Ταξιδεύουμε στην Τανζανία
Με ετικέτα Ετικέτες: , ,

Όταν ενημερωθήκαμε ότι ένας μαθητής από τη Β΄ τάξη του σχολείου μας ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην μακρινή Τανζανία της Αφρικής στα πλαίσια ενός εθελοντικού προγράμματος, δεν ήταν δυνατόν να μείνουμε άπραγοι! Έτσι ξεκίνησε το Project Alli Meria Gongo  και αποφασίσαμε να «επικοινωνήσουμε « με τα παιδιά αυτού του μικρού χωριού που είναι τόσο διαφορετικό από το δικό μας.

Project Gongo

Η δράση μας αυτή, λοιπόν, εκτυλίχθηκε σε τρία διαφορετικά στάδια. Πρώτον, ξεκινήσαμε την συλλογή προσφορών από όσους και όσες είχαν τη δυνατότητα με σκοπό τη συγκέντρωση αντικειμένων πρώτης ανάγκης για να χαρίσουμε στα παιδιά του Gongo που το χρειάζονται περισσότερο. Με όριο το ένα αντικείμενο ανά οικογένεια, λόγω πρακτικών περιορισμών, συγκεντρώσαμε παπούτσια και ρούχα για τα παιδιά για να προσφέρουμε μια μικρή βοήθεια από τη μεριά μας.

IMG20221118090507

Το επόμενο στάδιο ήταν ένας τρόπος να μοιραστούμε αισθήσεις και εικόνες. Μαθητές και μαθήτριες από τις Α΄, Β΄και Ε΄ τάξεις του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού εικαστικών κας Αιμιλίας Κοτζαογλανίδη, δημιούργησαν τις «μισές εικόνες», ζωγραφιές που απεικόνιζαν χαρακτηριστικά τοπία και αισθήσεις του τόπου μας, καταλαμβάνοντας το μισό μιας σελίδας Α4. Σε κάποιες από αυτές μάλιστα, τα παιδιά έγραψαν και μηνύματα! Ο στόχος μας είναι να ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα αυτές οι εικόνες με σκοπό να συμπληρωθούν από τα παιδιά του Gongo (χωριό της Τανζανίας όπου θα φιλοξενηθεί η οικογένεια του μαθητή μας) με χαρακτηριστικές εικόνες από τη δική τους πατρίδα. Εικόνες φύσης, σπιτιών, της πόλης και της ιστορίας μας περιμένουν να επικοινωνήσουν με παιδιά από την Αφρική και να γυρίσουν πίσω συμπληρωμένες ώστε να πάρουμε μια γεύση από τις εικόνες που εκείνα έχουν συνδέσει με τον τόπο τους.

IMG20221118092147

Τέλος, σε ένα δίωρο δημιουργικής συνεργασίας, τα παιδιά των δύο τμημάτων της Ε΄ με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών του σχολείου (Μαρία Τεχνοπούλου – γαλλικά, Γιάννης Καραλάκος – αγγλικά) και της εκπαιδευτικού εικαστικών δημιούργησαν μια παρουσίαση του Βόλου, της Άλλης Μεριάς και του δημοτικού μας σε μεγάλα χαρτόνια , αποκλειστικά με δικά τους κείμενα και εικαστικές δημιουργίες. Η παρουσίαση αυτή θα ταξιδέψει μέσα στις βαλίτσες του μικρού μαθητή για να τη δείξει στα παιδιά που θα τον υποδεχτούν ώστε να γνωρίσουν λίγο καλύτερα την πόλη μας, το χωριό μας και το σχολείο μας. Περιμένουμε με ανυπομονησία τη δική τους παρουσίαση για να μάθουμε λίγα περισσότερα πράγματα για το άγνωστο σε μας Gongo της Τανζανίας!

IMG20221118095747

Αφήστε μια απάντηση