Το σχολείο μας

 

Το 2ο Ολοήμερο Δημ. Σχολείο Πορταριάς – Άλλης Μεριάς στεγάζεται σε ένα ολοκαίνουριο σύγχρονο εξοπλισμένο κτίριο!

Έιναι ένα 6/θέσιο Σχολείο το οποίο έχει σημειώσει αλματώδη ανάπτυξη στο μαθητικό του πληθυσμό τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, το 2004 αριθμούσε 37 μαθητές, ενώ σήμερα αριθμεί 140 και από το σχολικό έτος 2018-2019 λειτουργεί ως 8/θέσιο. Στο Σχολείο υπάρχουν 8 οργανικές θέσεις δασκάλων καθώς επίσης Γυμναστικής, Αγγλικών & Τμήματος Ένταξης. Επίσης, διδάσκεται Μουσική σε όλες τις τάξεις και Γαλλικά στις Ε΄ & Στ΄.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων. Πραγματοποιούνται επίσης συχνά εκπαιδευτικές επισκέψεις εντός νομού για να γνωρίσουν τα παιδιά τον πολιτισμό του τόπου τους και να έρθουν σε επαφή με όλα όσα η πόλη τους προσφέρει. Σ’ αυτό το πλαίσιο, γίνεται προσπάθεια να παρακολουθούν τα παιδιά θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές με παιδαγωγικό υπόβαθρο.

Το σχολείο συμμετέχει σε συνεργατικές δραστηριότητες με άλλα σχολεία εντός και εκτός νομού (Φεστιβάλ χορωδιών δημοτικών σχολείων Κατερίνης, Ναυτική Εβδομάδα σε συνεργασία με τη Μαγνήτων Κιβωτό, και άλλα). Έχει συνεργαστεί με συλλόγους και οργανισμούς σε διάφορες δράσεις του, φιλανθρωπικές και ενημερωτικές. Εκπαιδευτικοί του σχολείου έχουν συμμετάσχει σε επιμορφωτικές ημερίδες ως επιμορφωτές αλλά και έχουν παρουσιάσει υλικό και δουλειά τους σε άλλα σχολεία με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων. Τέλος, εδώ και τρία χρόνια, οι τελειόφοιτοι μαθητές συμμετέχουν στις εξετάσεις γλωσσομάθειας του Κρατικού Πιστοποιητικού για το επιπεδο Α1-Α2 στα Αγγλικά, με 100% ως τώρα επιτυχία.

Στο Ολοήμερο φοιτούν πάνω από 60 παιδιά, τα οποία προέρχονται απ’ όλες τις τάξεις του πρωινού σχολείου. Στο τμήμα αυτό γίνεται προετοιμασία των μαθημάτων της επομένης. Επιπλέον, προσφέρονται αντικείμενα επιλογής, όπως Αγγλικά, Γυμναστική, Χορός και Μουσική.

Το Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς ιδρύθηκε το 1887.

Αφήστε μια απάντηση