Ενημέρωση Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Άλλης Μεριάς, για την Αναπηρία της Τυφλότητας στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Την Παρασκευή στις 2 Δεκεμβρίου το σχολείο μας επισκέφτηκε το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», στα πλαίσια της «Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας» που ήταν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2022, και διεξήγαγε εκπαιδευτική ενημέρωση προς τους μαθητές της Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

received 616209600281752

Μία μέρα «διαφορετική». Μιλήσαμε για θέματα που αφορούν την αναπηρία όρασης, οι μαθητές μας πολύ εύστοχα ρώτησαν και έλυσαν τις απορίες που είχαν πάνω σε θέματα που αφορούσαν την τύφλωση,  παρουσιάστηκαν βασικές τεχνικές κινητικότητας και συνοδείας τυφλών με βιωματικό τρόπο από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Εν συνεχεία οι μαθητές γνώρισαν τον κώδικα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille και ανέπτυξαν στρατηγικές συνύπαρξης. Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, μεγάλη μας χαρά και υπερηφάνεια γίναμε δέκτες μιας συγχαρητήριας επιστολής από το σωματείο για τη συμπεριφορά και τις εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών μας!

 

 

tyfloi

Αφήστε μια απάντηση