχονται σιγά σιγά με τον καιρό!

 5. Το σχολείο αυτό ήταν, είναι και θα είναι στην καρδιά μου! Θέλω να υπενθυμίσω σε όσους ήταν και δεν ήταν παρόντες στη εκδήλωση που έγινε στο σχολείο, πως χωρίς τη υποστήριξη σας δεν θα είχαμε καταφέρει να διοργανώσουμε μια τόσο ωραία σχολική εκδήλωση. Σας ευχαριστώ όλους παλιούς και νέους μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και ότι άλλο. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 6. Το σχολείο είστε εσείς που φύγατε, κι εσείς που είστε τώρα εδώ κι εκείνοι που θα έρθουν. Η καρδιά του χτυπά στόν ήχο της φωνής σας. Συνεχίστε να μας γράφετε και να μας θυμάστε γιατί εμείς δε σας ξεχνάμε ποτέ!

Αφήστε μια απάντηση