Η συγγραφέας κα Ματούλα Καραγιάννη Τόλκα στο σχολείο μας

ΤΟΛΚΑ Δ3Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 είχαμε τη χαρά και την την τιμή να φιλοξενήσουμε τη συγγραφέα κα Ματούλα Καραγιάννη Τόλκα, που συνεργάστηκε με τους μαθητές όλων των τάξεων κι έκλεψε την καρδιά μας…

Στον ωραίο χώρο της βιβλιοθήκης είχαμε την ευκαιρία να την ακούσουμε να διηγείται, να συζητήσουμε για τη φιλαναγνωσία και διάφορα άλλα θέματα, να διαπιστώσουμε την απλότητα, την αμεσότητα, την αγάπη της για τα παιδιά! Όλα, δηλαδή, εκείνα τα στοιχεία που προσδιορίζουν έναν σημαντικό άνθρωπο των γραμμάτων και του παιδικού βιβλίου!

Η δράση εντασσόταν στην Φιλαναγνωσία και πραγματοποιήθηκε χάρη στην πρωτοβουλία της υπεύθυνης του προγράμματος και μέχρι πρόσφατα δασκάλας του σχολείου κας Ευαγγελίας Αθανασιάδου, που παρακολούθησε και την έφερε εις πέρας με υποδειγματική συνέπεια ακόμη και μετά την αποχώρηση από την υπηρεσία.

Σημαντική συμβολή και όλων των δασκάλων που έκαναν τη σχετική προετοιμασία στα τμήματά τους! Σπουδαία η συμμετοχή και ανταπόκριση των μαθητών σε ό,τι τους ζητήθηκε.

Συγχαρητήρια σε όλους!

Ευχαριστούμε την κα Ματούλα Καραγιάννη Τόλκα που δέχθηκε την πρόσκλησή μας και μας χάρισε μια ανεπανάληπτη εμπειρία!

Ευχαριστούμε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας “Ευγενίδειο” για τη συνεργασία στην φιλοξενία. Ελπίζουμε το πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου να επανέλθει και να έχουμε τη δυνατότητα ανάλογων δράσεων στο μέλλον.

 

 

Σχόλια (3)

    Ματουλα Τολκα28 Μαΐου 2013 στις 6:36 μμ       Απάντηση

    Αγαπητοι συναδελφοι καιαγαπημενα μου παιδια σας ευχαριστω απο καρδιας για το καλεσμα στο σχολειο σας. Επιστρεφοντας στην Αθηνα οι αποσκευες του μυαλου μου ηταν γεματες απο ευγενικα καλωσορισματα,υπεροχη φιλοξενια,συναδελφικα και παιδικα χαμογελα,ευχαριστες συζητησεις για βιβλια και κατι που βαραινε πιο πολυ τις αποσκευες μου…….αυτη η μεγαλη αγαπη των παιδιων για τη φιλαγνωσια. Αυτην που ενα ολοκληρο Υπουργειο πολιτισμου προσπαθει να στραγγαλισει οι δασκαλοι και οι μαθητες της δινουν με το δικο τους τροπο το οξυγονο για να αναπνευσει, Χιλια ΜΠΡΑΒΟ. Τα ιδια θα ηθελα ισχυουν και για το 6ο Ευγενιδειο Δημοτικο Σχολειο Ορεστιαδος. Δεχτειτε ολοι την εκφραση των θερμων μου ευχαριστιων……

      2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ28 Μαΐου 2013 στις 7:14 μμ       Απάντηση

      Εμείς, μαθητές κι εκπαιδευτικοί, ευχαριστούμε για την υπέροχη εμπειρία που μας χαρίσατε, που μας δείξατε δρόμους και τρόπους έκφρασης, που μας δώσατε κι άλλα επιπλέον επιχειρήματα να πάρουμε στα χέρια μας βιβλία και να πείσουμε κι άλλους να το κάνουν!
      Να είστε καλά!

    Ματουλα Τολκα28 Μαΐου 2013 στις 6:52 μμ       Απάντηση

    Απο το μεγαλο μου ενθουσιασμο η φιλαναγνωσια εγινε …..φιλαγνωσια. θα ηταν μεγαλη παραλειψη αν δεν ελεγα ενα μεγαλο ευχαριστω στη συναδελφο Ευαγγελια η οποια ενηργησε ωσαν…Ε.Κ.Ε.Β.Ι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *